Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Prosze o pomoc... Nie wiem co i jak

bombon666
24-07-09, 22:48
A wiec tak... waże 82kg i mam 172cm wzrostu, takiej miskowatej postury jestem i mam problem. Na siłowni Cwicze od stycznia tego roku, aktualnie mam miesięczną przerwe. jako tako nie mam wielkiego brzucha tylko nosze taki czysty "smietnik". przez 5 lat uprawiałem kolarstwo wyczynowe 1 w tygodniu chodze na basen do tego w szkole miałem 6h wf i 2h sztul walki. Cwiagle waże tyle samo. chce sie pozbyc tego smietnika z przodu i mam wielka prosbe czy ktos mi moze napisać jakąs rozpiske cwiczen polecic jakies odzywki(o ile moge zaczac juz brac). Głównie chodzi mi o to zeby powiekszyc biceps i troche dokształcic klatke no i stracic ten "smietnik" z przodu. do dyspozycji mam ławeczke prostą i pohyła sztange drązek małe sztangielki modlitewnik rower basen bieganie. Był bym wdzieczny gdyby do tego jeszcze jakas diete ktos mi polecił. dzięki bardzo z góry za pomoc, pozdraawiam

Jolly
26-07-09, 08:27
Dieta oczywiście, z ujemnym bilansem kcal.

Myślę że to ci się przyda?(cała redukcja dokładnie rozpisana):
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=19691

bombon666
27-07-09, 11:32
no ok ale to ile w koncu mam tych kcal codziennie przyjmowac 1800?? oczywisce bez fast- food i cukierków piwa i coli.. i Mam kupic sobie białko i brac 2g na knmc?

Adamos1
27-07-09, 16:51
Jezeli białko to tylko to tylko isolate jak np.
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=686225702
na brzuch a6w

dzbanekzwd
27-07-09, 21:05
drogie te białko:smile:

ogranicz węgle, ew. może jakiś termogenik na wspomaganie...

Jolly
29-07-09, 08:49
no ok ale to ile w koncu mam tych kcal codziennie przyjmowac 1800?? oczywisce bez fast- food i cukierków piwa i coli.. i Mam kupic sobie białko i brac 2g na knmc?

W zależności od zapotrzebowania które musisz odliczyć, potem odjąć 300-600kcal(w zależności od preferencji)

Do tego:
Chleb biały zamień na razowy.
Ziemniaki na Makaron
Nie jedz słodyczy, chipsow, piwa(zaraz ktoś sie czepi ze piwa sie nie je), fast foodow etc.
Nie słodź picia.
Pij dużo zielonej, niesłodzonej cherbaty.
Nie używaj masła.

Efekty gwarantowane. Do tego możesz dodać jakąś formę aktywności fizycznej, o czym mowa w linku który podałem wcześniej.