Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta na mase, 70kg

sebojas
05-08-09, 17:11
Witam, jestem budowy ektoformika, ważę 70kg, mam 185cm wzrostu i mam 17 lat z wyliczeń wynikło mi że moje zapotrzebowanie wynosi 3850kcal, no i teraz zaczyna się mój problem nie wiem jak ułożyć dalej dietę, jedynie co jeszcze byłem w stanie zrobić to kiedy i co mam jeść a więc:
1. posiłek- Śniadanie (godz. 7)
2.posiłek-Obiad (godz.15.00)
3.posiłek-Posiłek po treningowy (godz 19.00)
4.posiłek- Posiłek Nocny (22.00)

Między 1-2 posiłkiem 65gr Mutant Mass,po treningu 130gr Mutant mass i między posiłkiem po treningowym a nocnym 65 gr Mutant Mass co w ciągu całego dnia daję jedną całą porcję 260 gr

To co mogę jeść to tak :
Białka=
-mięso drobiowe i wołowe ale wiadomo nie codziennie ono będzie ale się postaram żeby było,ser biały,mleko,ryby to żadko będę miał ;p, jajka, kefiry
Węglowodany=
-kasze gruboziarniste,pieczywo pełnoziarniste (razowe),ryż biały,płatki owsiane,owoce jakieś, no i warzywa tylko właśnie jakie te owoce i warzywa?
Tłuszcze=
-oliwa z oliwek, tran w tabletkach, może bym wykąbinował jakieś orzechy i nasiona :)

No i takie do was mam pytanie ile i co kiedy jeść? po prostu bym był komuś olbrzymie wdzięczny jak by mi rozpisał całą dietę do tego co zrobiłem teraz, z góry wielkie dzięki. Sam już próbowałem czytałem różne tematy na forum ale nie wiem jak to zrobić

Jolly
05-08-09, 17:19
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=391