Zobacz pełną wersję : Czy jest cos na siłę??
Maniecki23ix
31-07-09, 17:54
Mam pytanko, mianowicie czy jest jakaś odżywka która powoduje wzrost siły lecz masa ciała a nie mięśniowa stoi w miejscu lub idzie w dół??
hmm raczej takie odzywki nie ma po której by masa spadała i siła rosła,
choć jest pare przypadków odnotowanych spośród moich kolegów także ćwiczących że po animal packu można schudnąć- może z racji tego że to dość mocna odzywka?
fallenursus
31-07-09, 17:56
http://www.buildingbrawn.com/index.php?SubvendorID=58&ProductID=9040
fallenursus
31-07-09, 17:57
hmm raczej takie odzywki nie ma po której by masa spadała i siła rosła,
choć jest pare przypadków odnotowanych spośród moich kolegów także ćwiczących że po animal packu można schudnąć- może z racji tego że to dość mocna odzywka?
animal pack to witaminy i mineraly...to mocna odzywka? moze ci chodzi o animal pump?
tak tak o animal pump :D
pomyłka :twisted:
to juz bardziej zalezy od treningu
takto to boostery sa dobre na sile bez wiekszej ilosci masy
Mi siła ładnie poszła jak byłem na cyklu z cm3+arginina+tauryna, a tłuszczyku tez troche ubyło. Słyszałem tez ze na siłe inozyna jest ale jeszcze nie stosowałem
Maniecki23ix
01-08-09, 21:27
Wyczytałem na jednym z forum że ponoć dobry jest Dorian Yates Ultimate NOX PUMP. Czy ktoś to stosował?? I jakie były efekty?? Z góry dzięki
a nie może być poprostu jabłczan kreatyny? Przeciez po tym masy niewiadomo jakiej nie dostaniesz ;)
Maniecki23ix
02-08-09, 10:30
To co jest dobre by siła poszła w górę a masa ciała stała w miejscu. Jabłczan krety czy cos innego?? Potrzebuje konkretnej porady bo kazdy poleca cos innego. Więc czekam na porady. Z góry dzięki
Maniecki23ix
02-08-09, 10:47
Prosiłbym o wypowiedzenie się jeszcze kilku osób na temat czy CM3 jest dobry na przyrost siły bez zbednego przyrostu masy ciała.
wszystko zalezy od ciebie !!
to czy ci pojdzie bardziej masa czy sila zalezy od twojego treningu , zawsze troche pojdzie ci masa z sila bo jedno idzie z drugim
a co do roznych opini to sie nie dziwie na kazdego dziala co innego ja jablka nie proponuje...
Maniecki23ix
02-08-09, 13:18
niewula- to co byś mi zaproponował??
Znajomy mówił mi że kreta i hmb to dobre połaczenie i że jak chce by masa miesniowa szła dobrze to moge dorzucić do tego białeczko. Czy to prawda??
Maniecki23ix
02-08-09, 13:31
Czy stak kreatynowy to dobry pomysł w dąrzeniu do celu jakim jest siła i jak najmniejszy przyrost masy ciała??
ja ostatnio skonczylem cykl na CM3 i do tego mialem aminokwasy i witaminy waga skoczyla moze 1-1,5 kg a sila poszla,takze kup CM3 TRECA pozdro
fallenursus
02-08-09, 15:19
sa srodki typowo na sile
ale w innym dziale
hehe
falenowi chodzilo oczywiscie o dzial dieta :)
kreatyna ,a masa zależna jest od ilości i jakości posiłków
Maniecki23ix
02-08-09, 21:12
Maly25- jakie aminokwasy i witaminki stosowałeś??
Jesli nikt nie poleci mi żadnego stacka kreatynowego to kupie te CM3 i może jakieś aminokwasy ale jeszcze nie wiem jakie, a witaminki to kupie sobie olimpa (nazwy nie pamietam ale w opakowaniu są dwa blistry jeden z niebieskimi tapsami a drugi z z takimi pomarańczowymi tapsami). Czy może witaminy kupić takie z ukierunkowaniem na wit. B6 czy może taki zestaw wszystkich witaminek?? Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
kreatyna i arginina wystarczą
Maniecki23ix
02-08-09, 21:32
Ale jaka kreta?? o to sie rozchodzi, mianowicie czy jabłko czy jakas inna?? Więc twierdzisz że kreta i arginina wystarczy by siła poszło w górę a masa nieznacznie lub wogóle nie poszła w górę??
creapure + aakg mega hardcore
Maniecki23ix
03-08-09, 06:06
Z tego co mi sie wydaje to creapure to chyba jest kreta mono. A ja nie moge miec mono bo nie chce juz byc bardziej okragly. Poszukuje jakiegos supla na sile ale z jak najmniejszymi przyrostami masy ciala.
Zdecydowanie Jablczan kreatyny gdyż jest to odżywką na siłę a nie na masę choć wiadomo jakieś kilo moze dwa masy moze pójść w górę ale zdecydowanie siłą pójdzie
zadaj te pytanie w dziele doping a będziesz miał w czym wybierać ;)
Zdecydowanie Jablczan kreatyny gdyż jest to odżywką na siłę a nie na masę choć wiadomo jakieś kilo moze dwa masy moze pójść w górę ale zdecydowanie siłą pójdzie
każda kreatyna jest na masę i jabłczan nie różni się od mono ,a przynajmniej nie zauważysz jeśli chodzi o retencję.
Maniecki23ix
05-08-09, 09:32
Więc co jest dobre na siłe?? Zalezy mi tez na masie by zbytnio nie poszław górę. Pomóżcie bo juz jestem zdezorientowany
Maniecki23ix
05-08-09, 14:02
Gdzieś wyczytałem że połączenie krety mono z aminokwasami i reduktorem ewentalnie można jeszcze dorzucić do tego białko to dobry sposób na siłę i masę miesniową. Znajomy ze siłki mi to potwierdził ale wole się jeszcze spytać szerszego grona osób.
kup kreatynę w jakieś formie i aakg dla mnie to podstawowe połączenie na siłę,wytrzymałość i masę(mięśni)oraz regenerację.Zawsze jak coś nie będzie pasować możesz zredukować dietą.
Maniecki23ix
06-08-09, 17:22
Postanowiłem że kupie krete mono i aakg lub bcaa (które lepsze??) i do tego dorzuce reduktorek (raczej TSE). Mam nadzieje że to dobra opcja?? Czy istnieja jakieś przeciwskazania zdrowotne do stosowania aakg?? Chodzi mi o to że mam nadciśnienie tętnicze i astmę ale już jej nie odczuwam dzieki siłce.
gdy masz za niskie ciśnienie nie można brać aakg...
zawsze jeśli masz wątpliwości możesz skonsultować się z lekarzem
bcaa to część aminokwasów ,które bez problemu możesz dostarczyć z pożywienia w postaci białka.aakg można z orzechów jednak duże ilości łatwiej z suplementu.
Maniecki23ix
06-08-09, 21:46
Ja mam wysokie ciśnienie i czy to nie będzie ze soba kolidowac mam na myśli suple i te wysokie ciśnienie?? Jednak kupuje kretę mono do tego reduktorek i aakg (lub inne jesli nie bede mugł mieć aakg)
Jak masz wysokie powinieneś skonsultować się z lekarzem odnośnie treningu.W pewnych sytuacjach nie można ćwiczyć.AAKG nie zaszkodzi.Z reduktorami bym uważał z twoim problemem