Zobacz pełną wersję : kreatyna a białko
Mam takie pytanie bo z kim nie rozmawiam to każdy podaje inaczej. Gdy mamy kretę i białko w 1 cyklu to jak brać bo np ja biorę na czczo staka
+glutaminę potem czekam godzinę jem płatki? Po treningu jem zwykłe mono i glutaminę. A chciałbym jeszcze zacząć pić białko to kiedy ? Na noc jem tuńczyka,jajka albo twaróg wolę jedzenie od prochów. Więc na noc odpada. I jeszcze chciałem amino tutaj gdzieś dołożyć.
Anaboliczny Koks
23-08-09, 09:50
białko pijesz jako uzupelnienie diety ,np po treningu jesz miesko czy cos ,a nie masz tego meisa na obiad to jesz odzwyke ,albo nie dasz rady dostarczyc wyznaczonej ilosci bialka wtedy dopelniasz brak odzywka ;)
To prędzej gainer zamiast obiadu a nie białko. Nie zrozumiałeś chyba o co mi chodzi. Po za tym to po treningu mam pić mono więc jak mogę też białko. To wzajemnie się wyklucza. Myślałem żeby białko pić w szkole i to chyba wszystko gdzie bym je upchnoł:P
a musisz je gdzieś upychać
chciałbym w sumie to nie muszę
ale czy odżywa bialkowa wyklucza krete w tym samym czasie? jesli nie robi to problemow w zoladku to chyba nie...
Anaboliczny Koks
23-08-09, 10:45
ja wlasnie pije bialko i krete jem.
Mlody nie zrozumiales mnie ,chodzilo o to ,ze ryzem dostarczysz wegli ,a zamaist miesa zjesz odzywke czyli dostarczysz bialka.
ale czy odżywa bialkowa wyklucza krete w tym samym czasie? jesli nie robi to problemow w zoladku to chyba nie...
wyklucza gdyż treść żołądkowa upośledza wchłanianie tego aminokwasu
wyklucza gdyż treść żołądkowa upośledza wchłanianie tego aminokwasu
ahaaaaa.... :surprised: to warto zapamietac.
fallenursus
23-08-09, 18:41
to ldaczego np. no-shotgun ma 16g bialka? i krete ma?
jest duzo stakow potreningowych kreta+bialko
zawsze miszam wszostko razem, zadnej roznicy mi to nie robi jak branie z osobna...
ps. Mlody jak ja jem platki to do nich wzucam bialko..lepiej smakuje i nie musze potem myc szejkera :)
przez lenistwo mozna czasami wpasc na wspaniale pomysly :P
zalewasz platki wrzatkiem czekasz az ostygna dodajesz bialko i masz pelnowartosciowe sniadanie
jak pijesz krete po treningu to bialeczko walnij sobie 30 minut pozniej,pisales ze masz stak,to jego walnij sobie 20 minut przed treningiem bedzie pompa podczas tr.