Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomocy!!!

szawek
02-08-09, 21:32
Witam :) jestem tutaj świeżutkim użytkownikiem... otóż mam 17 lat... waże 72 kg i mam 178 cm wzrostu... niby wszystko jest ok.. ale kiedys byłem neiźle gruby i to zostało ;/ mam oponkę na brzuchu i tzw "dwudup" z tyłu czyli boczki ;/;/;/ za wszelką cene chce sie tego jak najszybciej pozbyć ;/ w zeszłym roku ćwiczyłem i brałem kreatyne... w tym roku tylko tydzień i brałem gainera... prosze pomóżcie bo już mnie szlag treafia jak patrze w lustro... prosiłbym o jakieś rozpiski ćwiczeń, jak się tego pozbyć itd... z góry dziękuję :pray:

3ndriu
02-08-09, 21:51
W jakim celu rok remu brałeś kreatynę i po co teraz bierzesz gainera ?

Poczytaj o diecie redukcyjnej - to podstawa.

Interwały pomogą Ci rozwiązać problem.

szawek
02-08-09, 22:47
kurcze a mógłbyś jaśniej?? no czasem biegam ale to raczej nieregularnie... no i chadzam na siłownie... ale mój rekord to było 60kg na kalte wiec chyba nie za dużo..

3ndriu
03-08-09, 08:17
Więc czeka Ciebie jak każdego na początku masowanie, nie bój się forum i poczytaj o diecie jest ona bardzo ważna w tym sporcie.

60kg na klatę powiadasz, a przysiad jak poszedł i martwy ciąg ?

szawek
03-08-09, 09:56
martwy ciąg miałem 76 kg a przysiadu nie robiłem... ok wiec zarzucę jakąś racjonalną dietę... a dzisiaj siłka (lekko) a wieczorkiem coś pobiegam ^^

olo85
03-08-09, 11:48
Tak jak koledzy pisza.Zacznij od diety i odpowiedniego treningu.Odzywki i suplementy sa dodatkiem (nie ukrywam ze bardzo waznym).Odzywka bialkowa ,bcaa,jakis delikatny spalacz na poczatek. Od gainerow narazie daleko sie trzymaj:)

KowalX
04-08-09, 23:47
60kg to nie koniecznie mało ważne przy tym ile ważysz,jakiego jesteś wzrostu ,wiek itp.
nie ważne ile ,a czy stymuluje to twoje mięśnie.Dieta wysokobiałkowa,warzywa ,dużo wody.

sl4by
05-08-09, 00:52
Dieta to podstawa, a do diety bieganie 3 razy w tygodniu, ABS a jeśli chcesz jakieś suple to L-Carnityne na początek + białko + bcaa jeśli masz kasę.

Interwał to taki bieg w którym np. biegniesz 15 sec sprintem, 30 sec marszu i tak w kółko przez nie więcej niż 25 min, ewentualnie polecam bieg takim tempem żebyś mógł swobodnie mówić ( 60%HR max ), sam mam taki problem jak Ty i jak na razie mi bardzo dobrze idzie ok 5kg w nie całe 1,5 tygodnia, widać ze boczki i brzuch są mniejsze...

KowalX
05-08-09, 01:06
myślę ,że jeśli już polecać białko to nie ma sensu brać bcaa.Samo białko ma ich wysokie stężenie

sl4by
05-08-09, 01:19
A no tak, mój błąd...cóż późno już :D

Jolly
05-08-09, 17:23
Witam :) jestem tutaj świeżutkim użytkownikiem... otóż mam 17 lat... waże 72 kg i mam 178 cm wzrostu... niby wszystko jest ok.. ale kiedys byłem neiźle gruby i to zostało ;/ mam oponkę na brzuchu i tzw "dwudup" z tyłu czyli boczki ;/;/;/ za wszelką cene chce sie tego jak najszybciej pozbyć ;/ w zeszłym roku ćwiczyłem i brałem kreatyne... w tym roku tylko tydzień i brałem gainera... prosze pomóżcie bo już mnie szlag treafia jak patrze w lustro... prosiłbym o jakieś rozpiski ćwiczeń, jak się tego pozbyć itd... z góry dziękuję :pray:
Redukcja przede wszystkim, zacznij z lekkim ujemnym bilansem kcal(300-400), przeczytaj to:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=19691

Pozdro.