PDA

Zobacz pełną wersję : Żarcie na słuzbie!!!

jaca666
19-08-09, 15:03
Witam wszystkich.
Od poniedziałku idę do pracy na ochronę i będą to służby 24h.Oczywiście potem mam 48h wolnego i tak w kółko.
Teraz jest problem bo trochę żarcia trzeba wsiąść na całą dobę.Suple i odzywki także.
Pracował ktoś podobnie?
Jakie najlepiej żarcie brać żeby było najłatwiej?
Wiadomo że nie jaja na twardo bo będzie capić ale np. makaron z kurakiem i do tego surówka zapakowane w próżniowy pojemnik myślę że było by oki na jeden posiłek a pozostałe 5?
Żona chcę mi narobić 5 posiłków z kanapek i wędliny więc na to się nie zgodzę bo mnie zaleje tłuszcz po kilku takich służbach.
Czekam na propozycje....

slim shady
19-08-09, 15:08
gainer, sałatki, twarog + ryz (np upieczony z jabłkami), odzywka białkowa ze zmielonymi płatkami owsianymi, serek wiejski + wafle ryzowe, banany, kanapki z masłem orzechowym (np By Russel ),

KowalX
19-08-09, 15:30
Witam wszystkich.
Od poniedziałku idę do pracy na ochronę i będą to służby 24h.Oczywiście potem mam 48h wolnego i tak w kółko.
Teraz jest problem bo trochę żarcia trzeba wsiąść na całą dobę.Suple i odzywki także.
Pracował ktoś podobnie?
Jakie najlepiej żarcie brać żeby było najłatwiej?
Wiadomo że nie jaja na twardo bo będzie capić ale np. makaron z kurakiem i do tego surówka zapakowane w próżniowy pojemnik myślę że było by oki na jeden posiłek a pozostałe 5?
Żona chcę mi narobić 5 posiłków z kanapek i wędliny więc na to się nie zgodzę bo mnie zaleje tłuszcz po kilku takich służbach.
Czekam na propozycje....

ja robiłem podobnie

pudełko tak jak myślisz - ryż ,makaron,warzywa, banany , kanapki(szynka,sałata,pomidor,szczypior-ma nawet sporo białka i inne :),jak dasz jajka z warzywami powinny zabić zapach-poeksperymentuj,serki wiejskie+łyżeczka :)orzechy + odżywki

jaca666
23-08-09, 12:37
Tylko że w nocy są najgorsze fazy bo prześpię na fotelu godzinę potem godzina na nogach i znów kima godzinę i tak do 6 rano a więc snu mało dopiero w domu odsypiam ale staram się niedługo tylko 2-3 godzinki żeby nie zaburzyć rytmu dnia.
I stąd pytanie co w nocy jeść bo za bardzo jeść się nie chcę ale trzeba.
Ostatni zjadłem o północy twaróg ze słonecznikiem a potem o 3 odzywka białkowa z bcaa i o 6 to samo.Myślałem o gainerze ale sam nie wiem.

KowalX
23-08-09, 13:05
jeśli jesteś w pracy gainer to żaden problem.Nie jemy tylko przed snem gdyż nie wykorzystamy energii z węgli co powoduje odkładanie tkanki tłuszczowej.Jeśli w pracy masz małą aktywność fizyczną możesz zastąpić energią z tłuszczy.Jednak trochę węgli i tak się przyda będziesz miał lepszy sen i bardziej odżywiony mózg/tu niestety tłuszcz nie zastąpi węglowodanów