Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 2 LETNIA PRZERWA teraz inaczej proszę O POMOC

MenMon
08-08-09, 12:43
Siemanko :lol::whistle: , Witam Serdecznie mam małą prośbę, byście mi pomogli troszkę, jak jest to możliwe :)

Niecałe 2 lata temu przestałem ćwiczyć budowę ciała, skupiałem się w tamtym czasie na podstawowych mięśniach (brzuch, klatka, i mięsień przedramienia) ćwiczyłem dość długo w domu tak z nudów itp. potem w piwnicy co dzień, może pół roku cały trening trwał.
Przez krótki czas brałem białko w proszku i kreatynę w kapsułkach (około miesiąca) , ale czułem że to za wiele nie daje i przerzuciłem się na Kreatynę w płynie (90 albo 100 % dokładnie nie pamiętam) (pół miesiąca) i skutki stosowania były widoczne w połowie Właściwego Treningu, co dziennego, mięśnie rosły i twardniały niewytłumaczalnie świetnie. Do dziś mi zostały wypuklenia*. Wtedy bardziej ćwiczyłem na rzeźbę w dużym %, teraz bym chciał osiągnąć masy, a potem rzeźba. Warze w granicach 85 kg i wzrost 188 cm.

Czemu chciałbym osiągnąć większą budowę ciała? Bardzo prosta odpowiedz ;
1- mam wystające łopatki co bardzo przeszkadza w życiu, nie jestem chudy ale moja budowa kości jest prawdopodobnie przystosowana do większej masy ciała
2- gdy kładę się na brzuchu przeważnie na twardym to w okolicach wyrostka mieczykowatego, to zaczyna mi się coś tam gnieść i zaczyna boleć.

Może dla kogoś to śmieszne ale mi przeszkadza

Pytanie jeszcze miesiąc temu złamałem Kość śródręcza i Gips mam do tego miesiąca do 13 po jakim czasie będzie bezpieczne ćwiczenie.

Czciłabym byście mi podali jakąś dobrą dietę na masę i inne ważne sprawy w tej dziedzinie + do tego powiedzieć czy alkohol STOP i inne używki (i jak możecie powiedzieć jaką masę w dość łatwy sposób mogę osiągnąć na dzisiejszy wzrost i wagę) za półtora miesiąca (do 2) będę mieć sztangę coś na razie do 60 kg , ciężarki może po 15 na jeden (rekord mój to było coś 28-29 kg jedna ręka 3-4 razy) i inne

Planuje po masie przejść na Kretynek w płynie (bardzo sobie ją chwaliłem i byłem bardzo zadowolony ) , A i nie jestem za mocny w dziedzinie waszych skrótów itp. to jak byście odpisywali skrótami to byłbym wdzięczny za wytłumaczenie.

Może ktoś ma jakiś fajny pomysł zapoda ... a sorka jak już może być taki temat, szukałem troszkę i nic ciekawego nie znalazłem na temat przerwy 2 letniej złamanej ręki i innych

Pozdro z góry Podziękował

KowalX
08-08-09, 13:18
i przerzuciłem się na Kreatynę w płynie (90 albo 100 % dokładnie nie pamiętam)

gdzie takie cudo można dostać? nie słyszałem o kreatynie w płynie .

MenMon
08-08-09, 13:28
gdzie takie cudo można dostać? nie słyszałem o kreatynie w płynie .

Raczej wiesz co ja ją załatwiałem od znajomego ... i nie wiem czy ona jest legalna ... ale jak byś miał dostęp to polecam w 100 % ... po rozgrzewce łyżeczka płynu i idzie w mięśnie zaje***biście szybko i dość długo trzyma pięknie wyrzeźbione mięśnie po czym na prawde rosną

MenMon
08-08-09, 13:54
A co moge dopowiedzieć to produkt jest super i trzyma
Obadaj http://maniexstrong.wrzuta.pl/obraz/powieksz/9ViM42c4pu7

Po dwóch latach przez które nawet nie było jednej Seri pompek w rękach sztangi nie było nic muł jest . A mięsień nie na piety bo reka już potem jest w gipsie i nie ma jak ścisnąć :) To naprawdę sobie cenie kreatyne w płynie :) NAWET DWA LATA PICIA ALKOHOLU I INNYCH UŻYWEK NIE ZNISZCZYŁY MUŁA :)

Anaboliczny Koks
08-08-09, 14:15
gdzie takie cudo można dostać? nie słyszałem o kreatynie w płynie . KowalX w Maju w gazecie SDW nawet było napisane o tej krecie o smaku coli
coś tam koniec z tabletkami teraz kreatyna do picia.

MenMon ,a gdzie ten muł jest? :P

http://www.sdw.pl/numer,965,13.html

(http://www.sdw.pl/numer,965,13.html)

MenMon
08-08-09, 14:25
Wiesz co
1- ręka w gipsie to nie widać taka bardzo i zrozum że nie ma jak napiąć
2- po przerwie 2 lat i tak jest git
3- po takim trybie życia (2 lata)
4- buła jest
5- prosiłem o jakąś rade ale widze że forum jak forum i będe musiał sam se poradzić

KowalX
08-08-09, 14:26
ja myślę ,że jechał na koksie :)

MenMon
08-08-09, 14:52
Zaobserwowałem że większość ludzi którzy zaczynają zajawkę na kształtowanie swojego ciała, biorą pod uwagę jaki umięśniony koleś ja reklamuje itp. a nie zawsze koleś który ma wykształtowane ciało na reklamie ma takie przez ten produkt ... to jest reklama która daje zyski

Rozwalają mnie ludzie którzy wierzą w takie coś i nie widzą nic podejrzanego np.
W produkcji jest NOWY produkt który jeszcze nigdzie nie był ... A jak wychodzi na rynek to już na necie opisy i co potrafi i przykłady kuracji pół rocznej a jeszcze go nie ma na rynku.

Często producenci robią chwyty na necie, które wyglądają że zwykły człowiek chwali to.

Albo np. strony produktów

Jest sobie Produkt , Opis , Foty itp . poniżej Komentarze, za stronę płaci producent i sobie nie pozwoli na złe opinie, złe opinie jeśli zagrażają sprzedażny zostają usunięte. Na większości stronach jest tak

Znajomy miał kiedyś problem z jakąś odżywka nie pamiętam z czym ... Wystawił zły komentarz na stronie producenta (bez brzydkich sów itp) i został usunięty na drugi dzień

Nawet na forum może się znajdować jakiś człowiek który pracuje dla jakiegoś producenta

Dlatego najbardziej sprawdzonym sposobem jest rozmowa ze znajomym który nie oszuka,
Ok koniec tego tematu

Pomoże ktoś cos poradzi czy cos ???

KowalX
08-08-09, 15:20
-zero używek to przyśpieszy wzrosty
-by mięśnie rosły nadwyżka kaloryczna,odpowiednia podaż białka,
-6 posiłków na dobę (główne po treningowy,śniadanie i obiad)
-ostatni ograniczamy węglowodany do minimum,przed ostatni zmniejszamy ilość
-oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne to konieczne byś rozpisał sobie dietę
-białko 2-2,2g na kilogram masy ciała
-węglowodany spożywamy złożone ,proste tylko po treningu
-woda i witaminy(najlepiej z warzyw w szczególności zielonych) też są konieczne

Jolly
08-08-09, 20:53
Czciłabym byście mi podali jakąś dobrą dietę na masę i inne ważne sprawy w tej dziedzinie + do tego powiedzieć czy alkohol STOP i inne używki (i jak możecie powiedzieć jaką masę w dość łatwy sposób mogę osiągnąć na dzisiejszy wzrost i wagę) za półtora miesiąca (do 2) będę mieć sztangę coś na razie do 60 kg , ciężarki może po 15 na jeden (rekord mój to było coś 28-29 kg jedna ręka 3-4 razy) i inne
Dieta:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=67
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=391

Ożywki:
Definitywnie STOP!.

Co do masy to musisz sam ustalić, my najwyżej zrobimy korekty itp. Poczytaj podwieszone w dziale trening. Polecam FbW.

Kreatyna w płynie jest, jak najbardziej :D