Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytanie do specjalistow...

john cena
30-07-09, 20:05
Mam pytanie... Moj staz wynosi ok.6 miechow, staram sie utrzymywac diete jak tylko to mozliwe, cwicze 4 razy w tygodniu. Problem polega na tym ze mam problemy z tyciem (mam 174cm wzrostu i waze 65kg). Czy warto siegnac po odzywki (mam 16 lat)?? Jesli tak to jakie? Jesli nie to dlaczego? Osobiscie myslalem o kreatynie ale nie wiem czy to dobry pomysl wiec chce siegnac rady specjalistow. Z gory dzieki za pomoc.

Ezachiel
30-07-09, 20:59
za specjaliste raczej sie nie uwazam...
ale moge Ci powiedzieć ze wyrazenie "staram sie utrzymywac diete" to o wiele za mało jesli zadasz efektów...

kreatyna nic Ci nie da ze słabą dietą, pomyśl lepiej nad zakupem jakiegos gainerka do uzupełnienia diety

Jolly
30-07-09, 21:10
Mam pytanie... Moj staz wynosi ok.6 miechow, staram sie utrzymywac diete jak tylko to mozliwe, cwicze 4 razy w tygodniu. Problem polega na tym ze mam problemy z tyciem (mam 174cm wzrostu i waze 65kg). Czy warto siegnac po odzywki (mam 16 lat)?? Jesli tak to jakie? Jesli nie to dlaczego? Osobiscie myslalem o kreatynie ale nie wiem czy to dobry pomysl wiec chce siegnac rady specjalistow. Z gory dzieki za pomoc.
Jak masz problemy z tyciem to utnik z 100-200kcal od dziennego zapotrzebowania(wraz z treningiem) i dodaj aeroby. A to że tyjesz podczas masówki to nic dziwnego.

Pozdro.

Ezachiel
30-07-09, 21:16
Vys-89 - jemu raczej chodzi nabranie masy, czy tam tycie, tylko ze nie moze...

Jolly
30-07-09, 21:27
e no tak, zmyliło mnie. Z tyciem to z fatem :P. Jak problemy z tyciem to wpierdzielaj więcej, proste jak drut.

3ndriu
30-07-09, 21:55
Zamiast wydawać kapuche na suplementację zainwestuj w pełnowartościowe jedzonko :)

Jolly
30-07-09, 22:13
Dokładnie tak. Wyjdzie taniej i smaczniej.

john cena
31-07-09, 10:02
Tylko wiesz co... cieżko jest cos zrec kiedy ci sie nie chce i czujesz sie nazarty! Rozumiem to ze jak sie nie przybiera na masie to trzeba wiecej jesc.

3ndriu
31-07-09, 11:12
Kwestia przyzwyczajenia i rozciągnięcia kichy, tydzień czasu max się czujesz non stop najedzony po tygodniu już czujesz gastro jak nie jesz o ustalonej porze.

Rozumiem to ze jak sie nie przybiera na masie to trzeba wiecej jesc.
Nie tyle więcej co z głową Panie kolego. Poczytaj co się dzieje w dziale 'Dieta'

john cena
31-07-09, 14:49
ok... dzieki panowie za pomoc.:smile:

KowalX
02-08-09, 15:28
po prostu trzymaj nadwyżkę kaloryczną...