Zobacz pełn± wersję : Zgaga gdy biegam
Tak jak wyzej... Gdy biegam po jaki¶ 30 minutach zaczynam mieć zgagę, dzi¶ była tak mocna że musiałem przerwać bieg po 45 minutach :/ :/ Czy to może być spowodowane złym posiłkiem przed bieganiem czy s± jakie¶ inne przyczyny tego cholerstwa ?
Może być spowodowane zł± diet±.Napisz również w jakim odstępie czasu przed biegiem jesz posiłek i co się na niego składa.
Jem dwie godziny przed bieganiem, dzi¶ jadłem pier¶ z kurczaka + sałatka ostatnio jadłem co¶ innego( nie pamiętam już co ) i tez miałem :/
dodaj warzywa i zobacz jak zareagujesz.
i zrezygnuj z owoców cytrusowych,herbaty,coli,kawy,nie pij w trakcie posiłku.Zrezygnuj z ostrych przypraw oraz pomidorów.
zamień węglowodany proste na złożone.
fallenursus
08-08-09, 03:04
dobra zgaga nie jest zla:twisted: wiem cos o tym. wogole w rodzienie wszyscy maja nadkwasote . ale np. jak jem duzo brokul to pomaga. jak przestalem fajczyc, tez mniejsze problemy.
Też rzuciłem papierosy jakie¶ 3 tygodnie temu :D Zobaczę jak będzie z tymi brokułami, bo naprawde nie zbyt przyjemne uczucie jak się biegnie i Cie na wymioty aż ci±gnie...;/
Mi tam mleko na zgagę pomaga...
Ranigast - zgodzę się, ale jest to jednorazowa pomoc na kika / kilkana¶cie godzin i zgaga może powrócić. Podobno regularne stosowanie ranigastu max przez okres ok 14 dni codziennie 1 tab. zwalczy zgagę na długo. Trzymaj się standardów, czyli poprawnej diety - zrezygnuj z dojrzałych owoców w dużych ilo¶ciach, z mocnej herbaty i odstaw kawę. Gdy zgaga męczy w nocy - ¶pij na lewej stronie - czyli po stronie serca - wtedy kwasy żoł±dkowe tak się układaj±, że nie drażni± przełyku. Odstaw również napoje gazowane i papierosy. Niestety, na t± dolegliwo¶ć trzeba się trzymać twardo reguł bo takie schorzenie wywołuje w następstwie groĽne choroby, czasami kończ±ce się operacj±. Pozdrawiam
mi babuszka przepisala lekarstwo - na tyle magiczne, ze mialem brac 28 dni a po jedenej pigulce juz mialem ok wszystko.