Zobacz pełną wersję : Scout
http://img195.imageshack.us/img195/3313/zmiananalepsze.jpg
http://img34.imageshack.us/img34/8075/zmiananalepsze2.jpg
start:
waga: 55kg
łapa: 28 cm
teraz:
waga: 68kg
łapa: 33,5 cm
Zdjęcia pokazują metamorfoze na przełomie trzech miesięcy. Jechałem na diecie (choć nie zawsze restrykcyjnie jej przestrzegałem) gainerze oraz kreatynach. zjadłem Animal Pumpa, Mega Capsy Olimpa oraz Xpanda (teraz jestem w połowie puszki xpanda) Mam zamiar utrzymać tryb, przezimować jeszcze sie pomasować (tak do 75 wiecej nie chce) i zacząć się rzeźbić.
róznica rzuca się w oczy i to bardzo za to sog
Coś tam widać że pracowałeś. Nie ma sensu oceniać jaka partia zła, a jaka dobra bo to wiadoma sprawa. Ćwicz dalej.
pawelek616
30-08-09, 22:13
Wrzuciłeś w siebie więcej supli w 3 miesiące niż ja w 4 lata. 13kg różnicy to dużo ale nie widać tego po Tobie.
Dobra rada na przyszłość: ZAPIERDALAJ!!!
slim shady
30-08-09, 22:16
wziełes w te 3 miesiace wiecej odzywek niz ja w ponad rok
moge Ci powiedziec tylko tyle ze masuj dalej, najpierw dieta a potem odzywki, narazie nie masz z czego rzezbic nawet jak dobijesz do 75, ile masz wzrostu ?
178cm
i ps: nie dąże do kulturystycznej sylwetki. Przez x lat byłem chudzielcem i dąże do "normalnej" wysportowanej sylwetki.
slim shady
30-08-09, 22:22
kazdy ma inny cel, tutaj oceniamy okiem kulturystycznym ;) ale wazne ze zaczeł€s cos robic, cwicz dalej i wrzuc za jakis czas foty
duza roznica - brawo
wg mnie za duzo odzywek na poczatek, skoro cwiczysz 3 miechy to na samej diecie bedziesz mial efekty, na odzywki przyjdzie czas.
wrzucaj co jakis czas zdjecia dla porownania, bede zagladal
sog na zachete. pozdr
edit. na nastepny raz dawaj mniejsze zdjecia ;p
dodam jeszcze jedno zdjęcie
różnica wydaje się może nie za duża, ale zdradze wam że na zdjęciu po prawej spinam biceps jak najmocniej moge:D więc możecie się domyślać jak łapka wyglądała bez spinki...
http://img143.imageshack.us/img143/4845/zmiananalepsze3.jpg
tak, ale brzuch obłorzył mi się mocno tłuszczem (+10 cm w brzuchu). I chyba spowodowane to było tym , że na pierwszym cyklu miałem problemu żołądkowe i dostałem od lekarza takie tabletki na lepsze wchłanianie czy coś. Żarłem je przez miesiąc (do tego gainer i dieta) jak kazał i wtedy najwiecej mi poszło na wadze.
wiadomo ze jak 13 kg w 3 miechy to mięsa masz moze z 4 kilo wiecej ;p reszta fat ale i tak dobrze bo wygladales jakby cie z oswiecimia wypuscili wczoraj ;)
No efekt widać... ale widzisz ludzie ćwiczą po kilka lat i nie zeżarli tyle odżywek co ty :lol: ciekawe co będzie następne, no nie moja sprawa...
Nie jestem co prawda obcykany ,ale jak porównuje do siebie (a zacząłem ćwiczyć pod koniec listopada, z tym że ja nawet nie dotknąłem żadnego takiego specyfiku) to nawet spoko, z drugiej strony jak czytam co ty zjadłeś na starcie to już na mnie nie robisz takiego wrażenia :errf:
jak pisał pawelek ZAPIERDALAJ :smile:
nie martw się, odrzywki dla mnie to jest max, po nic twardszego nie sięgam i nie sięgne. Jestem świadom że może przegiołem z iloscią supli. Teraz chce dac mojemu organizmowi troche od nich odpocząć. Od szybkiego przyrostu masy, mnie np bardziej "martwi" szybki przyrost siły. Trening na którym ćwicze jest stricte na mase. Mimo wszystko wycisk na klate po 3 miechach zwięszył mi sie o 20kg. Efekt jest taki, że czuje że mięśnie mają siłe coś wyrzucić ale ciało nie jest jeszcze gotowe, poprostu nie nadąża za mięśniami. Nadgarstki nie wytrzymują ciężaru sztangi a dłonie puszczają gryf podczas ćwiczenia przedramienia mimo iż mam siły by to podnieść.
hmm... to uważaj na kręgosłup
może przystopuj i poćwicz tak lajtowo na samym jedzeniu i wodzie
zobaczymy co inni powiedzą
slim shady
30-08-09, 23:47
jestes poczatkujacym wiec przyrosty siły duze to normalka. Przy treningu na masie siła tez idzie do gory. Kwestia dopingu to indywidualna sprawa, ale wszystko ejst dla ludzi, jak sie cos robi z głowa.
Pozdro
Ogólnie na początku wzrasta szybko masa, a także poprawia się stosunek wodny, wzrasta zatłuszczenie, wkt, więc waga idzie jak idzie.
w sumie jak chcesz dojsc do 75kg i zaczac rzezbic to ja nie wiem co wtedy bedziesz chcial rzezbic:/
nie martw się, odrzywki dla mnie to jest max, po nic twardszego nie sięgam i nie sięgne. .
za dwa lata powiesz inaczej albo nawet szybciej ;)
bolo nie każdy bierze koks, jest jeszcze grupka ludzi których to nie interesuje, ja się do niej zaliczam ćwiczę 8 lat z przerwami a nawet 1 metki nie wziełem. Kwestia podejścia do sprawy
za dwa lata powiesz inaczej albo nawet szybciej ;)
to mnie dobrze znasz widze:)
Prawda jest taka że znam ludzi jadących na metce omce czy na czym ta dzisiejsza młodzierz robi mase i mi takze był proponowany cykl na takich specyfikach, ale nie dziękuje. Nie mam zapędów do bycia karkiem, muszę być poprostu sprawny bo tego wymaga moja praca, tyle:)
bolo nie każdy bierze koks, jest jeszcze grupka ludzi których to nie interesuje, ja się do niej zaliczam ćwiczę 8 lat z przerwami a nawet 1 metki nie wziełem. Kwestia podejścia do sprawy
Krzychu widać nie jesteś dobrym uczniem Shwarcenegera (czy jakos tak sie to pisało)
fallenursus
01-09-09, 18:55
to mnie dobrze znasz widze:)
Prawda jest taka że znam ludzi jadących na metce omce czy na czym ta dzisiejsza młodzierz robi mase i mi takze był proponowany cykl na takich specyfikach, ale nie dziękuje. Nie mam zapędów do bycia karkiem, muszę być poprostu sprawny bo tego wymaga moja praca, tyle:)
a kto powiedzial ze koks zrobi z Ciebie ''karka;''? :) nieumiejetne uzywanie powoduje wyglad pokemona,ale jak wiesz corobisz...wystarczy obadac foty Bolo'a....
sory ze pojade ale sranie w banie kazdy cwiczacy na silowni bral bierze albo zamierza tego sie nie da utrzymac moze nie za rok dwa lata czy dziesiec ale napewno dotkniesz koks bo wkoncu zobaczysz w lustrze Siebie widzac swoja sylwetke mowiac" ja juz nie rosne" i wtedy co zrobic by urosnac ??
WZIAC KOKS.
fallenursus
01-09-09, 19:54
e tam takiegadanie, nie wszystkim chodzi oto zeby wygladac jak gozilla (aponax), ale racja w tym jest taka, ze dobry koks nie jest zly:twisted:
jak dla mnie SUSZI.
pracuj pracuj;]
jest dobrze. nic sie nie martw -MASUJ!!!!
tłuszczem sie nie przejmuj, pobiegasz po lesie i spalisz (kozackie moro)
elo
kazdy cwiczacy na silowni bral bierze albo zamierza tego sie nie da utrzymac moze nie za rok dwa lata czy dziesiec ale napewno dotkniesz koks bo wkoncu zobaczysz w lustrze Siebie widzac swoja sylwetke mowiac" ja juz nie rosne" i wtedy co zrobic by urosnac ??
WZIAC KOKS.
nie gadaj głupot ,że każdy...
prawdziwy kowal nie porzebuje hehe :)
NIe wszyscy wiedzą jak to jest z kowalami :) hehe. Z tego co czytam wyżej to za max 2 lata muszę zacząć kurację anaboliczną bo przestanę mieć efekty, bzdura jakoś miałem ostatnio miałem cykl ale na odżywkach i jestem bardzo zadowolony z efektów.
Niektorzy po prostu nie maja predyspozycji aby dobrze wygladac badz tez szybka traca zapal, no i wala. Proste jak jeb@#?nie, a co i rusz temat walkowany. Ci co nie biora zazdroszcza szybkich efektow tym co sie kluja, a ci co koksuja, twierdza, ze to jak witaminki, tylko trzeba je umiejetnie stosowac. "I tak ku@#?a do zaje@#?nia" ;)
gadanie o dopingu jest bez sensu bo i tak nigdy to porozumienia sie nie dojdzie, jedni mysla tak a drudzy inaczej i niech kazdy robi jak uwaza ale moje zdnaie jest takie ze to forum kulturystyczne i zlosci mnie jak czytam jakis temat a ktos pojeżdza komuś że na koksie jechal to dobrze wygladal i ze zobaczymy za pare lat. za to osty powinny byc bo to sie meczące robi. ja na razie nie mysle brac ale jak jakis 16latek bierze to jego sprawa, w koncu nie pisze o tym na forum o miłości.
tak jest gruppenfuhrer sosna!!
tylko po chooj osty, od razu wszystkim po banie!!clapclapclap
weście się żesz ogarnijcie w końcu, bo jak już pisałem wcześniej, nikt tu nie zostanie poza pewną grupką z totalitarnymi zapędami...
slim shady
02-09-09, 16:51
oceniajmy foty Scouta, a nie kwestie dopingu
dodaje kolejne zdjęcia
http://img692.imageshack.us/img692/4867/marobok.jpg
http://img297.imageshack.us/img297/5619/marotyl.jpg
no jest zmiana widoczna, ładnie.
jakie masz teraz wymiary?? i jaka waga?
Pewnie ja tez kiedys nie myslałem ze bede brac i wkrece sie w kulturystyke ktore ustawi mi całe zycie pod harmongram .
teraz mam jakieś 34,5 cm w łapce i ważę 70 kg.
Pierwsza fota wymiata, prawie jak Jim Carrey na plaży :lol:. Taka poza ;]
Idziesz w dobrym kierunku, tak trzymaj.
Dobra swinia sie robisz, oby tak dalej trening partnerze. clap