PDA

Zobacz pełną wersję : Kefir podczas redukcji!

Gebrand
27-07-09, 23:48
Mam pytanie, (bo przeczytałem wiele opinii) czy można pić kefir, będąc na diecie redukcyjnej w ramach posiłku w granicach godz. 17-17.30 ? Czy jest to zabronione? Z góry dziękuje za odpowiedź :)

bullet
28-07-09, 16:29
zalezy jaka jest to dieta redukcyjna
ja na przyklad w swojej wyeliminowalem wegle totalnie. a taki kefir zawiera niestety okolo 12g wegli w 100ml czyli 24g na porcje. TOOOOO MUCH przy redukcji

Jolly
30-07-09, 21:33
Bullet: to gratuluje że wyjebałeś całkiem węgle...

Kefir oczywiście jak najbardziej.

slim shady
30-07-09, 22:07
Kefir dobrze uzupełnia w wapn,

bullet domyslam sie na jakiej diecie byłes, ale ma ona tyle samo zwolennikow co i przeciwnikow,

Jolly
30-07-09, 22:16
Niech powie ile kcal mięśni mu poszło :P

bullet
31-07-09, 10:26
u mnie sprawa wygladala inaczej.
ja bylem gruby i nie chodzielm na silownie.
pomyslalem ze bez sensu abym cwiczyl miesnie, ktore sa okryte tluszczem bo i tak ich nie bedzie widac.
zacząłem najpierw gubic tłuszcz a silownie traktowałem jako rozgrzewka przed tym co mialo nastąpic w momencie kiedy sie powycinam.
zlecialem z 86kg do 71. ale to na roznych dietach i specyfikach. Najwiekszy efekt to połaczenie CKD i venoma i aerobów (z perspektywy czasu widze, ze venom byl zbedny)
wtedy zlecialem 6kg w 3tygodnie.
co do pytania ile miesa stracielem- wiem pewnie sporo, ale starałem sie zabezpieczyc jak mogłem BCAA xtra a poza tym nie martwilo mnie to bo jak wspomnialem na poczatku, tego miesa nie mialem tzn nie bylo wartosciowe.

a co do wyeliminowania wegli to wiadomo, ze nie mozna powiedziec, ze dzisja nie zjadlem ani gram wegli ale jak liczyłem to wychodzilo mi ze moze okolo 5-7g dziennie
5-7g ogółem a nie ne kg masy :twisted:

Jolly
31-07-09, 19:29
Generalnie węgle są potrzebne do syntezy(przyswajania) białek, dlatego całkiem mocno ograniczać ich się nie powinno.

bullet
31-07-09, 20:17
ale ja sie martwilem utrata bialek- miecha bo nie bylo z czego, tzn miesnie byly niecwiczone, zadna praca nie zostala wlozona wiec nie bylo czego zalowac. a za to tluszcz rewelacyjnie polecial, taka jest ta dieta

Jolly
31-07-09, 20:44
Mięśnie jakieś tam miałeś, i z tej małej ilości jeszcze bardziej poleciało.

..Karol..
01-08-09, 22:27
mam podobne pytanie co do tego kefiru. czego nie jesc podczas redukcji?? ukladam diete i jest mi to potrzebne a nigdzie nie moge znalezc

KowalX
02-08-09, 15:59
nie pozbywaj się kefiru to cenne składniki i pomaga utrzymać florę bakteryjną przewodu pokarmowego na odpowiednim poziomie.