Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem po treningu

yaro09
27-07-09, 23:00
witam!
przez całe dotychczasowe wakacje nic nie robiłem, spałem do południa, cwiczyłem przy tym na silce itp...
dzisiaj poszedłem do roboty (ciezka praca, kopanie rowów). wstałem o 5:30 i skonczyłem o 15:00.
wrocilem do domu i poszedłem na siłke, zrobiłem klate + tric.
wrociłem do domu, usiadłem w fotelu i napiąłem klatke, wtedy cos mi sie stało takiego dziwnego... jakbym stracił czucie od klatki w góre, słabo mi sie zrobiło, w glowie sie kreci, ciezko oddychac, chu***e uczucie.... nigdy tak nie mialem. trwało to kilka sekund ale sie az wystraszyłem ze zaraz umre albo cos :)
mieliscie moze cos takiego? moze to z przetrenowania czy co?

pey
28-07-09, 07:37
Być może, jest to przemęczenie - za duży wysiłek jak na jeden dzień. Pomyśl teraz o odpoczynku. Uczucie osłabienia przy napięciu może być spowodowane reakcją serca na to co zrobiłeś. Magnez, potas - odpoczynek.

bartek145
28-07-09, 15:01
Jeśli teraz prowadzić tryb życia jak praca do 15 później siłownia to musisz zwrócić szczególną uwagę na wypoczynek i to co jesz. Wskazane też były by popołudniowe drzemki które bardzo dobrze wpływają na regeneracje organizmu. Proponuje po powrocie z pracy zjeść obiad i poprostu się zdrzemnąć, potem wieczorny trening i kąpiel która rozluźnia mięśnie.