PDA

Zobacz pełną wersję : Spory problem z jedzeniem!!!

marcin001
29-12-06, 14:46
Witajcie! Mam spory problem. Nie potrafię utrzymać diety ponieważ rano najczęściej jem kromkę z wędliną lub płatki! Do szkoły też jakaś kanapka! Mama wraca z pracy około 5 więc obiad jem u babci która bardzo tłusto gotuje(tzn. wszystkie te sosy , prawie dzień w dzień schabowy to golonka. Jednym słowem kuchnia staropolska! Nie mogę jej odmówić żeby robiła np kurczaka lub bez sosu bo ona uważa że sos to podstawa dania!!!) Jedynie na kolację mam czas sam sobie coś upitrasić! MAm pytanie czy nie ma jakiegoś innego wyjścia utrzymania diety? Proszę o odpowiedż bo ćwiczę już około 2-3 miesiące a efekty są prawie zerowe! Proszę forumowiczów o odpowiedz.

nefretette
29-12-06, 15:17
(poczytaj sobie tematy w dziale - dieta, napewno dużo znajdziesz, rzeczy, które Cię zainteresuja)
Po pierwsze, śniadanie to podstawa.. 2 śniadanie (w szkole) też jest ważna, ale nie tak jak pierwszy posiłek.. obiad.. hmm może jednak spróbujesz porozmawiać z babcią o kwestii przygotowywania obiadu? napewno jak powiesz, że chciałbyś na obiadek pierś z kurczaczka, ryżyk itp to nie wierze, że babcia by procestowała :P a co to za problem, powiedzieć, że nie chcesz sosu?
Wogle co to za problem, samemu nauczyć się gotowac?

Przychodzisz, ze szkoly do domu.. masz te produkty jakie chcesz jeść i robisz, to na co masz ochote.. natomiast jeżeli gotowanie, dla Ciebie jest za cieżkie, to pogadaj z mama i może umówcie się tak, że jeżeli mama znajdzie czas jak przyjdzie z pracy, to zrobi co będziesz chciał, a Ty po szkole tylko przyjdziesz i sobie odgrzejesz..
jednak wydaje mi się, że sam napewno dałbyś sobie rade.. ;)

marcin001
29-12-06, 15:57
Latwo ci mówić! Z babcią nie porozmawiam na temat żywienia bo nie tylko ja jem tylko oprócz mnie jeszcze 4 osoby w tym dziadek i wójek którzy jakby to nazwać ''nie uznają obiadu bez wieprzowiny'' Opcja żebym sobie sam gotował też nie ujdzie ponieważ po pierwsze babcia by się obraziła że nie chcę jeść jej obiadków a po drugie babcia jest mamą mojej mamy więc moja mama się na to nie zgodzi! opcja że mama by mi gotowała odpada bo znając życie powie że od tej siłowni to mi się w głowie pier... (wiadome o co chodzi)!

nefretette
29-12-06, 16:40
To Ci powiem, że problem masz.. :] pewnie nie będziesz, jadał codziennie na mieście, bo to też się wiąże z kosztami..

No ale mi chodziło o robienie sobie jedzenia u siebie w domu.. (to też odpada?)

babcia by się obraziłachyba masz prawo do tego, by zmienić swoją dietę?

dziwna sytuacj... nic innego nie wymyślę :roll:

marcin001
30-12-06, 09:16
też tak myślę! Ale to nie przejdzie bo się już pytałem!

jonasz7
30-12-06, 18:19
To się wyprowdź, człowieku jak ty masz takie problemy (bo się babcia obrazi) to ja chciałbym mieć same takie problemy. Powiedz mamie żeby tobie dała kase, idź do sklepu kup co trzeba. Ptzysiądź kiedy trochę w kuchni i sobie nagotuj na cały tydzień. A potem tylko do mikroweli i gotowe!!!
A jak to też nie wypali to zjadaj płatki kukurydziane 4x dziennie :wink:
pzdr.

Dzban
31-12-06, 13:30
Ale problem wynika z tego że na obiadek jest dużo miecha i trochę tłuszczu. To sosu zostawiaj trochę na talerzu i resztę diety mniej więcej dopasuj do obiadków jeśli robisz trening na mase to chyba nie ma problemu ale jeśli rzeźbe to by był.

Przykładaj sie do treningów i efekty będą musisz być cierpliwy.

Kakashi
02-01-07, 16:11
marcin001, skoro wziołes sie za kulturystyke to znaczy ze nie masz 10 lat i zrobic sobie obiad typu piers z kurczaka + ryz czy tez filet z ryby + kasza to rzaden problem!! nie musisz jesc to co babcia robi...sam sobie upichc obiadek:D pozdro

Dzban
03-01-07, 13:54
Nie w każdej diecie muszą być cały czas ryż i pierś z kurczaka.

Wystarczy dopasować resztę posiłków i zabierać się za trening ale pewnie bo obfitym obiedzie nie chce Ci się trenować.

Efekty przyjdą z czasem to jest sport dla wytrwałych tu nie ma szybkich efektów.

Ja ćwiczę już kilka miesięcy i już jest różnica(większa sił i energia).

Popracuj również nad planem treningowym żeby zmaksymalizować efekty.

Proponuję teraz zrobić trening na masę żeby było na wiosnę co rzeźbić.

marcin001
07-01-07, 08:47
Dzienks! Mam jeszcze jedno pytanie! Kumpel dał mi 30 kapsułekhmb 1250mg! Czy to jest dobre? Jak długo powinno sięto przyjmować? Jakie są efekty? Wiem że powinno być to w dziale odżywki i suplementy ale nie chcę zakładać nowego tematu! Pozdro!

jonasz7
07-01-07, 12:24
To mu to oddaj tyle to ci nic nie da to się bierze przez trzy mies min.
pzdr.