Zobacz pełną wersję : a6w
siemka pytanie co do a6w otóż jestem podczas 3 dnia robienia tych ćwiczeń i z tego co pisze to mam wykonywać już 2 serie ? ale jak to wykonam jedną i od razu drugą ? czy jedna z rana druga wieczorem ? bo w następnych dniach dojdzie ich więcej i nie wiem jak mam to robić czy od razu po 5min odpoczynku czy rozłożyć w ciągu dnia ?
A6W jest bardzo wyczerpująca!!
Według planu musisz już 3 dnia zrobić 2 serie od razu;) Między serią możesz 2 min przerwy zrobić
Jeśli wiesz, że nie zrobisz spróbuj:P Nie uda się to odpuść i przerzuć się na brzuszki:headbang:
Powodzenia:rockon:
aha czyli odrazu dzięki właśnie zrobiłem i brzuch umiera ;p ale myślałem że będzie gorzej ? i jeszcze pytanie czy to działa tylko na brzuch ? czy tez klatkę piersiową ? bo po klatce nic nie czuję ??
Tylko na brzuch:P
Na klate to rób pompki:happy:
I jeśli brzuch Cię będzie jutro bardzo bolał ( np. przy kaszlu) to odpuść bo i tak daleko nie zajdziesz a możesz sobie krzywdę zrobić;)
Jak będzie bardzo bolało przerzuć się na brzuszki, wspięcia brzucha itp:P
aha dzięki a co polecasz na klatkę piersiową bo chciałbym przez te 42 dni wyrobić troszkę to i to ?
Rozumiem, że ćwiczysz w domu, więc podstawa to pompki;)
Wpisz sobie w GOOGLE atlas ćwiczeń i tam masz ćwiczenia na daną grupę mięśniową:whistle:
Albo trening domatora;) W atlasie ten trening też jest:P
Yosho jest problem co do pompek ;/ nie wiem czemu ale gdy je robię a przynajmniej staram się to po tylko 3 pompkach zaczyna mnie boleć pod lewą pachą znaczy nie pod ale tak mniej więcej obok pachy i nie dam rady ;/ co to może być a i dzięki za ten atlas :) tak ćwiczenia w domu
Może zła technika... sam nie wiem... albo zła rozgrzewka
Potrenuj mocniej biceps i triceps... ja tak zrobiłem i teraz pompeczki to łatwizna;):happy:
Na klate dobrze jak byś sobie kupił ławkę i hantle:surprised:
Tak to trudno Ci będzie mięśnie klatki rozbudować... Chyba, że zamiast zwykłych pompek, dasz jakieś ułatwienia:smile: Np. o ścianę, albo wsparcie na kolana
mam ławeczkę skośną do brzuszków drążek i 2x hantle 5kg no i po tym co zobaczyłem w tym atlasie to wykorzystam to na rozbudowę klatki :) moje trenowanie to brzuszki a6w i normalnie z chanelkami i podciąganie się i do tego aeroby rower i bieganie.
No to kurna jak masz taki sprzęt to dawaj i ćwicz;)
Tylko się nie zamęcz na początku bo możesz kontuzji dostać:happy:
Powoli i do celu:lol:
ale czy mam dobry plan ? a6w codziennie bo tak trzeba bieganie 3x w tygodniu po 30min rower codziennie, ćwiczenia z hantlami codziennie na klatę i na biceps itd podciąganie i brzuszki też codziennie ? czy coś zmienić ?
A6W - OK
Bieganie - OK
Rower- tylko w dni gdy nie biegasz
Hantle i klata- nie codziennie!!!
Powiem tak: jeśli nigdy nie ćwiczyłeś to najpierw OGÓLNOROZWOJÓWKA!! Jeśli ćwiczyłeś to ćwicz 3-4 razy w tygodniu... najlepiej 3 na początek... ułóż dokładny plan i wklej... Aha i chcesz masę czy rzeźbę??
znaczy sam nie wiem czy masa czy rzeźba jestem zielony w tych sprawach po prostu chcę się pozbyć tłuszczyku z brzuszka i uformować klatę nic więcej nie chcę jakoś pakować tylko poprawić swój wygląd torsu.
Ok kapuje tylko ze ta jazda na rowerze jest taka normalna bo ja codziennie jeżdżę
Czyli rzeźba:D
Jak rzeźba to możesz codziennie jeździć jak się już tak uparłeś;)
Słuchaj ja Ci wszystkiego na stół nie wyłożę;) Mogę pomóc doradzić, ale to ty decydujesz:D Wejdź w atlas poczytaj o treningu na rzeźbę, dobierz ćwiczenia i jutro wpisz co jak i kiedy;)
Powodzenia!!!!:happy::happy:
okej jutro postaram się ułożyć plan i napiszę go tutaj :) dzięki za wszystko
NMZC:happy::happy::happy:
za dużo treningu ..
3razy siłka 2razy biegi i 2razy rower wystaczą
neta mi odcielo ok mam pytanie bo nie wiem czy dobrze robię a6w ? ja robię tak
gdy mam zrobić 1 serię po 6 powtórzeń każdego ćwiczenia to robię tak
1cw - 3x lewa noga 3x prawa noga
2cw - 6x
3cw - to samo co 1cw po 3x na kazdą nogę
4cw - to samo co 2cw
5cw - 3x lewa noga i 3x prawa noga nożyce
6cw - 6x unoszę nogi
czy to dobrze bo ja słyszałem i przeczytałem gdzieś że robi się to tak ]
"1 na jedną nogę 3sek
1 na drugą nogę 3sek
2 przez 3sek
3 tak jak 1
4 tak jak 2
5 trudno powiedzieć, ja robię nożyce 10 razy (zmian) jakie 10sek
6 przez 3sek
I to jest 1 cykl. Jak go powtórzysz 6 razy to masz 1 serię."
to jak w końcu to robić ? od razu na 1cw 6x czy tak po 1x ale za to 6 powtórzeń ? :< help
http://www.a6w.pl/ TU MASZ WSZYSTKO OPISANE;)
tam nie pisze w jaki sposób nie ogarniam tych powtórzeń czy odrazu jedno ćwiczenie 6x czy po 1x
Robisz 6X6 TO JEDNA SERIA ty już masz robić 2 serie ;)
Najpierw lewa noga raz, prawa noga raz, obie nogi raz z rękami na podłodze
Potem to samo tylko ręce na karku
Potem obie nogi do góry i 8 razy przekładasz ale wykonujesz to tylko 1
I na końcu obie nogi do góry i trzymiesz raz
TO JEST 1X6 Robisz to jeszcze 5 razy i masz 6X6 czy jedna seria;) Powodzenia:happy:
siemka pytanie co do a6w otóż jestem podczas 3 dnia robienia tych ćwiczeń i z tego co pisze to mam wykonywać już 2 serie ? ale jak to wykonam jedną i od razu drugą ? czy jedna z rana druga wieczorem ? bo w następnych dniach dojdzie ich więcej i nie wiem jak mam to robić czy od razu po 5min odpoczynku czy rozłożyć w ciągu dnia ?
6 cwiczen to 1 cykl, iles tam cykli [ zaleznie od dnia] to 1 seria,
przerwa miedzy cyklami : brak
przerwa miedzy seriami: do 2-3 minut
najlepiej rób wszystkie serie za jednym zamachem, po co rozkladać to na mniejsze części?
To jeszcze raz ja zrobiłem sobie taki mały planik jestem Świeżak w tych sprawach nawet nie wiem jak taki plan powinien wyglądać no ale zrobiłem takie cuś bardzo bym prosił o poprawienie czerwonym co źle lub dodanie czegoś od siebie ćwiczenia czy czego tam ;p (niektóre rzeczy dopisywałem sam od siebie żeby mi było łatwiej ;p) ćwiczenia tylko na biceps i klatkę piersiową (no i brzuch ale to tylko tak czasami bo od tego mam a6w) bo tylko to chcę sobie poprawić troszkę.
PLAN
-a6w codziennie
-rower codziennie (jazda dla zdrowia czas nie ustalony raz 10 min raz 30min )
WTOREK CZWARTEK SOBOTA – bieganie 20-30 (min)
PONIEDZIAŁEK ŚRODA PIĄTEK – trening w domu
-Rozgrzewka 5 minut
Ćwiczenia
1)Biceps
*uginanie ramion ze sztangielkami stojąc (na przemian podnosząc) 5 serii 10x
*uginanie ramienia ze sztangielką w siadzie 4 serie (lewa ręka 2 i prawa 2) 10x
*uginanie ramion z dwoma sztangielkami stojąc (oba w tym samym momencie) 5 serii 10x
2)Klatka piersiowa
*wyciskanie sztangielek na ławce poziomej (góra dół) 5serii10x
*wyciskanie sztangielek na ławce skośnej głową w dół 5 serii 10x
*rozpiętki ze sztangielkami na ławce poziomej 5 serii 10x
3)Mięśnie brzucha
5 serii 10x (brzuszki)
unoszenie nóg leżąc na skośnej ławce 5 serii 10x
hulahop ###
1.) Jak robisz a6w to bez brzuszków.
2.) Bicki możesz raz młotkowym, raz klasycznym.
Nie wykorzystujesz sprzętu. Z tym co masz możesz spokojnie robić barki, wiosłowanie, triceps...
pytanko a jeżeli bym tylko ćwiczył biceps bez tricepsu to może to jakoś źle wpłynąć ? na wygląd siłę itd ? a i jeszcze jedno czy robić odrazu wszystkie zaplanowane serie danego ćwiczenia cze najpierw 1seria danego cw potem znow 1seria innego cw i tak dalej az zakończę 1cykl wszystkich ćwiczeń i znów ? czy odrazu sadzić wszystkie serie kazdego ćwiczenia ?
jak nie będziesz trica ćwiczył to będziesz głupio wyglądał, jak masz zamiar być silny to muszisz ćwiczyć wszystkie mięśnie
pytanko a jeżeli bym tylko ćwiczył biceps bez tricepsu to może to jakoś źle wpłynąć ? na wygląd siłę itd ? a i jeszcze jedno czy robić odrazu wszystkie zaplanowane serie danego ćwiczenia cze najpierw 1seria danego cw potem znow 1seria innego cw i tak dalej az zakończę 1cykl wszystkich ćwiczeń i znów ? czy odrazu sadzić wszystkie serie kazdego ćwiczenia ?
Nie polecam nie ćwiczyć trica. Jest to bardzo ważny mięsień wpływający na siłę. Bez trica nie będziesz dobry na ręke, nie wyciśniesz dużo na klatę itp. Z resztą duży triceps fajnie wygląda.