PDA

Zobacz pełną wersję : Nieszczęsny tuńczyk.

Skyer
27-07-09, 14:01
Odkąd jestem na diecie, na kolację zawsze jadam kawałki tuńczyka w sosie własnym z pieczywem pełnoziarnistym. Sęk w tym, że u mnie w mieście puszka tuńczyka kosztuje 4zł, co by tego mało, tuńczyk sam w sobie jest najgorszym posiłkiem w ciągu dnia.

Pytam więc, czym zastąpić tego tuńczyka, by nie kosztowało mnie to tyle pieniędzy jednorazowo? Najlepiej, by to "coś" było zbliżone w swej pożywności do tuńczyka.

Dodam, że przed kolacją jadam dwa posiłki, pierwszy to twarożek w śmietanie z pieczywem, następnie pieczywo z twarogiem chudym i babcinymi powidłami. Piszę to, by - w miarę możliwości - nie tłuc dwa razy tego samego.

Z góry dziękuję.

sts
27-07-09, 14:24
4 zł to wszędzie tyle kosztuje en w kawałkach

ciaastek91
27-07-09, 15:05
ten za 3zl to jest szit salatkowy, pewnie pletwy i glowy tam wrzucaja.
a ten lepszy w kawalkach jest juz za 4zl.

Skyer
27-07-09, 15:18
ten za 3zl to jest szit salatkowy, pewnie pletwy i glowy tam wrzucaja.
a ten lepszy w kawalkach jest juz za 4zl.

Zgadza się, kupuję w biedronce i po zasmakowaniu tego za 3 złote doszedłem do wniosku, że gorszego gówna w życiu już zapewne nie skosztuję.

Twaróg mam w posiłku o 16 i 18, dlatego wolałbym coś innego. Jest może jakaś inna puszkowana ryba, tańsza i zbliżona wartościowo do tuńczyka?

ciaastek91
27-07-09, 18:40
raczej nie ma... w sumie kiedys tunczyk byl tanszy, nie wiem czemu podrozal, ale zmusilo mnie to do wywalenia go z diety.
kurczaka na jedno danie mam za 2,5zl a tunczyka za 4, wiec wybor jest dla mnie prosty, zwlaszcza, ze za jego smakiem nie przepadam ;p jedyne co na jego korzysc przemawia, to szybkie przygotowanie.

Skyer
28-07-09, 09:20
Cóż... Wybiorę się do jakiegoś hipermarketu w Warszawie, starając się kupić tuńczyka hurtem. Wtedy powinien mnie on wynieść znacznie taniej.

Dziękuję.

bullet
28-07-09, 16:28
moim zdaniem najlepszy tunczyk w KAWAŁKACH jesli chodzi o jakosc / cena to JOHN WEST
jest sprawdzony i szamam tylko takiego, pare razy sie naciołem i wyrzucilem kilka puszek w smietnik.
co do tunczyka na noc, to faktycznie lepiej go wszamaj po poludniu a na noc tylko twarozek, ale jesli juz koniczneie chcesz rybe i nie chcesz aby byl to tunczyk to polecam wedzoną makrele- rewelacja, pycha. cenowo 9zł za kg wiec pewnie z 2,80 zaplacisz za cała rybke.

Matrix
31-07-09, 21:31
Makrelka dobra jest pyszna jak można zastąpić tuńczyka makrelą to rewelacja :)

Aponax
31-07-09, 21:35
hmm , ja kupuje od 2-3 dni makrele 9.60 zł za kg lub pange (najlepsza ryba jak dla mnie) 11.90 zł za kg :]. To sa chude ryby wiec mozesz wcinac na noc :].

KowalX
02-08-09, 16:03
ja spożywam firmy "princes",ale ogólnie nie musisz go wcale spożywać jeśli nie lubisz dieta powinna smakować ,a nie prowadzić przez mękę ;)

wojtas3
02-08-09, 16:14
Aponax a ja mam pangę po 10zł ha ha :yawn:

jaca666
02-08-09, 16:24
hmm , ja kupuje od 2-3 dni makrele 9.60 zł za kg lub pange (najlepsza ryba jak dla mnie) 11.90 zł za kg :]. To sa chude ryby wiec mozesz wcinac na noc :].

Makrela chuda??? Hmmmmmmm 15g tłuszczu to nie taka chuda ale ten
tłuszcz jest bardzo zdrowy i posiada omega 3 więc dla mnie tez makrela jest w czołówce ale trochę droższy łosoś to jest number 1...

Wiki
02-08-09, 16:55
Tunczyka mozna zastapic piersią z kurczaka albo indyka.

Pagna to ryba bezwartosciowa, bo jest hodowlana. Robi się ją tylko dla zysku :)

Rynju
03-08-09, 11:11
twarog najlepiej wychdozi kostka jakies 2,30 a masz 40g bialka :)