Zobacz pełną wersję : Wgnieciona klatka?
witam otoz mam takie zapytanie bo brat ma straszna wneke w klatce piersiowej juz oi urodzenia wiek 20lat-waga 66kg...jest ogolnie chudy i mam zapytanie czy jak bedzie cwiczyl to czy zmieni mu sie wyglad?tzn czy sie wyrowna ?mial kiedys ktos juz taki przypadek?czy musial by bardziej przybrac na masie?
Jest to tzw. szewska klata.
inaczej zapadnięta klata. Napewno nie bedzie to wyglądać jak u normalnej osoby. Można zalać to troche mieśniem i juz nie bedzie takiej głupiej dziury.
Raczej dziura będzie, bo jest to mniej więcej w okolicy mostka, ale oczywiście mięśnie trochę to skorygują.
Dziura=Nie dziura, tylko lekkie zapadnięcie, dziury są w skrajnych przypadkach.
chodziło mi o "dziurę" :)
Ile razy można powtarzać, że kości się ćwiczeniami nie wyprostuje... Musi masować i wyrobić cyce na klacie.
slim shady
30-08-09, 20:37
najlepiej skontaktowac sie z lekarzem
witam otoz mam takie zapytanie bo brat ma straszna wneke w klatce piersiowej juz oi urodzenia wiek 20lat-waga 66kg...jest ogolnie chudy i mam zapytanie czy jak bedzie cwiczyl to czy zmieni mu sie wyglad?tzn czy sie wyrowna ?mial kiedys ktos juz taki przypadek?czy musial by bardziej przybrac na masie?
trening w takim przypadku jest jak najbardziej wskazany.
Sam posiadam wadę odstającej klatki piersiowej i poprzez
wieloletni intensywny trening praktycznie nie widać różnicy
w porównaniu z 'normalną' klatą. W jego przypadku wszelkie ćwiczenia,
które wypychają mostek do przodu podczas wykonywania serii.
Swoją drogą, Sylwester Stallone też ma lejkowatą klatkę ;-)
http://www.cgtantra.com/forums/picture.php?albumid=253&pictureid=1178
było poszukac...tematów o tym juz było duzo na forum
ogólnie powinien najpierw iść do lekarza gdyż nie zawsze można ćwiczyć z tą przypadłością