Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kilka pytan dotytczacych kreatyny

pacos
24-07-09, 21:48
Nigdy nie bralem zadnych odzywek/supli wiec wole Was zapytac.

Jakis czas temu troche cwiczylem w domu z planem, jakies pol roku, potem przestalem i 2 tygodnie temu skonczylem 5 tygodni ogolnorozowjowki ( nie robilem kolejnego tygodnia bo wyjechalem na wakacje) i teraz mam zamiar ulozyc plan na mase, kupic karnet na silownie i kupic kreatyne (vitalmax). Mam 17lat, 190cm, 73kg i chcialbym przez jeden cykl 6 tyg. przytyc z 6-7 kg. Nie bede mial jako takiej diety,. jedynie bede sie staral jesc 5 posilkow dziennie, duzo bialka i wegli naturalnych..

1. czy mozliwe zeby w ciagu takiego jednego cyklu zrobily mi sie rozstepy? nigdy jescze nie mialem z tym problemow.
2. Czy na tym etapie moge zaczac brac kreatyne?

maly25
24-07-09, 23:35
pocwicz z 3 lub 4 miesiace na sucho puzniej kup sobie kreatyne mono plus aminokwasy

niewula
25-07-09, 10:28
poczwicz jeszcze troche na tej silowni jak sie zapiszesz

pacos
25-07-09, 12:12
Czyli narazie jeszcze jej nie kupowac, cwiczyc na sucho?

niewula
25-07-09, 12:16
czlowiku tu nie ma tak ze sobie czwiczylem pozniej sobie nie czwiczylem i teraz sobie troche p;ocwicze -.- albo chcesz cos zrobic albo marnowac czas
zapisz sie na ta silownie tam jesli cos bedziesz zle robil to na pewno ktos ci podpowie jaki ruch masz wykonywac , jesli po ~2 miesiacach nie zobaczysz zadnych efektow to mozesz sobie hapnac jakas kreatyne , cos czuje ze przy twoim wzroscie i wadze bedzie ci ciezko nabrac masy miesniowej

Beggi
25-07-09, 13:41
Ja mam rozstępy ale od szybkiego rośnięcia skóra nie nadarzała teraz jakoś przechodzą. Ja zrobiłem błąd w ziołem kreatyne po 2 tygodniach ćwiczeń (nasycenie) i wszystko wyszczałem. Jak chcesz bierz mono z umiarem ale, jak już bierzesz to 1 miesiąc na sucho (na siłce) radze i po miesiącu zacząć dopiero mono brać mi po kreatynie się nie zrobiły żadne rozstępy.

sts
25-07-09, 13:45
czlowiku tu nie ma tak ze sobie czwiczylem pozniej sobie nie czwiczylem i teraz sobie troche p;ocwicze -.- albo chcesz cos zrobic albo marnowac czas
zapisz sie na ta silownie tam jesli cos bedziesz zle robil to na pewno ktos ci podpowie jaki ruch masz wykonywac , jesli po ~2 miesiacach nie zobaczysz zadnych efektow to mozesz sobie hapnac jakas kreatyne , cos czuje ze przy twoim wzroscie i wadze bedzie ci ciezko nabrac masy miesniowej

co ma wzrost i waga do tego że trudno będzie mu masy nagrać nie prawda w takim razie przy moim wzroście 166 i początkowych 60kg łatwo bym miał a wcale nie o każdy 1kg musiałem się starać i to bardzo bez diety i na odżywkach gainerach białkach nic nie szło ale teraz człowiek zmądrzał :)

niewula
25-07-09, 17:32
w wiekszosci przypadkach osoby majace taki wzrost i wage nie mogo nabrac masy
moj brat ma 193 i widze ze wpierdala 2x ty co ja a ni huja nie przytyje

pacos
25-07-09, 21:58
No ja juz kiedys cwiczylem jakies pol roku. Teraz cwiczylem miesiac po przerwie zrobilem ogolnorozwojowke i chcialbym zrobic plan na mase ale zastanawiam sie czy nie kupic tej kreatynki, czy to mi nie zaszkodzi. I boje sie o te rozstepy..

niewula
26-07-09, 08:55
na masie se pocwicz jeszcze ten miesiac i jak bedzie szlo to nie bierz a jak lipa to mozesz wziasc jesli ci latwo nabiera sie mase to przy dobrej diecie i treningu mozesz miec rozstepy