Zobacz pełną wersję : co lepsze?? :)
Chłopaki mam pytanko jaki samochod jest lepszy Toyota avensis , opel vectra, opel signum czy mazda 6?? :) Jak myslicie?
Toyota , ale opel był by tańszy w eksploatacji .
ciaastek91
31-08-09, 15:09
lepszy to pojecie wzgledne, nie wiemy czego oczekujesz od auta ;)
no na pewno diesel bo troche km bedzie jezdzil zeby nie palil jak smok i zeby byl porzady mowie o rocznikach od 2002 wzwyz to nie wiem ktory bedzie lepszy :) aha i silnik o pojemnosci od 1.7 do 2.00
no to avensis 2.0 D4D lub Vectre 1.9 CDTI .
Zwroc uwage na przebieg !
wiem wiem chcem nie wiecej niz 90000 mil :)
Mazda VS Toyota ;) wybór należy do Ciebie
Ja z kolei bym wybral mazde ;p
tak mazda jak i toyota bedą dobrym wyborem. fuck opel/vauxhall :lol:
fallenursus
31-08-09, 19:06
mam mazde 3 model 2008,5 i musze stwierdzic ze jeden z lepszych malych aut. jakna takiego malego bzyka toniezle popierdziela :twisted:
opel- blachy shit
toyota-ok. czasem ciezko czesci dostac
mazda-git. dobre autko, najlepiej z silnikiem isuzu.mało wadliwe
my mamy Vectre 1.9 CDTI i jest korba od tego turbo generalnie :))
nie ma czegos takiego ze to jest slabsze to lepsze kazdy ma swoje zalety i wady zalezy na co stawiasz :P
i ile chcesz na to przeznaczyc..
napewno minusem toyoty jest mułowaty silnik- mówie nawet o benzynie ;)
chyba toyotą nie jezdziałes;p
no taka e46 2.0 TD 144 Km ahh :]
Samochody marki BMW wiadomo jakie mają zdanie w Polsce. Dres, adidaski na systemach i chamskie techno. (Nie mam zamiaru nikogo obrażać)
Może coś bardziej pasującego do kobiety, Audi S3 :)
albo jakis pegout 206cc/307cc ? : )
mazda :) myślę ,że dobrze się użytkuje,wygląda porządnie.
kamil1141 (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=9915) jeździłem jeździłem i to nie raz :P mój wujek ma 2.0 w benzynie i naprawde nie jest to dojebany silnik, slabo daje rade ;)
no znam właśnie takich napaleńców, co ostatni grosz wydają na stare bmw, bo to jest ich wymarzone auto, a nawet na benzynę nie mają :(
Jeszcze jedna sprawa która rzuciła mi się w oko, im mniejszy silnik ma dresiarz tym większy wydech :P
edit.
Nie chce tu nikogo obrażać jeśli ktoś lubi dresy, sam w śmigam w dresowych spodniach od czasu do czasu. Chodzi mi w wypowiedziach wyżej o takich rodowitych dresów którzy albo są tak nakoksowani że nie potrafią się wysłowić, albo szczurków myślących sobie w głowie "ura bura, jestem szef podwóra.."
Mam nadzieje że się rozumiemy ;)
i mitsubishi eclipse 2 generacji
hehe zgadzam sie calibra i golf 3 (konicznie po tuningu) ;D
dodaj civica. A w ogole jaki to ma byc rodzaj autka ? rodzinny sportowy czy co ? maly duzy?
ej no to sobie polecieliscie z tym civem...Własnie Murarka jak chcesz coś mało palącego z małym silnikiem i z gwarancją że nic ci sie nie popsuje kup sobie civika kumpel ma(jego ojciec)z 2007roku 1.4 chyba 120kuca.nic dodac nic ując w srodku schludnie,materiały dobre nie to co w vectrze czy bmw.fakt cena tez jest wyzsza ale napewno zwroci sie w przyszłosci.ktos tam mówił że silniki isuzu są nie zawodne?mój ojciec miał astre II 1.7diesel z isuzu gówno jakich mało i poszła do żyda!wiec jesli cos chcesz kupic to tylko japończyki(mazda,honda,suzuki)moim zdaniem najlepeij dopracowane samochody.
a co do bmw to spytajcie murarki w GB bmw 3 z Mpower jezdzą tu dziadki,mazda mx5 to podstawowy samochód mocherów sam sie zryłem ale tak tu jest a młodzi gniewni smigają tu citroenami peugeotami107,207 wszystkim co małe:D
w anglii strasznie drogie ubezpieczenie. Co do BMW to micek185 ma racje- tylko bogatsi jezdza lepszymi betami bo w GB jest cos takiego ze ubezpieczalnia pobiera dodatkowe oplaty za to ze sama marka- BMW kojarzy sie z szybkimi samochodami.
Młodzi jeżdzą małymi samochodzikami bez turbo- znowu ubezpieczalnia: za same słowo turbo trzeba dopłacać ;)
Pozatym prawdziwe auta maja łancuch rozrzadu a nie pasek
z tego co mi wiadomo to akurat czy pasek czy lancuch to zalezy od pojemnosci wieksza pojemnosć (wiecej koni) to sie daje lancuch...
Co do materiałów marka BMW jak dla mnie zawsze uchodziła za markę dość luksusową za równo pod względem materiałów jak i wykonania...
i na pewno nie można porównywać hondy do BMW inna klasa samochodów i inna pólka cenowa wiec nigdy nie uwierze w to że bmw ma gorsze materiały niz honda
Zwroc uwage na przebieg !
po co? jak ostatnio pytałem w komisie kolesia o przebieg auta to odpowiedział
"a ile chcesz to sie ustawi" i taka gadka.
Dzieki chłopaki juz kupiłam :) Toyote Avensis :)
oo prosze ;) pokaz jakies foto :)
Sosna ja wiem ze przebieg to mozna przekrecic ale lepiej zawsze spojrzec bo auta takie jak bmw czy vw z przebiegiem 200tys to nic im nie bdzie silniki niemalze sa wieczne. A wez forda 150tys a on juz szfankuje
ale dooje......łes
w civic matrrialy lepsze niz w bmw tez cos chyba nie siedziales w bmw z 2007 rok
Pozatym prawdziwe auta maja łancuch rozrzadu a nie pasek:evil:
no na mechanice to ty sie zansz widze:D
tak sie składa że jezdze dosyc czesto bmwe46 po liftingu i jak dla mnie honda bije ją na głowe jesli chodzi o materiały.dotykałes tapicerki w hondzie i bmw?wiadomo nie jest to skóra czy drweno ale w hondzinie chociaż miłe w dotyku a nie jak w becie plastik... to że bmw to wyższa półka to bezapelacyjnie wiadomo no ale... :D
i widzicie toyota górą japonce rządzą.na bank nie bedziesz narzekała:P z którego roku?
Dzieki chłopaki juz kupiłam :) Toyote Avensis :)
Osobiście lubie duże niemieckie bryki, chodz powiem Ci że Toyota ogólnie jest mało awaryjna a znam się troszke na tym bo rocznie robie ok 80 tyś. km, tak że napewno będziesz zadowolona.
voldemort mam nadzieje ze bede zadowolona :)
kosztował 3000 funtow i to jest hatchback :) nie mam jeszcze zadnej fotki jak bede miala to wrzuce.
Dzieki za wszelkie porady :)
hatchback ładniejszy od sedana :P Cena niezła ;)
mi tez sie bardziej podoba poza tym kolor mi sie podoba :)
niemieckie auta to ......gówna!!!!!chyba ze bunia seri 7 tylko to toleruje eh honda rządzi!!!!!!! i w ogóle to z japonca sie bedziesz bardziej cieszyc uwierz mi,miałem fiata miałem bmw,ww,teraz mam hanie i wreszcie sie ciesze
fallenursus
03-09-09, 23:01
hondami jezdza malolaty z czapkami z daszkiem do tylu :twisted:
prawdziwy facet jezdzi bmw lub duzy suv:smile:
prawdziwy facet jeździ dużym fiatem
Jak już tak się przechwalacie to ja powiem swoje zdanie:
Prawdziwy facet jeździ prawdziwymi samochodami a niestety tylko niemcy mogą takowy wyprodukować bmv,audi,merc ewentualnie wv ale wv nie ma się za bardzo czym obecnie pochwalić.
volkswagen passat 2004 rocznik z dislem to jest dopiero kawal niemieckiej dobrej roboty.
paska bym nie kupił nawet za pół ceny,nie ma opcji nawet sztywna kolubryna i zero osiągów,bmw typowe auto dla dresa zle sie marka kojarzy.....audi.......tez jako tako hehehehe ale ja was lubie wkórwiac na punkcie aut........ A NA POWAZNIE TO KOCHAM WSZYSTKO CO MA PONIZEJ 7sec DO 100 moze byc bunia może byc hania może być seicz ma targać asfalt