PDA

Zobacz pełną wersję : Co brac bezposrednio po treningu Białko czy wegle

ksys00
07-08-09, 11:54
Witam
Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów dotyczace co brac bezpośrednio po treningu jesli robimy treningi na redukcje.

Aktualne dane :
- wiek 30 lat
-staz na silowni 2 lata ( 1 rok ogolnorozowjówka, od okolo 10 mies zrzucam kilogramy )
-od listopada zrzuciłem 22KG
- wzrost 176
-waga 86

Trening
- 3 razy w tygodniu siłownia 1 godz ( zazwyczaj wieczorem i praktycznie po siłowni tylko białko do tej pory brałem, bez posiłku juz )
- 2 razy w tygodniu aeroby 2 godz (kosz, rower )

Na poczatku chodizło tylko o zrzucenie tłuszczu co w dużym stopniu sie juz udało, zamiezam jeszce tak ze 3-6 kg zrzucic jak pisałem wczesniej poszło juz 22.
Dietke mam ułozoną mniejweicej tak zeby nie spozywac weglowodanów prostych ( chleb biały, ziemniaki itp)
okolo 4-5 posiłków dizennie , ( ryz brazowy, piersi z kurczaka, makaron brazowy )

Za okolo miesiac do dwoch chce skocnzyc diete redukcyjna , aktualnie chce zaczac stosowac na koniec ANIMAL CUTS i nie wiem czy po treningu wieczorem ( 19-21) brac jeszce na siłowni w postaci szejka weglowodany żeby ochronic mase miesniową i uzupełnic zapasy glikogenu ??
Do tej pory brałem tylko białko , czy dorzucic jakis CARBO lub GAINER i co polecacie??
czytałem ze dobry jest MUTANT MASS , myslalem tez o MASSMAKER z MEGABOLA ma podobno wegle o niskim IG.

Czy dalej dopóki jest dieta redukcyjna trzymac sie tylko białka po silowni wieczorkiem??
Nie chce zeby te weglowodany poszły mi w tłuszczyk , chociarz treningi mam dosc intensywne i wychodze zlany potem biorąc wczesniej jakis Termogenik.

Musze przyznac ze wciagneły mnie te cwiczenia i chce po skonczeniu diety redukcyjnej chcialem przejsc na budowanie sily i troche masy miesniowej, Mysliałem nawet o cyklu najpier na TCM a pozniej na XPANDZIE.

prosze o info jak brac na redukcji okolo trningowo
- przed
-BCAA
- TERMOGENIK

po
-BIAŁKO
-BCAA

czy dorzucic jakis wegiel i zaproponujcie jaki najlepiej , nie chodzi o mase a o ochrone miesni i odrobienie zapasow glikogenu.??
bede wdzieczny za odpowiedz

slim shady
07-08-09, 12:06
Witam, czemu akurat wybrałes Animal Cuts ? jest wiele lepszych i cenowo tanszych spalaczy. Jak sie redukujesz to nie potrzebny Ci gainer, po co płacic za cukry.

30 minut przed treningiem wez 10 g bcaa i po treningu bezposrednio 10 g bcaa
po treningu 2 banany + odzywka białkowa powinna byc ok

ksys00
07-08-09, 12:14
I o to własnie mi chodziło szybko i konkretna odpowiedz.
Wiec bedize BCAA + bananki
wielkie dizkei Slim Shady

A odnosnie spalacza no cóz wybrałem po opiniach na róznych forach, ale chetnie posłucham innych sugesti??
Myslalem o venomie ale naczytałem sie ze sa czesto skutki uboczne, wiec ewentualnie prosze o rade co polecacie zamiast ANIMAL CUTS?

slim shady
07-08-09, 12:16
najpierw łyknij bcaa po 15- 20 minutach banany + białko

a to jest Twoj pierwszy spalacz ? masz jakies problemy zdrowotne ?

ksys00
07-08-09, 12:23
Żadnych problemów zdrowotnych na tą chwile, Trenig na siłowni od 1,5 roku 3 razy wtyg + 2 razy po 1-2 godz aeroby ( rower, kosz ) dosc intensywne.
Brałem wczesniej
- Thermo speed z Olimpu
- Clean burexim z TRECA

Troche wieksza potliwosc po nich i ogolnie zmieniłem diete w listopadzie i od listopada zesżło 22 KG , chce zrzucic jeszce 3-6 KG i bedzie ok, ale ostatnio stanałem w miejscu, chciałem jakis mocniejszy spalacz na cykl wrzucic.

slim shady
07-08-09, 12:32
Scorch powinien byc najodpowiedniejszy ;)

aeroby 2 x w tygodniu to troche mało, zwieksz ich ilosc w tygodniu i długosc trwania

niewula
07-08-09, 12:58
scorch albo venon

KowalX
07-08-09, 13:30
jeśli przyjmujesz białko nie dodawaj już bcaa w jednej porcji

slim shady
07-08-09, 16:30
po co mu venon, stary juz wyprowadzony z rynku a nowy lipa,

jesli chodzi o białko i bcaa to powinny byc brane w odstepach czasowych

MolderDist
07-08-09, 22:20
Moja opcja:

- Po treningu odrazu carbo + Bcaa Xtra

- 20 minut później porcja białka

- 40-60 minut później normalny posiłek

* Carbo spowoduje dosyć szybki wyrzut insuliny, czego nie spowoduje banan (sumując cene banana wychodzi nawet drożej nić carbo), a insulina jako anaboliczny hormon rozpocznie anabolizm, poprawi transport aminokwasów, a już napewno odżywki białkowej - ta nie zostanie spożytkowana na energie.

KowalX
07-08-09, 23:45
za to banan uzupełni wodę ,witaminy ,żelazo :)
węglowodany z banana przyswajają się najlepiej ze wszystkich owoców dzięki temu ,że skrobia podczas dojrzewania zmienia się w
sacharozę,fruktozę,glukozę

w białku jest wystarczająca ilość aminokwasów bcaa dodatkowo w posiłku będą kolejne za dużo na raz.Nie ma potrzeby dodatkowo łykać bcaa

MolderDist
07-08-09, 23:59
Wode to uzupełniamy w normalny sposób - pijąc ją.

Ile jest tego bcaa w odżywce spożywanej powiedzmy w ilości 40 g? Nie zbyt dużo.

Sprawa z bcaa ma się imo tak, iż czym więcej tym lepiej :D

KowalX
08-08-09, 00:07
dlaczego nie z banana i ze smakiem nie ma znaczenia :)

w pożywieniu bez problemu można dostarczyć 5000mg i w izolacie cfm ponad 20000 zdecydowanie wystarczy :)

MolderDist
10-08-09, 13:05
W izolacie ponad 20 g bcaa w porcji?