Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta do oceny

A__L__I__
24-08-09, 19:18
Witam na forum jestem nowy wiec z góry przepraszam za jakies pomyłki:smile:
Pierwszy raz układałem sobie dietę.

Mam 20 lat
Ważę około 66 kg
A wzrost to ok.168\169 cm

Typ budowy raczej normalny nie jestem chudzielcem ale niemam tez oponki:smile:

Prace mam fizyczna od 8 do 17 na nogach a trenowac bym chcial 3 razy w tygodniu.

Odżywki to myślę nad Animal Pakiem, Gainerem 1, i białkiem Whey Protein 82 Vitalmaxa

Dieta: cel masa
zapotrzebowanie moje to okolo 2600kcal

1.Śniadanie
7.00
Mleko 2% 250ml
Płatki owsiane 100g
Whey gainer 1

2.Drugie śniadanie
10.30
Dwie bułki grahamki
Polędwica z indyka ok.35g
dwa jajka kurze całe
Banan

3.Pierwszy posiłek
12.30
I tu mam dylemat bo o tej godzinie wracam do domu na przerwe z pracy i niewiem co mogłbym zjesc bo kolejny posiłek wypada niestety po 17:errf:

4.Drugi posiłek
17.00
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g
Ryż biały 100g
Ogórek
Sok pomarańczowy 150 ml

5. Trzeci posiłek
W czasie treningu Carbo olimpa jakies
a po treningu gainer+ mleko 2%(Chociaż niewiem czy zaliczac to do posiłku)

6.Kolacja
21.00
Ser twarogowy półtłusty 100g
Rzodkiewka szczypior trochę soli
Chleb baltonowski 90g
Polędwica z indyka 20g
Herbata bez cukru

jakos 1,5h po kolacji bialko

To wszystko zdaje sobie jednak sprae ze jest duzo niedociagniec wiec prosze was o pomoc:pray:

Kamil.

Wiki
24-08-09, 20:03
a do pracy nie mozesz nic ze sobą zabrać? Do pojemniczka plastikowego wsadzasz co chcesz i jesz w pracy :).

Po treningu wypij gainera z wodą a nie mlekiem. Jak dojdziesz tylko do domu to zjedz jak najszybciej pełnowartosciowy posiłek. Ryżu daj tak z 80g, do tego białko i jakieś tłuszcze np. orzechy albo oliwe z oliwek. Najlepiej przed siłownią sobie przyszykuj posiłek po treningowy. Jak się wyrobisz to zjesz troche wczesniej ryż przed 21 i bedzie dobrze, o 22-23 zjedz coś lekkiego np. tuńczyka z małą ilością olwy z oliwek, albo bialko.

Co do samej diety.
To troche uboga w tłuszcze. Mlekiem masy sie nie buduje, nie licz z mleka białka. W ogole najlepiej je wywal. Na śniadanie najlepiej jakiś omlet/jajecznca z płatkami owsianymi. przez cały dzień ryż brązowy, pierś z kurczaka, oliwa z oliwek + warzywa.

bułki gramhamki nie są najlepsze. No i fruktoza i ten cały cukier z banana w ciagu dnia też nie najlepiej wygląda :P.

slim shady
24-08-09, 20:15
Witam

animal paka odpusc, drogi i nie ekonomiczny, wystarczy jak kupisz zwykłe witaminy z Olimpa, a najlepiej jak bedziesz jadł wiecej warzyw

w pierwszym posiłku zamiast gainera wrzuciłbym jajka + orzechy jako zrodło tłuszczy + jakies warzywo, do owsianych dorzuc siemie lniane, do smaku mozesz dorzucic suszonych owocow, rodzynek

do drugiego posiłku dorzuciłbym warzyw

w 3 posiłku mozesz dac ryz + piers z kurczaka/ryba/jajka/ odzywka białkowa + warzywa
troche zaduzy odstep miedzy posiłkami, i tu mogłbys zjesc gainera własnie

4 posiłek zamiast białego ryzu dałbym brazowy/kasze/makaron (najlepiej razowy)

5 posiłek po treningu carbo, a 20 minut pozniej gainer
potem za godzine normalny posiłek, np. biały ryz + jakies zrodło białka

6. traktowałbym jako ostatni posiłek wiec twarog/ serek wiejski + oliwa z oliwek + jakis mały pomidor

Wiki (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=4831) do posiłka potreningowego nie dajemy tłuszczy

Wiki
24-08-09, 20:22
Posiłkiem potreningowym jest jego carbo/gainer. A godzine po treningu juz ma nastepny posiłek :>

A__L__I__
24-08-09, 21:58
Czyli cala dieta do poprawki rozumiem :/

A__L__I__
24-08-09, 22:01
W takim razie jak bede mial chwile czasu to postaram sie ja poprawic ale niewiem jak to wyjdzie

Wiki
24-08-09, 22:02
popraw i wklej to poprawimy porawioną bo pewnie bedzie coś do poprawy :D

A__L__I__
25-08-09, 21:37
Pomyślałem że może lepiej bedzie jak mi dopiszecie co zmienic jakie porcje itd na przykładzie mojej diety nie to ze mi sie niechce od nowa pisac diety ale napewno bedzie cos nie tak wiec szkoda mojego i waszego czasu itd :)

A__L__I__
26-08-09, 22:26
Moim zdaniem troche poprawiona ;p

Sniadanie
7.00
Mleko 2% 250ml
platki owsiane 100g
rodzynki suszone 5g
orzechy wloskie 20g

Drugie sniadanie
ok.10.30
dwie bułki grahamki ok 90g