PDA

Zobacz pełną wersję : Czym zastąpić banana

piap1
24-08-09, 16:23
Jak wiadomo najważniejszy jest posiłek po treningu.Niestety niemam możliwości zjeść po treningu banana :( do tej pory zaraz po treningu piłem gainera ale mi sie skończył i robie przerwę wiec szukam jakiegoś naturalnego produktu który powinno sie zjeść zaraz po treningu. Dodam ze 30 minut po treningu biorę kreatyne a godzinę po treningu ryż i białko.Co radzicię żeby wziasc bezpośrednio po treningu i w jakich ilościach ?

KowalX
24-08-09, 16:25
Jak wiadomo najważniejszy jest posiłek po treningu.Niestety niemam możliwości zjeść po treningu banana :( do tej pory zaraz po treningu piłem gainera ale mi sie skończył i robie przerwę wiec szukam jakiegoś naturalnego produktu który powinno sie zjeść zaraz po treningu. Dodam ze 30 minut po treningu biorę kreatyne a godzinę po treningu ryż i białko.Co radzicię żeby wziasc bezpośrednio po treningu i w jakich ilościach ?

ryż+filet drobiowy+warzywa w ilościach zależnej od masy i diety(co najmniej 100g fileta)

kreatynę bierz od razu po treningu

know1126
24-08-09, 16:36
ale od razu po treningu nalezy tez te bananki (tudziez ryz rozgotowany,wiadomo) wcinac,rajt;) wiec jak wezmiemy krete, to po ilu minutach sie ona wchlonie,zeby mozna bylo zjesc te bananki, zeby nam nie przeszkodzily we wchlonieciu kreatny (bo tresc zoladka przeszkadza, mowiles ostatnio)? no bo potem, po tych 30-40 minutach to wiadomo- pelnowartosciowy posilek- ryz, kurak ,etc.

KowalX
24-08-09, 16:40
ale od razu po treningu nalezy tez te bananki (tudziez ryz rozgotowany,wiadomo) wcinac,rajt;) wiec jak wezmiemy krete, to po ilu minutach sie ona wchlonie,zeby mozna bylo zjesc te bananki, zeby nam nie przeszkodzily we wchlonieciu kreatny (bo tresc zoladka przeszkadza, mowiles ostatnio)? no bo potem, po tych 30-40 minutach to wiadomo- pelnowartosciowy posilek- ryz, kurak ,etc.

nie trzeba jeść bananów ,ale można :)

jesz krete i 20min później zjedz normalny posiłek i będzie spoko.

janekziomek2
24-08-09, 19:01
Sorry za moje braki w wiedzy, ale co takiego magicznego jest w bananach że tak go chwalicie ?

Rynju
25-08-09, 10:34
dobre IG, odpowiednia ilosc kalorii, latwy do konsumcji i "ciezki" ;)

adonis18
25-08-09, 11:10
Niestety niemam możliwości zjeść po treningu banana :( do tej pory zaraz po treningu piłem gainera

rzeczywiście... gainer jest i wygodniejszy i szybszy... a banan... tyle problemów sprawia włożenie do torby i obranie po treningu... niestety nie masz możliwości :evil: przerasta cie to pewnie :errf:

jeżli coś(banan jako uzupełnienie węgli po treningu) praktycznie nie ma wad, to po chooj jasny kombinować i na siłę sobie życie utrudniać

a co do twojego pytania: nie ma chyba rzeczy, która byłaby łatwiejsza. może jakimś innym owocem (gruszka), ale to nie będzie to samo

jedz banany - będziesz wielki

elo

leszczu123
25-08-09, 17:18
A ile tak mniej wiecej tych bananów pompować w siebie po treningu ? :smile:

slim shady
25-08-09, 17:23
zalezy od Ciebie a bardziej od Twoich wymiarow, jak wazyłem ok 100 kg to 3 banany dawały rade

siwy170588
25-08-09, 19:31
ja przy wadze 83 kg zjadam 2 banany zaraz po cwiczeniach i jest spoko o ile sie nie myle orzechy wloskie tez mozna by jesc ale pewnosci nie mam

Jolly
25-08-09, 21:10
Sorry za moje braki w wiedzy, ale co takiego magicznego jest w bananach że tak go chwalicie ?
Ma najwięcej kcal wśród owoców, dużo magnezu/potasu i niski IG.

Co do spożywania to w zależności. Ja lubię zjeść dwa.

KowalX
01-09-09, 01:22
miksujesz z mlekiem i dobry napój :) zawiera też sporo wody co jest na plus i jak na owoce białka i to co wyżej

Początkująca
01-09-09, 11:58
miksujesz z mlekiem i dobry napój :)

uu;D banan po trenigu ok,
Raz probowalam sobie wlasnie takiego shake'a zrobić.
i dosyć niesmaczne to było, strasznie gorzkie.

od tej pory banan + szklanka mleka oddzielnie ;]]

:D

ciaastek91
01-09-09, 13:03
sredni banan ma ok. 20g wegli, wiec 2 to minimum lepiej 3.
nie zapominajcie ze po treningu wazne jest, zeby dostarczyc ogranizmowi jeszcze bialko, najlepiej serwatke, zeby dostarczyc niezbednych aminokowasow i zapobiec katabolizmowi.

KowalX
01-09-09, 17:22
uu;D banan po trenigu ok,
Raz probowalam sobie wlasnie takiego shake'a zrobić.
i dosyć niesmaczne to było, strasznie gorzkie.

od tej pory banan + szklanka mleka oddzielnie ;]]

:D

zależy kto co lubi ;D

know1126
01-09-09, 17:57
a tak odn ryzu-paltki ryzowe chyba tez beda? w sumie to ryz tylko- ciety czy miazdzony- wiec szyciej sie wchlania,racja? bo na pudelku nie widze skladu,wiec wychodzi ze to sam ryz...

fallenursus
01-09-09, 20:15
ja je jem bo sie latwo obieraja