Zobacz pełną wersję : Pytanie do specjalistow...
Mam pytanie... Moj staz wynosi ok.6 miechow, staram sie utrzymywac diete jak tylko to mozliwe, cwicze 4 razy w tygodniu. Problem polega na tym ze mam problemy z tyciem (mam 174cm wzrostu i waze 65kg). Czy warto siegnac po odzywki (mam 16 lat)?? Jesli tak to jakie? Jesli nie to dlaczego? Osobiscie myslalem o kreatynie ale nie wiem czy to dobry pomysl wiec chce siegnac rady specjalistow. Z gory dzieki za pomoc.
za specjaliste raczej sie nie uwazam...
ale moge Ci powiedzieć ze wyrazenie "staram sie utrzymywac diete" to o wiele za mało jesli zadasz efektów...
kreatyna nic Ci nie da ze słabą dietą, pomyśl lepiej nad zakupem jakiegos gainerka do uzupełnienia diety
Mam pytanie... Moj staz wynosi ok.6 miechow, staram sie utrzymywac diete jak tylko to mozliwe, cwicze 4 razy w tygodniu. Problem polega na tym ze mam problemy z tyciem (mam 174cm wzrostu i waze 65kg). Czy warto siegnac po odzywki (mam 16 lat)?? Jesli tak to jakie? Jesli nie to dlaczego? Osobiscie myslalem o kreatynie ale nie wiem czy to dobry pomysl wiec chce siegnac rady specjalistow. Z gory dzieki za pomoc.
Jak masz problemy z tyciem to utnik z 100-200kcal od dziennego zapotrzebowania(wraz z treningiem) i dodaj aeroby. A to że tyjesz podczas masówki to nic dziwnego.
Pozdro.
Vys-89 - jemu raczej chodzi nabranie masy, czy tam tycie, tylko ze nie moze...
e no tak, zmyliło mnie. Z tyciem to z fatem :P. Jak problemy z tyciem to wpierdzielaj więcej, proste jak drut.
Zamiast wydawać kapuche na suplementację zainwestuj w pełnowartościowe jedzonko :)
Dokładnie tak. Wyjdzie taniej i smaczniej.
Tylko wiesz co... cieżko jest cos zrec kiedy ci sie nie chce i czujesz sie nazarty! Rozumiem to ze jak sie nie przybiera na masie to trzeba wiecej jesc.
Kwestia przyzwyczajenia i rozciągnięcia kichy, tydzień czasu max się czujesz non stop najedzony po tygodniu już czujesz gastro jak nie jesz o ustalonej porze.
Rozumiem to ze jak sie nie przybiera na masie to trzeba wiecej jesc.
Nie tyle więcej co z głową Panie kolego. Poczytaj co się dzieje w dziale 'Dieta'
ok... dzieki panowie za pomoc.:smile:
po prostu trzymaj nadwyżkę kaloryczną...