Salvation
14-08-09, 22:51
Witam, Jestem początkującym użytkownikiem piwnicznej siłowni :D Razem z kumplami mamy tam ławeczkę prostą, skośną, sztangę, hantle, stelaż do pompek szwedzkich. Trenuję już miesiąc. Korzystam z planów treningowych zamieszczonych w którymś z numerów Men's Health. Zawiera on po 4 cwiczenia na każdą partię mięśni. Każde z tych ćwiczeń powinno wykonywać się w 2 seriach po 10 powtórzeń, każdą partię mięśni raz na tydzień. Ja zwiększyłem sobie do 3 serii i robię każdą partię co drugi dzień :D. Moje pytanie jest następujące: Czy jako początkujący mogę wykonywać ćwiczenia na daną partię mięśni, np klatę, co drugi dzień? Chcę nabrać w miarę szybko trochę masy mięśniowej, gdyż obecnie jest jej mało :D. Co proponujecie mi na początek aby zrobić sobie jako taką rzeźbę i zwiększyć siłę?
PS. Nie stosuję żadnych odżywek ani nie mam czasu ani pieniędzy na ustanowienie sobie odpowiedniej diety. (Jem co jest obecnie w lodówce :) ).
PS. Nie stosuję żadnych odżywek ani nie mam czasu ani pieniędzy na ustanowienie sobie odpowiedniej diety. (Jem co jest obecnie w lodówce :) ).