Zobacz pełną wersję : Rozciąganie ścięgien (mięśni)
Achoj:P
Więc tak: chcę się trochę bardziej rozciągnąć ( na stałe:P).. bo chcesz zwiększyć moją gibkość;) Ale jest taki problem:
Znalazłem świetny trening na rozciąganie, ale jest on dosyć męczący i nie wiem za bardzo jak go połączyć z treningiem siłowym, który wykonuję 3 razy w tygodniu... Rozciąganie powinno się wykonywać też tak z 3-4 razy w tygodniu, więc nie ma czasu na regeneracje... co radzicie??
Jak chcecie mogę ten plan wkleić;)
możesz rozciągać się codziennie i wcale nie musi męczyć :)
Rozciągaj do uczucia takiego lekkiego bólu, wydaje mi się że możesz nawet po treningach się rozciągać
Rozciaganie nie jest przecież męczące. W podwieszonych na treningu masz świetne stretchingi. Poczytaj.
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=14261 o to ci chodzi??:D
slim shady
14-08-09, 20:29
tylko nie rozciagaj sie przed ale po treningu bo rozciaganie obniza siłe miesnia
Dobra ułożyłem taki plan:
wstaje między 7-9 rano:P
Pon- ( OD RAZU PO POBUDCE) rozgrzewka - 5+15 min na rowerze stacjonarnym - rozciąganie ( NA PUSTY ŻAŁĄDEK!!!!)
- po południu- trening siłowy ( tu nogi też ćwiczę 30 min na rowerze)
Wt- ( OD RAZU PO POBUDCE) rozgrzewka - 5+15 min na rowerze stacjonarnym - rozciąganie ( NA PUSTY ŻAŁĄDEK!!!!)
- po południu - ćwiczę tylko brzuch
Śr - ( OD RAZU PO POBUDCE) rozgrzewka - 5+15 min na rowerze stacjonarnym - rozciąganie ( NA PUSTY ŻAŁĄDEK!!!!)
- po południu- trening siłowy
Czw- ( OD RAZU PO POBUDCE) rozgrzewka - 5+15 min na rowerze stacjonarnym - rozciąganie ( NA PUSTY ŻAŁĄDEK!!!!)
- po południu tylko brzuch
Pt- ( OD RAZU PO POBUDCE) rozgrzewka - 5+15 min na rowerze stacjonarnym - rozciąganie ( NA PUSTY ŻAŁĄDEK!!!!)
- po południu trening siłowy
Sob- ( OD RAZU PO POBUDCE) rozgrzewka - 5+15 min na rowerze stacjonarnym - rozciąganie ( NA PUSTY ŻAŁĄDEK!!!!)
- po południu tylko brzuch
Nie- WOLNE:))
DODATKOWO W DNI NIE TRENINGOWE PO POŁUDNIU OK. 20 MIN WORKU BOKSERSKIEGO:D
I CO SĄDZICIE!!!??:D
dlaczego robisz to na pusty żołądek.Po rozgrzewce rozumiem ,że rozciągasz tylko nogi?
Tak tylko nogi;)
Robie to na pusty bo na śniadanie jem dość sporo, więc bym musiał odczekać chociaż 1h żeby poćwiczyć;)
Tak tylko nogi;)
Robie to na pusty bo na śniadanie jem dość sporo, więc bym musiał odczekać chociaż 1h żeby poćwiczyć;)
ja bym poczekał po śniadaniu