PDA

Zobacz pełną wersję : Pomocy!!!

Adaggio
29-12-06, 00:13
Otoz jestem nowy na tym forum i chcialbym sie was poradzic bo z innych forum mnie wywalali poniewaz nie maja czasu na glupoty

waze 93 kg i mam 188cm wzrostu wiec mowi to samo za siebie ze po prostu musze zchodnac
a potem nabrac miesni czy mogl by mi ktos w tym pomoc??

z gory dzieki :)

P4l4d7n
29-12-06, 00:22
Odpowiednie odzywianie + spalacz tluszczu + aeroby.

Skoro masz 13 lat to po prostu wyeliminuj McDonaldy, chipsy i inne rzeczy tego typu z codziennego zycia. Ogranicz slodycze do minimum. Nie nazeraj sie na noc. Staraj sie jesc 5-6 posilkow dziennie jednak maja to byc odzywcze posilki w ktorych nie bedziesz przesadzal z iloscia. Jak najwiecej aerobow: biegaj, plywaj, jezdzij na rowerze, graj w pilke...

Bugiel
29-12-06, 00:24
coz. pierwsze co to dieta. wyczytalem, ze dosc dobra jest taka dieta:

wywalasz z jadlospisu weglowodany (robisz tak zeby bylo ich jak najmniej)
na miejsce wegli dajesz bialko (ale tez nie za duzo zeby nie uszkodzic nerek)
no i tluszcz.

i tak przez 12 dni. potem na 3 dni wracasz do wegli i znowu 12 dni bez wegli.
do tego mozna dorzucic jakis spalacz tluszczu.

no i najwazniejsze poza dieta: cwiczenia. aeroby(bieganie, plywanie, sporty typu koszykowka itp) i silownia.

jak nie wiesz jak ulozyc diete skocz do dietetyka albo pogadaj z kolegami z forum xD oni na bank pomoga xD pozdro

P4l4d7n
29-12-06, 00:26
Ja jestem zwolennikiem tego zeby jednak w tym wieku nie stosowac jakis diet w ktorych wegle, bialka i tluszcze sa wyliczone co do grama... Po prostu wyeliminowac szkodliwe skladniki i wziasc sie za siebie.

Bugiel
29-12-06, 00:30
a jak ma sie 16 lat to mozna takie cos zrobic? to moj wiek i waze prawie 70 kilo... ale chyba 1/4 z tego to tluszcz.... co Ty na to, P4l4d7n?

P4l4d7n
29-12-06, 00:41
Zalezy to przede wszystkim od tego jak szybko sie rozwijasz pod wzgledem fizycznym.

Jednak w wieku 16 lat twoj metabolizm zapewne dalej sie nie ustatkowal. Jesli nie nalezysz do grupy ektomorfikow to latwo jest przybyc na wadze jak i z niej zejsc.

Samozaparcie w polaczeniu z odpowiednim odzywianiem, suplementami i cwiczeniami na prawde zdziala cuda.

Adaggio
29-12-06, 13:47
no dobrze dieta ale ja niechce byc tylko chudszy chce przedewszystkim nabrac miesni.

jakies sugestie??

P4l4d7n
29-12-06, 13:50
Sugestia jest taka zebys chodzil na silownie. Oprocz tego wszystko to co powyzej.

Adaggio
29-12-06, 14:10
czyli podsumowojac:

nie jesc slodyczy
wiecej sportu
chodzic na silownie

a coli tez pewnie pic nie mozna no nie??

jonasz7
30-12-06, 18:37
a coli tez pewnie pic nie mozna no nie??

napoje gazowane są odradzane, ale od czasu do czasu chyba można :wink:
pzdr.