Zobacz pełną wersję : Do picia
Witam !
Otóż mam następujące pytanko(może było - nie wiem - nie sprawdzałem) :
Przy spalaniu tłuszczu jak wiadomo najlepsza jest zielona herbata/woda do picia.
Ale czy istnieją jakieś specyfiki(jak tak to jakie ?!), które można dodać do wody, ażeby :
- zmienić jej smak(po pewnym czasie nawet woda się 'przepija',
- miało jakieś wartości wspomagające metabolizm
Krótko mówiąc chodzi mi o zwykłe coś, co będę mógł chłeptać zamiast wody, a nie tylko będzie szkodzić czy spowalniać proces spalania, a nawet go przyspieszy.
Aha, zapomniałem dodać, że od 2miesięcy 6x w tygodniu chodzę na siłownie wykonując aeroby + od niedawna ćwiczenia siłowe.
Pozdrawiam
Możesz kupić w aptece słodzik.
Ogólnie najlepiej przyzwyczaić się do gorzkiego smaku, a raz na tydzień w nagrodę coś dobrego :P. Łatwiej wytrzymać.
ja tam wode lubie, pije od zawsze i nigdy nie przestała smakowac ani sie nie przepiła
polecam kwasek cytrynowy do rozrabiania ;]
Wtedy będzie kwaśne, więc długo nie popije :P
A co do wody to mam tak samo, też odkąd pamiętam pije i jest spoko.
Wiadomo, zawsze można do butelki wody wycisnąć cytrynę :) ale chodzi mi tutaj o jakieś magiczne proszki, które niejednokrotnie ludzie piją.
I nie chodzi mi tutaj o jakieś kreatyny czy bóg wie co - tylko po prostu jakiś specyfik, który ma jakieś wartości czy to witaminowe czy jakieś regenerujące itd itp
a woda jest najlepsza a lepsza zmrożona....:) a na co Ci jest specyfik dokładniej potrzebny jakiś spalacz??, coś co powuduje apetyt lub brak?? czy jakieś witaminy ale na co??
No właśnie tego chcialem sie dowiedziec :)
Czy moge cos dosypywac i rozcienczac w wodzie co generalnie doda jej jakis wartosci :) ? Jakies witaminki zeby chociazby psychicznie czuc sie lepiej albo jakis spalacz ktory sie dosypuje i rozciencza tudziez jakis przyspieszac metabolizmu itd itp
Chcialem sie dowiedziec jakie mam opcje :)
Albo faktycznie jakis hamulator apetytu :)
hmm może zakup sobie chrom np moja dziewczyna to bierze hmm zaraz chela-chrom z olimpu 30 kapsułek chyba niedrogie chrom jest na zmniejszenie łaknienia :)
A jakiś skład witaminowy, który zawsze można brac i nie zaszkodzi :)? Mówie tutaj o rzeczach typu OMEGA3, Cynk itd - co można brac przy wysilku fizycznym ?
Generalnie pijąc zwykłą wodę można zawsze przerzucić sie na gazowaną, zawsze to jakieś urozmaicenie :P
slim shady
31-07-09, 20:43
najlepsza zwykła woda, ale ostatnio skruszyłem sobie kilka tabletek magnezu w pluszu i jest ok, smak oczywiscie zmieniło na lepszy i ma wartosci potrzebne. Mozesz sobie pokombinowac i powrzucac multiwitaminy w pluszu zawsze maja jakies słodziki itp
Anaboliczny Koks
31-07-09, 20:45
Kup w biedronce tabletki Be Power i sobie do wody daj :D
Slim: przyznam, niezły pomysł. Nie pomyślałem o tym :)
do wody dodaj cytryny do herbaty cukier i nie musi być zielona.Ale unikaj czerwonej ;)
sory za odnawianie tematu ,ale gdzies kiedys w radiu slyszalem ze Najzdrowsza woda jest wtedy kiedy sie ja przegotuje zamrozi i odmrozi ale nie pamietam nawet jaki tam profesorek to gadal
a osobiscie to juz dawno sobie wale 2 plushe do zywca i jest gitara
slim shady
07-08-09, 11:25
KowalX (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=13746) a czemu ma czerwonej unikac predzej chyba czarnej w duzych ilosciach ;) ??
Dzieki zawartosci teiny wzmacnia koncentracje i poprawia pamiec. Działa tez uspokajajaco oraz stabilizuje nastroj. Słyszałem ze ludzie stosuja na redukcji ja.
Czarna jest zdrowa i porównywalnie korzystna dla zdrowia jak zielona różnią się one flawonolami zielona zawiera proste :).Najdroższa jest biała.Czerwona ma miej flawonoli :).Tylko osoby, u których występuje zgaga i wrzody powinni wybrać zieloną.Do nauki polecam czarną rozszerza nieznacznie naczynia w mózgu.
Anaboliczny Koks
07-08-09, 12:49
KowalX ,a ja tez chyba z 10 razy czytalem ,że czarna jest niezdrowa ,każdy co innego :P
stary pogląd jak na wiele rzeczy .śledzę ciągle najnowsze badania z dziedziny odżywianie.
Czarna herbata mocna - może odwodnić jak kawa,
Herbata czarna - dobroczynne działanie:
dzięki kofeinie lekko pobudza
odtruwa organizm po alkoholu,narkotykach
rozszerza nieco naczynia krwionośne w mózgu przez co poprawia pamięć i koncentrację
zapobiega kamicy żółciowej
wpływa pozytywnie na wątrobę i sledziona
reguluje czynności przewodu pokarmowego,wpływa na lepsze przyswajanie pokarmów
wywiera delikatne działanie moczopędne-polecana w schorzeniach nerek
poza konkursem-dobra na poparzoną od słońca skórę
nie polecana tylko w przypadku zgagi i wrzodów żołądka
różnice między czarną ,a zieloną:
czarna ,a zielona posiada zbliżoną ilość flawonoli,które różnią się strukturą chemiczną.
Zielona zawiera więcej flawonoli prostych takich jak katechiny
czarna więcej złożonych takich jak teflawiny,tearubiginy powstające podczas fermentacji
dotychczas uważano ,że najzdrowsza jest biała(najszlachetniejsza) oraz zielona.Udowodniono jednak ,że flawonole złożone są również efektywne ,dobroczynne dla zdrowia i wpływają na dobre samopoczucie.Dodatkowo dodanie cytryny neutralizuje zawarte w herbacie garbniki utrudniające nieznacznie wchłanianie białka.
http://www.nutrabolics.pl/product_info.php/products_id/1443 ten produkt polecam izotonik z L-carnityna.
KowalX: dodałbym jeszcze że zielona lepiej wzmaga termogeneze(utrzymanie ciepła) organizmu, przez co ma pozytywny wpływ na spalanie tkanki tłuszczowej.
zgadza się jednak tekst odnosił się wyłącznie do czarnej ,ale dzięki :)
Anaboliczny Koks
07-08-09, 15:45
Hehe dzisiaj wchodze do biedrony z mysla kupie sobie te tabletki co sa przy kasach Power Be ^^ ,patrze ,a tu Power Be Activ Drink ^^ W smaku troche gorsze ,ale uwaga jest zielony kolor picia i poza tauryna i kofeina zawiera L-Karnityne hehehe :P
Zielona herbata ma kolor żółty...
Kowalx: no w sumie racja :)
Anaboliczny Koks
07-08-09, 17:24
Ja pije zielona herbate sypana jest lepsza i do tego pare listkow miety :)
Ja piłem w torebkach z dodatkiem cytryny.
Anaboliczny Koks
07-08-09, 17:38
Najlepsze jakościowo to Dilmaha są podobno ,chociaż te tekane też dobre z opuncją np :)
A ja kupiłem ostatnio jakąś liptona, bardzo dobra...
Wracając do tematu polecam L-carnityne np.Gold Trec'a.Działa energetyzująco i przy okazji jest silnym spalaczem tkanki tłuszczowej.Podobno nawet działa euforyzująco, ale ja jakoś tego nie czułem :) lekko kwaskowata, ale da się wypić.
jeśli pijecie herbatę nie popijajcie nią obiadu :) chyba ,że to woda
Wracając do tematu polecam L-carnityne np.Gold Trec'a.Działa energetyzująco i przy okazji jest silnym spalaczem tkanki tłuszczowej.Podobno nawet działa euforyzująco, ale ja jakoś tego nie czułem :) lekko kwaskowata, ale da się wypić.
działa tylko podczas wysiłku i użył bym nazwy pomaga w redukcji ,a nie jest silnym spalaczem :)