Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kilka pytan odnosnie produktów na redukcje

darek87
02-08-09, 19:16
witam.
Chciałbym zrzucic troche tłuszczu z brzucha wiec postanowiłem zrobić małą redukcje. I mam kilka ptan:

1) słyszałem ze odchodzanie wspomaga zielona herbata, dzisiaj kupiłem taka w biedronce... czy bedzie dobra?
http://w755.wrzuta.pl/obraz/7TV0Vn99CfG/dsc00577
2) słyszałem również ze grejfruty dobrze wpływaja na zrzucenie wagi ale czy można je jesc wieczorem ?
3) czy 300g serka wiejskiego można zjesc jako ostatni posiłek ? wkońcu posiada on 5g tuszczu i 2g wegli na 100g
4) jakie wartości posiada pomidor? czy tylko witaminy czy również wegle? czy przy redukcji jest on wskazany jako dodatek do ostatniego posiłku ?

KowalX
02-08-09, 19:27
tak wspomaga.
o grejpfrutach nie słyszałem ...
białko pomaga schudnąć i woda
serek będzie ok szczególnie odtłuszczony

wartości pomidora to około 19.5kcal około 1g białka,4,7g węglowodanów,nikła ilość tłuszczu 0,25g,
10,5mg sodu i 1.56g błonnika

darek87
02-08-09, 19:42
czyli taka herbata bedzie dobra? bo słyszalem ze sa jeszcze jakies firmy TREC ??
serek odtłuszczony czyli co ? odlac tą wode/smietane która jest na wierzchu ?
słyszałem ze pomidor ma duzo witamin...A,B,C,E... czy to prawda? i czy konkretnie nie zaszkodzi ona na noc ?

Rynju
03-08-09, 11:10
gdybys przeczytal moj temat bys wiedzial ze grejfruty jak najabrdziej :) Chodzi o owoce z duza iloscia wit. C
Serek na koniec dnia bedzie dobry, herbata zielona jak najabrdziej :)

darek87
03-08-09, 18:47
Rynju własnie czytałem twój temat podwieszony;) a co do serka to martwi mnie te 5g tłuszczu ?? a herbate zielona pije 3-4 razy dziennie po 200ml :)

darek87
03-08-09, 18:48
słyszałem jeszcze ze magnez dobrze wpływa na diete redukcyjna? kupiłem dzisiaj takie w tabletkach musujących - bedzie dobry ?

Rynju
04-08-09, 21:26
ogolnie zrob sobie zma apteczne
magnez, cynk, wit b6
Nie martw sie 5g tluszczu to nic takiego,
Przypomne tez, ze tluszcze omega3 tez pomagaja w redukcji

slim shady
04-08-09, 21:35
grejfrut i ananas jak najbardziej przy odchudzaniu,

owocow bym raczej starał sie unikac przed snem bo zawieraja fruktoze,

Czy ja wiem czy magnez ma taki mocny wpływ na redukcje, ale napewno wapn, ocet jabłkowy ( trzeba jesc duzo warzyw zeby uniknac zakwaszenia)

KowalX
04-08-09, 22:35
słyszałem jeszcze ze magnez dobrze wpływa na diete redukcyjna? kupiłem dzisiaj takie w tabletkach musujących - bedzie dobry ?

na odchudzanie wapń czyli produkty mleczne poza twarogami :)
kup serek w wersji light :

http://www.frisco.pl/product/5900531000102/PIATNICA__Serek_wiejski_lekki.xhtml?x=c

slim shady
04-08-09, 22:40
twarogi dobrze uzupełniaja w cynk i wapn tez ;)

czemu poza twarogami ? ;P

KowalX
04-08-09, 23:00
Dlatego ,że twarogi mają zbyt dużo białka do wapnia.Przez co wysoka ilość białka wypłukuje wapń ,a zbyt mała jego ilość nie uzupełnia tych strat.Więcej wapnia mają nawet żółte sery.1kg twarogu odpowiada 2szklanką jogurtu naturalnego jeśli chodzi o wyżej wymieniony składnik.Nie polecam do regularnego stosowania w diecie szczególnie osób młodych.Taka sytuacja nie wpływa dobrze na kościec ,a u starszych na bilans azotowy

slim shady
04-08-09, 23:09
dzienne zapotrzebowanie człowieka na wapn to 1,5 kg twarogu, wiec zawsze tego wapna dostarcza moze nie zabojcza ilosc, ale za to twarog jest dobrym zrodłem cynku a przedewszystkim kazeiny wiec mysle ze całkowicie nie mozna zrezygnowac z twarogu, oczywiscie nie mozna tylko na nim sie opierac jesli chodzi o budowanie masy

KowalX
04-08-09, 23:41
ja uważam ,że można zrezygnować ,a cynk może być pozyskany z mięsa .właśnie o to chodzi ,że 1,5kg w teorii, gdyż więcej wypłukuje niż uzupełni więc zawsze spowoduje spadek.Lepiej serek wiejski jeśli chodzi o kazeine.sam wcinam chudy twaróg ,ale od święta

slim shady
04-08-09, 23:45
tak samo wapn mozna pozyskac z innych zrodeł ;) ale jesli chodzi o wypłukiwanie to masz racje

Pozdro

KowalX
05-08-09, 00:17
tak samo wapn mozna pozyskac z innych zrodeł ;) ale jesli chodzi o wypłukiwanie to masz racje

Pozdro

wiem ,ale białko bez wapnia to białko do śmieci.Niby można pozyskać z innych źródeł ,ale należy pamiętać ,że nie można przesadzać z białkiem na dobę.więc lepiej jeść produkty ,które zawierają oba składniki.I mieć zrównoważoną dietę.Gdy białka będzie ok na dobę ,a wapnia nie to już go nie dostarczysz ,bo produkty idą w parze-oczywiście teoretycznie