PDA

Zobacz pełną wersję : Twaróg na noc

sl4by
05-08-09, 01:18
Kto jest za a kto przeciw + argumenty... Co można dodać do twarogu na noc żeby to miało jakiś smak bo naprawdę rzygnę sobie zaraz... :D:D

KowalX
05-08-09, 02:05
Jestem przeciw spożywaniu go codziennie wolę serki wiejskie.Co dodać sałata,pomidor,koperek,szczypiorek,ogórek :)

Skyer
05-08-09, 09:08
Jestem przeciw spożywaniu go codziennie wolę serki wiejskie.Co dodać sałata,pomidor,koperek,szczypiorek,ogórek :)

Kombinacja śmietana + szczypiorek przejdzie, czy nie za bardzo?

Osobiście o 18 wcinam serek wiejski z pieczywem pełnoziarnistym, a o 22 3/4 kostki twarogu ze śmietaną i szczypiorkiem. Smaczniejsze niż sam twaróg, o wiele.

Rynju
05-08-09, 09:29
smketana kiepski pomysl.
Ja tam wcinam na sucho zawsze to samo.
Serki wiejskie zostawiam na sniadanie ;)

Bull2
05-08-09, 09:42
dodaj dzemu i tyle

slim shady
05-08-09, 11:20
poczytałem troche, i jednak mysle ze białko nie wypłukuje wapnia, badania pokazały ze białko i fosfor nie obnizyły wchłanialnosci wapnia, a nawet białko miało pozytywny wpływ na zrost kosci po wypadkach. Co prawda białko odwadnia przez co powoduje utraty minerałow. Wydaje mi sie ze musiałes czytac jakies badania z przed 2000 r.

Zalezy jaki masz cel, bo twarog na redukcji to nie najlepszy pomysł.

Mozesz polac łyzeczka oliwy z oliwek

sl4by
05-08-09, 12:18
Cel redukcja, ale biegam wieczorem (22.00) i doradzili mi żeby jeść twaróg godzinę po biegu żeby zmniejszyć katabolizm.

slim shady
05-08-09, 12:37
chudy twarog bedzie ok, połtłusty jednak ma laktoze, jak redukcja to bez oliwy z oliwek

jaca666
05-08-09, 12:42
Slim czyli chudy nie ma laktozy???

slim shady
05-08-09, 12:47
ma ale mniej niz połtłusty, zalezy kto podejmuje jaka strategie, niektorzy całkowicie ograniczaja produkty mleczne a niektorzy wybieraja te z jak najmniejsza iloscia tłuszczu

slim shady
05-08-09, 13:09
Mam pytanie/temat dyskusji przy okazji do innych uzytkownikow z dobra wiedza o dietetyce

Czy uwazacie ze Laktoza utrudnia redukcje tkanki tłuszczowej ?

Lyle McDonald twierdzi ze to mit, a produkty nabiałowe poprzez zawartosc wapnia wspomagaja redukcje, czy rzeczywiscie warto obawiac sie laktozy ?

KowalX
05-08-09, 13:58
Zgadzam się z panem wyżej pisałem już o korzystnym wpływie wapnia na redukcję.Trawienie laktozy może i utrudnia ten proces z tego względu iż tracimy energię na jej trawienie,ale tylko w przypadku nietolerancji na cukier mleczny.Dodatkowo myślę ,że nawet jeśli cukier mleczny wpływa niekorzystnie na tkankę tłuszczową wapń to rekompensuję.Zaznaczyć trzeba ,że w dzisiejszych czasach większość europejczyków trawi laktozę bez problemowo.Tylko 10% populacji europejskiej ma z tym problem.Dodatkowo witamina D i fosfor wpływają na gospodarkę wapnia w organizmie.

- nature.com, Ancient DNA solves milk mystery, 2007.02.26,
J.Burger i inni, Absence of the lactase-persistence-associated allele in early Neolithic Europeans, PNAS, 2007.03.06, vol 104, no 10, 3736-3741;

Jolly
05-08-09, 17:09
Kto jest za a kto przeciw + argumenty... Co można dodać do twarogu na noc żeby to miało jakiś smak bo naprawdę rzygnę sobie zaraz... :D:D
Na noc jak najbardziej bo jako produkt mleczny zawiera kazeinę, tj wolno przyswajane białko, dlatego na noc jak najbardziej, a co dodać... polecam ze śmietaną i pomidorem, bez śmietany będzie zbyt duszące.

Rynju
05-08-09, 22:01
ja tez jestem za pogladem, iz kazeina zabija wszelkie te niedociagniecia twarogu, o ktrych piszecie :)

KowalX
06-08-09, 00:00
ja tam wybieram serek wiejski ;) nie twaróg