Zobacz pełną wersję : Problem z psem xD
Witam ,
mam problem z moim pieskiem (5 miesiecy) , skubany nonstop kopie dziury i to na dodtek przed domem.Do tego strasznie gryzie - male psy sie tak"bawia" ale bez przesady nie da sie go poglaskac skubany ma za ostre te "mleczaki" kosci kupuje, ale to nic nei daje :D itp...
Da rade go tego oduczyc ?? wiem ze to forum kulturystyczne ale mysle ze mieliscie psa wiec moze wieciej jak go tego oduczyc.:yawn:
Jak gryzie to krzyknij żeby przestał, jak przestanie to nagroda, jak nie to nic, i tak do skutku. To samo z kopaniem. Jaka rasa?
Owczarek niemiecki krotkowlosy. Ehh krzyk nic nei daje.
ktoś mi opowiadał że miał kota co lał na dywan zawsze, to jak sie wylał to właścicielka mu wycierała pysk o te siki żeby się oduczył i za którymś razem jak kot się wylał to sam głową wytarł o nie ;]
Owczarki mądre psy wiec dasz rade nauczyć wiele ale kopanie i gryzienie jest w genach juz i tylko zależy w jakim stopniu pies to lubi. będzie Ci ciężko ja rady nie mam niestety.
owczarki są głupiutkie, jak wyszkolisz i dobrze wychowasz to taki pies to prawdziwy skarb... mój kolega ma owczarka, który się ludzi boi ;/
musisz być konsekwentny przede wszystkim i mówić bardzo zdecydowanym tonem, jest młody nauczy się. Ucz go róznych komend wydawaj polecenia, dawaj w zamian nagrody. Kości kupuj z prasowanej skóry. Aalbo rzuć mu takiego dużego drewnianego kloca i niech to gryzie.
Początkująca
01-09-09, 14:04
nie dlatego mówią "Jaki pan, taki pies" ;DD
dobra, żartuje;D
dokładnie tak jak powiedział Jolly.
co do gryzienia, to normalne, moja mała też gryzła, załatw jej jakąś zabawkę, najlepiej gumową;D
lecz nie pozwalaj za bardzo gryźć, żeby się nie nauczył, bo potem mogą być problemy
ale btw.
Owczarki piękne psy!
spoko loko owczarki tak mają z tym gryzieniem uwierz mi ze mu przejdzie za jakis czas,nie rycz za bardzo po młodym psie bo potem sie bedzie bał ludzi i bedzie płochliwa ciota a nie pies
fallenursus
01-09-09, 14:29
Cierpliwosci..Rambo I Lilly zalstwili mi jadalnie na cacy jak zabkowaly:)teraz Rambo kradnie, a Lilly po kawalku prznosi do domu pomost od basenu!ale powoli widac wyrastaja z tego.
lej go lekko po kopaniu to zrozumie
dzieki wszystkim za rady , napewno sie przydadza:].
Bull2 , bic psa ? czy cie pojebalo i to tak ostro ? Nigdy nie podniuslbym reki na psa :sick:
BTW. za miesiac jade z nim na szkolenie (od 6 miesiaca tak powiedzal mi koles ktory tresuje psy ^^). Zobaczymy jak to z nim wyjdzie , skubany pogryzl mi buty na silownie ^^.
wiesz z biciem jest tak ze no mozna.....pies w pewnym wieku moze starac sie ustalic hierarchie w stadzie jakim jestes ty i twoja rodzina dla psa ty rządzisz ale niktóre rasy to podwazają jesli juz duzy pies zacznie powarkiwac na ciebie np.gdy chczesz go zrzucic z kanapy to wtedy mu przypierdol musi wiedziec kto ma głos w domu.!!!! ale młodemu psiakowi bicie tylko sie bedzie zle kojarzyc.
dokladnie, nie moze sie rozkokosic
patryk1336
01-09-09, 15:42
ja mam suke amstafa tez jak byla mała to gryzła wszystko w domu i zawsze przyprowadzałem ją do tego miejsca gdzie pogryzla cos morde przytrzymałem i potem jakas szmata w dupe pare razy i 1 2 3 4 raz i pies sie oduczył a mowisz ze niepodniesiesz ręki na psa? zobaczysz puźniej znajomy mial psa gdzie sie przeprowadzil na mniejsze mieszkanie i pies juz niemiał łuzka to na sypialnie sie wjebal gosc chcial wygonic a pies go ujebal i musiał oddac bo sie zucal ... :( wiec niestety sam musisz zadecydowac czy lac tylko pamietaj nie ręką a szmatą bo ręki bedzie sie bac albo bedzie sie zucac odrazu na ręke:)) pzdr.
patryk1336 nie boisz się trzymać takiego psa? według mnie powinni wszystkie pousypiać nigdy nie wiadomo czy mu coś nie odjebie naprawdę łatwo o nieszczęście a i rozwalają mnie goście w dresach prowadzący właśnie amstafy na smyczy po mieście naprawdę chcą z siebie zrobić bosów a robią idiotów
patryk1336 nie boisz się trzymać takiego psa? według mnie powinni wszystkie pousypiać nigdy nie wiadomo czy mu coś nie odjebie naprawdę łatwo o nieszczęście a i rozwalają mnie goście w dresach prowadzący właśnie amstafy na smyczy po mieście naprawdę chcą z siebie zrobić bosów a robią idiotów
taaaa a ciebie starzy sie nie boją trzymac w domu????co za róznica jaki pies?/??ty jestes panem a jak jestes ciotka a nie pan to kazdy pies tobą porzadzi
Owczarek niemiecki krotkowlosy. Ehh krzyk nic nei daje.
Jak owczarek to możesz przypierdzielić.
Ja mam Pitbula 3 miechy, to dopiero głupi pies, i nie wolno bić!.
Witam ,
mam problem z moim pieskiem (5 miesiecy) , skubany nonstop kopie dziury i to na dodtek przed domem.Do tego strasznie gryzie - male psy sie tak"bawia" ale bez przesady nie da sie go poglaskac skubany ma za ostre te "mleczaki" kosci kupuje, ale to nic nei daje :D itp...
Da rade go tego oduczyc ?? wiem ze to forum kulturystyczne ale mysle ze mieliscie psa wiec moze wieciej jak go tego oduczyc.:yawn:
miałem to samo ze swoim jakieś 6miesięcy temu kości nic nie dawały,ale kupiłem mu jakiegoś kurczaka gumowego w sklepie dla psów i to poskutkowało hehe.Przywiąż mu do klamki od drzwi i masz spokój na cały dzień :yawn:
wiadomo są rózne przypadki ale glownie to od własciciela zalezy jak sobie wychowa psa. jak dobrze wychowa to psu nie odjebie ;]
na nagminne kopanie skraca sie paznokcie i nie powinien kopać. z moim bokserem bylo podobnie
ja na swojego też ręki nigdy nie podniosłam, aż mu z pyska kości na dworze nie wyciągnęłam i mi malo co palca nie odgryzł... dorastał, jaja mu rosły i coś mu widocznie odbiło.. ręką musiał się zająć chirurg. z psem zwłaszcza tym większym nie ma lekko. konsekwencja i przepraszam, że tak się wyrażę, ale jak pies źle się zachowuje to nie bać się przyjebać.
Później taki pies będzie rządził Tobą. Cierpliwość zdecydowanie konsekwencja i wychowasz super psiaka :)
Aponax ty sie dziwisz. Szczeniak widzi gore miecha to sie rzuca z zebami ;) a tak na poważnie to faktycznie na szkolenie jak tylko bedzie mozna i juz nie chodzi o samo gryzienie, co po prostu owczarki to inteligentne psiaki, szkoda marnowac potencjal. Jak ktos chce psa kanapowego to kupuje yorka :)
fallenursus
01-09-09, 20:01
:twisted:
Tresura mojego ziomka tez mial owczarka.Jak pies cos zrobil to bral go i kazal mu zrobic siad i patrzyl mu prosto w oczy powoli ale mocnym tonem,ze zle zrobil i robil tak do skutku i teraz pies jest tak wychowany,ze to szok.
ja swojego wlasnie jak byl maly uczylem ta metoda z moczem i dzialala
co do kopania dzior po prostu jak bedzie kopal dac klapsa krzyknac nie wolno i tak caly czas to sie oduczy
ale pies czsami jak jest goraco kopie sobie takie dziory zeby sie w wilgotnym polozyc
hans1237 co to za różnica? że jakby coś odjebało mojemu psu dostał by buta i by miał dość a amstaf by tego nawet nie poczuł poza tym raczej większa szansa że amstaf kogoś pogryzie niż jakiś domowy piesek a co ty myślisz że jak sobie wychowasz psa to będziesz miał pewność że on nic nikomu nie zrobi? Panie możesz psa wychowywać 10lat a mu coś strzeli do głowy to jest zwierze i nie pisz mi tu jakiś bredni czy moi rodzice boją się mnie trzymać
sory ziom,wychodzisz z załozenia ze trzeba grożne rasy uspic (pitt)a czemu nie usypiac np york?????pies jak pies tyle ze york jest dla lasek i ciot aaaa pitt jest stworzony do walk,kazdy pies cie moze pewnego razu pokąsac taka natura zwierza,nie widze powodu zeby mówic ze amstaf zrobi to predzej niz inna rasa?niby czemu?zalezy od wychowania z boksera tez zrobie psa do walk nie widze problemu łańcuch,głodzenie,bicie,to nauka agresji i z kundla zrobisz potwora....
hans1237 nie mam urazy:lol: ok powiem tak powinno się tak trzymać taką rasę żeby nie mógł skrzywdzić nikogo oprócz właściciela
Yorki to nie psy tylko jakies wyrosniente wiesniarskie chomiki.
Co do owczarkow to sa to bardzo inteligentne psy. Konsekwentnie mow mu ze nie wolno i zobaczysz ze z czasem sie nauczy jak juz bedzie na prawde nieznosny to wez gazete zwin i mu lekko przyloz mowiac przy tym ze tak nie wolno. Potem przez jakis czas sie do niego ze tak powiem "nie odzywaj" nie reauguj jak bedzie Cie zaczepial zeby zrozumial ze zle zrobil. Pamietaj tylko ze pod zadnym pozorem nie wolno bic psa reka nawet jesli miaalby byc to najslabszy klaps jaki mozesz dac :) Jak os jeszcze potrzebujesz wiedziec to pytaj sama mam owczarka i wiem jak to jest. Poza tym chociaz o tym mam jakies pojecie hehe bo kultutystyka to czarna magia.
P.S. Jak mozesz to wrzuc foto swojego pupila Pozdrawiam
hehe przecież jestem grzeczny ;p
ahaaaa to nie o to Ci chodzilo hehe :P
a tak na powanie to mozesz :) Ja pozwalam :)
Marurka , jak wroce do domu (delegacja) to zrobie zdjecie i wrzuce mam takze zdjecie jak mial 5 tygodni - slaba jakos bo z phon'a ale zawsze cos:]
sam mam w domu owczarka niemieckiego krótkowłosego i tez jestem zdania ze to bardzo mądre psy. Jesli chodzi o oduczenie psa od złych zachowań to nieraz trzeba strzelic mu w tylek skutków np. ze smyczy albo scierki (ale nie za mocno) potem nalezy psu powiedziec energicznie ze nie ma tego robic. Mozna mu nawet palcem pogrozic. Tak jak ktos wczesniej napisal pies musi czuc hierarchie... żądzi właściel a nie pies inaczej kiedys ten pies cie pogryzie kiedy go wkurzysz.
Dam wam taki przyklad z moim psem. Kiedys jak przychodzili do mnie goscie i pies biegal po podworku to nie chcial wejsc do kojca. Uciekal, skakal i sie droczyl ze mna. Przyszedl momen ze szkonczyla sie moja cierpliwosc dostal ze smyczy w tylek i energicznie powiedzialem "do budy". Teraz gdy gtos do mnie przyjdzie wystarczy ze powiem "Max" i wskaze palcem kojec. Pies automatycznie idzie do kojca i czeka az go zamknę ;-)
Z psem trzeba konkretnie ale nie wolno sie nad nim znęcac.
Jak kopie doły to jedynie łapy powiązać :)
ahaaaa to nie o to Ci chodzilo hehe :P
a tak na powanie to mozesz :) Ja pozwalam :)
no skoro mogę :)
oto i on ze swoim kurczakiem hehe :)
http://www.otofotki.pl/img10/obrazki/la2548_hh.jpg
o qrwa ale potwór ;p bym się bał hehe :)
(ładny)
nie wszyscy kupuja psa zeby sie popisac przed znajomymi :)
kowal na tego psa laski wyrywa.....
kowal na tego psa laski wyrywa.....
jakbyś zgadł krąg znajomych się powiększył ;)
Anaboliczny Koks
04-09-09, 17:43
zawsze jak sie ma psa to ma sie kolegow :P Ja mialem na tydzien psa ciotki ,ledwo z nim wylazlem na dwor to kazdy sie przywala i jak sie wabi ,ile ma lat itd ... :P
KowalX co ten pies bral ? :P
Fajny taki :P
to moze temat: wasze zwierzatka-jest juz wasze auta, wiec...:lol:
edit: choc,nie bylo juz to... cos takiego... fakt.
KowalX co ten pies bral ? :P
Fajny taki :P
zdrowo się odżywia hehe ;)
Anaboliczny Koks
04-09-09, 18:26
dieta wysokobialkowa ? :P Bo chyba wycinke robil xD
Anaboliczny Koks
04-09-09, 18:51
http://e.smog.pl/s3896/0451e53c00199448475cc569
a tu moj :P Mase robimy on jest mezo to lepiej mu wchodzi ;/
http://e.smog.pl/s3896/0451e53c00199448475cc569
a tu moj :P Mase robimy on jest mezo to lepiej mu wchodzi ;/
na sucho raczej nie leciał ;] ale dobrze ze mu rozstepow nie widac ;]
Anaboliczny Koks
04-09-09, 19:08
jak nie :P
Dopeiro teraz cykl na krecie robimy
wszyscy tak mówią ,no przecież widzę ,że w Chinach na Igrzyskach występował :)
KowalX zabiłęs mnie tym zdjeciem :) To ja tu czekam na jakiegos dobermana czy cos a tu taka mała łaciata kruszynka :) hehhee nie przepadam za malymi psami ale ten jest kozak na maxa :) Pewnie dlatego ze to nie te zpedalone yorki z pedalska kokarkda :)
Anaboliczny Koks
04-09-09, 19:22
Marurka jak taka ostra jetes to sprzedam Ci szczenieta mojego psa + zapas koksu na rok xd
hehe nie jestem ostra tylko ja wychodze z zalozenia ze pies to nie zabawka i musi byc agresywny (ale nie taki co sie rzuca i szczeka bez powodu) taki ktory jak potrzeba to raczke odgryzie a takie malenstwa to moga jedynie sporo halasu narobic. Ja jestem zwolenniczka duzych psow :) ale wszystko oczywiscie jest kwestia gustu. Takie jest moje zdanie :)
Anaboliczny Koks
04-09-09, 19:32
Dog niemiecki vs pies kowalX'a
http://eurocity.pl/obrazki/a/Chihuahua_i_dog_niemiecki.jpg
hehhee nie przepadam za malymi psami ale ten jest kozak na maxa :)
wiadomo,że kozak :) ,ale trochę już urósł ;p i mięsisty się zrobił :)
Pewnie dlatego ze to nie te zpedalone yorki z pedalska kokarkda :)
zdecydowanie nie lubi różowych koszul one są dla prawdziwych mężczyzn hehe :)
Dog niemiecki vs pies kowalX'a
http://eurocity.pl/obrazki/a/Chihuahua_i_dog_niemiecki.jpg
osz ty :) mój to pies gończy
http://images34.fotosik.pl/264/3ef6d1048e0a74afmed.jpg
:)
kowal , tak na poważnie to pies zajebisty, to że mały - to nie ważne, zrobi mu się kuracje i bedzie smoczysko,
najważniejsze że laski na niego wyrywasz, możesz je później brać na pieska hehe.
kowal , tak na poważnie to pies zajebisty, to że mały - to nie ważne, zrobi mu się kuracje i bedzie smoczysko,
najważniejsze że laski na niego wyrywasz, możesz je później brać na pieska hehe.
hehe dobre
taaa i tu sie zgodze owczarki mają taki spokuj i opanowanie w oczach,dobry pies w domu gdzie jest dzieciak.
fallenursus
04-09-09, 23:02
a to babcia ,juz 13 latek ma, pewno niedlugo dolaczy do rodzicow..ale jeszce sie skubana trzyma niezle, lubi nasza kanadyjska zime :)
fallenursus
04-09-09, 23:44
malenstwo, ale kazdy tutaj mowi ze potwor:) jej ojciec mial ok 220funtow wagi, jakies 100kg, to dopiero bylo bydle.
no nie wiem czy takie maleństwo hehe widać czym karmiona :)