Zobacz pełną wersję : redukcja
Siema mam takie pytanie odnośnie tematu o redukcji z działu dieta
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=19073
W części 2 postu jest mowa o 3 podpunktach czyli:
-aeroby
-interwały
-siłka
2 pierwsze sa bez problemu zrozumiałe ale ten ostatni...
"3.) Siłownia - Specyfika treningu siłowego jest nieco inna niż w przypadku aero i inter, dlatego gdy mamy zamiar trenować należy podejść do całego cyklu inaczej, już na poziomie diety."
i tego właśnie nie rozumiem , to znaczy że muszę zmienic dietę na siłową czy jak mam to rozumiec ??
Pozdrawiam i proszę o pomoc :P
dieta redukcyjna jest inna niz masowa. to proste.
podczas redukcji jesz malo (lub wcale) weglowodanow
a podczas masowania wcinasz wegle az sie uszy trzesą.
aha a czy np na aerobach mogę sobie dorzucic jakies brzuszki lub pompki w czasie odpoczynku lub w przerwach biegania , czy to juz sprawy związane z siłownią ??
brzuszki mozesz dorzucic zawsze
pompki - nie widze sensu
Bullet: nigdy nie jesz WCALE węglów, bo sa potrzebne do syntezy białek...
"3.) Siłownia - Specyfika treningu siłowego jest nieco inna niż w przypadku aero i inter, dlatego gdy mamy zamiar trenować należy podejść do całego cyklu inaczej, już na poziomie diety."
W przypadku siłki jest inaczej, ponieważ musisz dokładnie liczyć kcal żeby nie poleciały mięśnie, a przy redukcji i jednoczesnym treningu jest to wielce prawdopodobne. Zalecane są również antykataboliki.
podczas redukcji nie jadłem wcale w wyznaczonych dniach (pon-pt) potem w weekend ładowanie węglami i od nowa. taki cykl trwał u mnie 4 tygodnie. efekt byl zayebisty.
Obecnie jem węgle ale uwazam na nie. jak nie musze to nie jem i wieczorem ZERO węgli.
Ktoś kiedys mądrze powiedział, ze dieta nie jest po to aby ja stosowac stale. Dieta jest po to aby ja zastosowac, osiągnąc efekt a potem jesć "normalnie" tzn pilnowac sie aby nie popelniac błedów ale jesc pelen wachlarz srodków odzywczych.
bleh, czyste bialko jadłeś? :), w innym wypadku jadłeś węgle...
mam takie jeszcze pytanko przy spalaniu chodzenie na siłkę i robienie FBW na siłę nic raczej nie pomoże ??
Vys nie rozumiem tego co napisałes.
eRAF w czym ma pomóc??? w spalaniu czy w zapobieganiu gubienia miecha??
w spalaniu bo przeczytałem że jak FBW robimy na siłę to podczas odpoczynku mięśnie się regenerują i spala się tłuszcz
cwiczenia FBW sa pomocne przy spalaniu tluszczu. to prawda
no narazie nie jest źle zrzuciłem 5 kg ;p mało ale jest git i myślę że będzie jeszcze lepiej aeroby są niezastąpione niedługo pomyslę nad FBW
Thx za pomoc
Pozdrawiam :D
ja moje spadki mialem bez FBW, glownie aeroby i dieta.
Vys nie rozumiem tego co napisałes.
eRAF w czym ma pomóc??? w spalaniu czy w zapobieganiu gubienia miecha??
Chodzi mi o to że w każdym produkcie jest coś węgli, czy tego chcesz czy nie chcesz.
to wiadomo, piszac wyeliminowalem chodzilo mi o to ze zredukowalem do minimum mozliwosci. spozywalem okolo 5-8g wegli dziennie.
Pytanie czy te 5-8g to nie za mało?, skąd masz takie info że akurat tyle?, poza tym jadłeś pewnie nieświadomie sporo więcej :P
no bo policzylem dokladnie co jadlem.
Przez 5 dni jadłem 4g węgli dziennie, kiedy prowadziłem "dziennik" z bullet'em: temat "pytanie o CKD". Moje węgle były wyliczane z kalkulatorem w ręku co do drugiego miejsca po przecinku, więc jest to możliwe. Węgle nie są potrzebne do syntezy białek, bo synteza białek może się odbywać z pomocą energii pochodzącej z tłuszczu w skrajnych przypadkach albo świadomie doprowadzając organizm do stanu ketozy. Vys-89 z Twoich wypowiedzi wynika, że nie masz pojęcia o diecie bez większego udziału ww.
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=19543
Nie polecam braku węgli szczególnie osobą młodym ,które się rozwijają.