Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rygorystyczna dieta?

patryk2603
21-08-09, 10:33
Witam, od niedawna mam dietke, oczysiwscie z czasem ja ulepszam, a raczej z iloscia przeczytanych tematow...W związku z tym mam pytanko.
Czy dieta musi byc az tak scisła, czy zawsze treba na obiad jesc kurczaka i ryż/makaron? nie mozna zjesc sobie raz normalnie ziemniakow a raz ryżu/makaronu? I co ze słodyczami, w ogole ich nie jecie? Czy od czasu do czasu nie mozna zjesc jakis chipsow?
Ja osobiscie oprocz obiadu w kazdym posilku staram sie wprowadzic do organizmu jak najwiecej produktow, ktore pomogą mi przybrać na masie, ale często nie moge sie tez powstrzymac od zjedzenia czegos na co poprostu mam ochote i do tego dochodzi jeszcze taki problem, ze nie pracuje jeszcze a starsza nie bedzie mi dawac codziennie na piers z kurczaka zebym sobie ja ugotował/podsmażył. Dodam tylko, ze nie jestem ani gruby ani chudy lecz w sam raz (182, 75kg) :D Co prawda mam troche tluszczyku, ale mysle ze lepiej zeby on byl niz abym go wcale nie mial...

Pozdrawiam prosze, aby ktos mi doradzil...

Jolly
21-08-09, 10:46
Nie musi być taka rygorystyczna. Nie jesteś zawodowcem, a coś trzeba mieć od życia. A jeszcze w masówkach to już w ogóle ci nie zaszkodzi :)

slim shady
21-08-09, 10:48
Nie jestesmy profesjonalistami, a nawet im zdarzaja sie odstepstwa od diety. Musisz patrzec na tebele wartosci tych produktow ktore spozywasz. Raz na jakis czas zjesc cos nie zaszkodzi ale nie cały czas. Co do piersi z kurczaka to mozesz jesc zamiast jej jajka, na obiad np. schabowego.

Anaboliczny Koks
21-08-09, 10:55
Ostatnio czytałem o profesionalnym kulturyscie ,że on diete trzyma tylko od PON do PT ,a w Sobote i Niedziele je co chce ;) Ale bez przesady .

slim shady
21-08-09, 11:02
tylko od PON do PT ,a w Sobote i Niedziele je co chce ;)
Mozliwe ze szkoła Charlesa Glassa, bo on ma podobne metody, z tym ze rano mozna jesc smieci a potem juz wartosciowe posiłki

patryk2603
21-08-09, 11:04
A jakie produkty najlepiej spożyć przed a jakie po treningu?

Jolly
21-08-09, 11:17
Przed: Białkowo-Węglowy(o niskim ładunku IG)
Po: Węgle proste+Łatwo przyswajalne Białko(np filet rybny)

patryk2603
21-08-09, 13:04
Białko-Wegle o niskim ładunku IG czyli?
A inne przyklady wegli prostych i latwo przyswajalnych białek?

slim shady
21-08-09, 14:38
poczytaj
http://zdrowezywienie.w.interia.pl/glikemiczny.htm