Zobacz pełną wersję : help
witam jestem nowym na forum , mam pytanie cwicze juz ponad 2 miesiace , wczesniej cwiczylem 2 lata , bralem do tej pory , HBM z arginina oraz jabłaczan kreatyny , mam 17 lat 186cm wzrostu i nie całe 80kg wagi , doradzcie jakie suplementy bede najlepsze , bo te co bralem do tej pory , nie byly najgorsze ale takze nie najlepsze , w domu mam laweczke , gryf prosty , lamany , hantelki i ok 60kg obciazenia , bym byl wdzieczny jakby ktos podal mi fajny plan treningowy , oraz jakie sumplementy wybrac aby bylo widac rezultaty , ogolnie to chcialbym bardzo dobrze wycwiczyc klatke piersiowa ,bo jak do tej pory to nie widze rezultatow , :lol::lol: wielkie dzx za odp
slim shady
07-08-09, 23:11
a gdzie dieta
a no zapomnialem , doradz mi cos
hehe jedz zdrowo :)
jaką masz budowę,jak z przemianą materii?
Dobra dieta + dobry trening... na odżywki masz jeszcze czas :) Jak chcesz klatę to potraktuj te partie mięśni priorytetowo tylko nie przesadź.
Napisz jak wyglada Twoj trening na klatke.
robie wyciskanie sztangi na lawce , 3 serie po 10 pow. , nast , wyciskanie hantli na łwace skosnej 3 serie po 12,10,8 pow , oraz motylek ale nie bardzo mi idzie
Anaboliczny Koks
08-08-09, 09:41
3 ćw na klate i to 3 mówisz ,że Ci nie idzie ? Klata to wielki mięsień rób 4-5 ćw.
Anaboliczny 5 to moze juz przesada:) Ogolnie przy klacie powinno sie robic do 12 serii czyli:
pozioma 3x12pow
skos 3x12
rozpietki raz skos raz plaska 3x12
za glowe 3x12
pamietaj oby robic cwiczenia powoli i dokladnie wtedy bedziesz widzial efekty wszystko znajdziesz tutaj http://www.kulturystyka.pl/atlas/klatka.htm.
pozdrawiam
Anaboliczny Koks
08-08-09, 10:27
Dlaczego do 12 serii ? Rówie może robić 3x po 8 jak i 4x po 8 ,albo po 6
Anaboliczny 5 to moze juz przesada:) Ogolnie przy klacie powinno sie robic do 12 serii czyli:
pozioma 3x12pow
skos 3x12
rozpietki raz skos raz plaska 3x12
za glowe 3x12
pamietaj oby robic cwiczenia powoli i dokladnie wtedy bedziesz widzial efekty wszystko znajdziesz tutaj http://www.kulturystyka.pl/atlas/klatka.htm.
pozdrawiam
jak sie robi to cwiczenie za głowe ???:happy:
chcialbym zebyscie mi rozpisali plan treningowy , jaki sprzet mam pisalem , chcialbym zebyscie mi ulozyli plan na caly tydz , na klatke , biceps , itp , nogi , a wlasnie co od nog , mam nie wiem jak to poweidziec ,mam i grube i zbite , takie masywne , , boje sie ze jak zaczne robic nogi , przysiady ze sztanga ,itp to moje nogi zrobia sie jeszcze grubsze /???
i wkoncu , doradzcie czy brac jakies odzywki ,itp , do wydania mam 300zl , prosze o dobre rady ,:)
i wkoncu , doradzcie czy brac jakies odzywki ,itp , do wydania mam 300zl , prosze o dobre rady ,:)
wiesz jakie masz zapotrzebowanie kaloryczne ,masz jakąś dietę?
nie mam wlasnie , chcialbym zebyscie mi ulozyli , jakas odpowiednia , i nie musza byc odzywki jak mowicie ze mam jeszcze czas , tylko prosze abyscie mi ulozyli odpowiednia diete , do mojej wagi , oraz dobry plan trenigowy , sprzet jaki mam w domu juz pisalem kilka psotow wczesniej ;)
jaką masz budowę,jak z przemianą materii?
przy wadze prawie 80 kg nie cale szczerze mowiac , najbardziej odklada mi sie brzuch , oraz wspomniane nogi , mam tez oponki ale nie wielkie , wazylem kiedys ok 86 kg ale trzyma teraz nie cale 80kg , i mam problem z moja klatka piersiowa , a mianowicie , moje cycki mozna tak powiedziec , sa troche obwisle, nie tak bardzo , ale nie podobam i sie to , myslalem ze to od tego schudniecia , i tluszcz zostal , ale na klatke , torche sie zdziwilem , i nie wiem co teraz zorbic , cz y uda sie do lekarza , ale on mi powie ze to napewno tluszcz , nie wiem jak to spalic , poradz cos , jakies masaze moze nie wiem , bo budowe ooglnie to mam dosyc taka rozbudowana , mozna tak powiedziec ,tylko nurtuje mnie ta klatka
no dobra mam , ale jak zrobic z ta klata???