Zobacz pełn± wersję : Trening dal ojca! zbicie masy,rzezba
strusiekmcze
30-07-09, 20:31
Witam! czytalem wiel postow na temat schudniecia i rzezby ale przyopadek mojego taty jest szczeogolny, ma on problemy z kolanami a wlasciewie z l±kotkami i cwiczenia aerobowe typu rower, bieganie odpadaja, do tego wszystkie angazujace kolana wiec nie dajemy rady wymyslec dla niego treningu, a bardzo zalezy mu zeby schudnac i sie wyrzezbic,, jesd gotow cwiczyc jak najwiecej byle byly efekty, zapomnialem o najwazniejszym, ma 35 lat wazy 98 kg i mierz 178. prosze o rozpisanie jakiegos treningo i takagop aby byl szczegolowy, licze na wyczerpujace i szczegolowe odpowiedzi! Bedziemy bardzo wdzieczni. ps o diete zaptam na innym dziale jak cos
Niech weĽmie po prostu jaki¶ fbw/hst, usuwaj±c ćwiczenia gdzie zaangażowane jest kolano(przykładowe plany znajdziesz w przyklejonych tematach). Trening siłowy ma to do siebie że podczas regeneracji spalana jest tkanka, st±d jest o wiele bardziej skuteczniejszy niż aeroby. Do tego trzeba dodać dietę z ujemnym bilansem ok 400-600kcal. Zmienić nawyki żywieniowe, typu chleb biały na razowy, piwsko na wodę etc...
FBW bez cwiczen obciazajacych kolana ? musialbys usunac podstawowe cwiczenia - przysiad, mc...
ja proponuje zwykly ogolnorozwoj na poczatek, pozniej masowke
co najwazniejsze - DIETA !!!!!
trzymam kciuki za ojca :)
slim shady
30-07-09, 23:01
wszystkie cwiczenia na stojaco angazuja stawy kolanowe ...
poczytajcie o treningu ACT na poczatek powinien byc dobry
moze i siłowy dobrze spala ale jestem zdania ze earo przy redukcji to podstawa,
Tata niech zacznie intensywne spacery po 30 minut
i z czasem zwieksza długos trwania, nie tylko pozwoli zbic tkanke tłuszczowa ale i odstresowac,
basen tez moze pomoc przy zrzucaniu wagi, boksowanie na worku
najwazniejsza jest jednak dieta czyli obciecie weglowodanow i tłuszczy oraz zwiekszenie spozycia białka,
blood in blood out
31-07-09, 10:40
ja widze tylko jedno rozwiazanie-pływanie