Zobacz pełną wersję : Cykl na jesień.
Witam. Vold, LG i inni znawcy tematu.
Potrzebuje rozpiski jakiegoś dobrego cyklu na masę i siłę.Planuje zacząć od połowy września bo obecnie robię rzeźbę.
Myślałem na deką i jakimś testonem a może do tego na początek meta.Raczej coś z tego bym wybrał.
Waga obecnie 94kg w szczycie 114kg
Łapa 44cm w szczycie 47.5cm
Wzrost 175cm
Staż 4 lata treningów potem 2 lata przerwy i obecnie 8 miesięcy bez przerwy.
Przebyte cykle:
Kilka lat temu może łącznie z 500 mety i 30 omek a i 20 testonów prolongatum.
To wszystko oczywiście w kilku cyklach.
Potem jak już pisałem 2 lata bez treningu.
2 miesiące temu skończyłem ostatni cykl i było to 15 testonów 250mg z Pakistanu,100mety razak i 100 winka db pharma.
Nigdy nie brałem deki dlatego najbardziej myślę o niej i o jakimś mocnym tesciu bo po tym ostatnio słabo mi poszło albo za rzadko waliłem iniekcje.
1-10 deka 400mg
1-10 omo 750mg week (pon / sr / pt)
metka na start, winko na koniec,
prosty i dobry cykl na mase i sile,
Zawsze po omie mnie zalewało wodą...
A co brać żeby nie zalało albo mniej zalało?
enana nie ma sensu powtarzac bo nie ruszy, zostaje wiec mix - najpewniej omo,
mozna dac nolve, zaczac 10mg ed od poczatku, albo ruszyc w 3-4 tyg dopiero 10-20mg,
Oki a jaka metkę i deke polecasz??
Aha a strzał deki to raz w tygodniu w określony dzień np z omą czy jakoś inaczej???
w tej dawce 400mg week to greka, jesli chcesz undera to podbij dawke do 500mg week, mozesz bic 1 x week, mozesz bic z omka w pon 200mg i np w pt 200mg, bez znaczenia przy nandrolonie aby dawka byla,
co do metki, jelfa, z underow razak / scantel np
Oki wszystko fajnie wielkie dzięki.
Aha a jakbym chciał na koniec winko w tabsach to jakie polecasz???
fallenursus
12-08-09, 00:50
jak go:
750mg na tydzien enana 14weeks
500-600mg na tydzien eq 12weeks
kick z mety@40/dzien 5-6 weeks
do eq wino zbedne wsumie,ale jak tak bardzo lubi wbijac...,
nie ruszy, to go czolg nie ruszy.
mniejsze zalewanie od deka/omka i przyjemniejszy miesien
p.s sledze twoje posty Jaca, i sadze ze EQ bardziej bys lubial.A po drugie to bys wkoncu nabral apetytu na EQ :twisted:
jesli sie zdecydujesz na deke, hcg dokup. bo jak Cie deka nie przymknie(co jest raczej nie mozliwe:( ), to te ilosci tescia napewno na cacy cie zamkna.
do EQ/Ena hcg tez warto dozucic bo dlugo bedziesz przymkniety.
p.s aha zapomnialem, tylko prosze nie krzyczec :P bierz 15g mono podczzas cyklu.
fallenursus
12-08-09, 01:02
a ldaczego krete podczas cyklu??
http://e-kulturystyka.info/showpost.php?p=247950&postcount=20 tutaj ladnie i prosto pisze.
wiem ze kreta na Ciebie nie dziala, ale to nie oto tu chodzi.
nie widze sensu w powtarzaniu enana, bral go stosunkowo niedawno, srodek nie bedzie dzialal jak nalezy, i co z tego ze dawka 750mg - dla ciebie prosto napsiac bo ty w tekiej sytuacji nie byles ze jeden srodek brales niedawno i go zaraz powtarzasz, zreszta procz srodkow ktore mozna wyliczyc na jedej rece to ty nic w sumie nie brales jeno wozisz sie po forach i zbierasz swoja wiedze, a myslec to soebie mozesz bo to nie o twoja dupe chodzi
:smile:
bold zamiast deki, ok ale nie pod cel jaki gosc sobie zalozyl,
jak zrobi ten cykl, mniej zaleje fakt miesien bedzie lepszsej jakosci, ale sadze ze bedzie niezadowolony z efektow i w koncowej fazie mysle gdzies w okolicy 8-10 tyg zacznie sie marudzenie i kombinowanie co by tutaj zrobic zeby wiecej masy poszlo - moze metke dodac, a moze cos innego jeszcze...
celem jest masa, na powtorce enanth + bold to nie bedzie wykonalne, nandrolon + mix da taki efekt,
nie widze sensu w powtarzaniu enana, bral go stosunkowo niedawno, srodek nie bedzie dzialal jak nalezy, i co z tego ze dawka 750mg - dla ciebie prosto napsiac bo ty w tekiej sytuacji nie byles ze jeden srodek brales niedawno i go zaraz powtarzasz, zreszta procz srodkow ktore mozna wyliczyc na jedej rece to ty nic w sumie nie brales jeno wozisz sie po forach i zbierasz swoja wiedze, a myslec to soebie mozesz bo to nie o twoja dupe chodzi
:smile:
bold zamiast deki, ok ale nie pod cel jaki gosc sobie zalozyl,
jak zrobi ten cykl, mniej zaleje fakt miesien bedzie lepszsej jakosci, ale sadze ze bedzie niezadowolony z efektow i w koncowej fazie mysle gdzies w okolicy 8-10 tyg zacznie sie marudzenie i kombinowanie co by tutaj zrobic zeby wiecej masy poszlo - moze metke dodac, a moze cos innego jeszcze...
celem jest masa, na powtorce enanth + bold to nie bedzie wykonalne, nandrolon + mix da taki efekt,
Ostatni cykl na enanie i dużo nie poszło.Tylko na początku ruszyło a potem utrzymywałem wszystko mimo że zwiększyłem nawet dawkę enana.
Na omie zawsze mi świetnie szło i masa i siła(kiedyś na 15 omkach i 100 mety przytyłem 15 kg choć woda ale zawsze i siłowo np na klatkę 20kg)
Teraz nie chce się tak zalać woda ale siły muszę trochę odrobić....
ciaastek91
12-08-09, 10:14
zalanie woda to efekt zlego odzywiania sie, a nie omy.
To było ze 4 lata temu i rzeczywiście odżywianie było tragiczne bo jadłem dużo i byle co aby być pełnym!
wybor jest prosty, albo bierzesz enanth i uwazam ze bedzie lipa, albo mix i uwazam ze bedzie ok,
decyduj bo nic innego nie wymyslisz,
Już postanowiłem i omke z deką na 100%.
A ile czasu odblok po tym cyklu co pisałeś?
1-10 deka 400mg
1-10 omo 750mg week (pon / sr / pt)
metka na start, winko na koniec,
prosty i dobry cykl na mase i sile,
dokładnie o takiej opcji myślałem, metka nie musowa ale winko pod koniec musi być, pojechał bym wino conajmniej do 13, 14 tyg potem dał clen, enant też moze być zamiast omy.
fallenursus
12-08-09, 13:33
Dobra niech wam juz bedzie .;)
Ale niech ktos mu wcisnie pregnyl jesli nie ze wzledow zdrowotnych to moze mozliwosc zatrzymania wiekszej ilosci masy:)
LG a zawsze jak brałem w cyklu na początku metę 1-5 po np 40mg i do tego była omka kilka lat temu to ładnie mi szło na początku a potem jak skończyłem metkę to na omie już tylko wszystko utrzymywałem.Czemu? Za małe dawki omy dawałem?Bo waliłem strzała 250 co 5 dni.
byc moze, moze lepiej reagujesz na metandienon niz testo,
w tym cyklu dajesz 1ml omy 3 x week wiec dawka spora i regularnie podawana wiec mysle ze nie bedzie problemow w tym cyklu,
co do pct, hcg + clom, ewentualnie jak bedziesz dodawal nolve do do konca pct ja polecisz,
fallenursus
14-08-09, 16:26
nie lepiej rozlozyc ta omke e3d, hcg pod koniec czy jak tam lubi, i potem cloma z nolva?
a niby jaka to roznica bedzie?
fallenursus
14-08-09, 16:57
no ze jak bijesz ome e3d sterzenie tescia bedzie gites utrzymane caly czas na tym samym poziomie. wiem ze tam sa dlugie estry ale zawsze to ten propek ile by go nie bylo w tych waszych mixach bedzie rowno wedrowac we krwi.
a co do hcg przed odblokiem to chyba logiczne ? :)
zawsze mnie uczono poprostu ze suste/ome najlepiej e3d....