Zobacz pełną wersję : Co lepiej Brać??
grzesiek k
27-12-06, 13:03
Proszę pomóżcie co ma lepiej brać Białko czy Kreatynę??
I czy ma stosować przy tym jaką dietę??
Proszę pomóżcie. [shadow=black:684f807c75][/shadow:684f807c75][glow=red:684f807c75][/glow:684f807c75]
Hehe troche bez sensu pytanie:P
Napisz jakie doswiadczenie ile cwiczysz i jakie chcesz osiagnac efekty a potem pomyslimy cos z suplami:)
Pozdro
co do diety to jesli chcesz cos osiągnąc to musisz stosowac ciągle :)
Kórcze dieta jest tak samo potrzebna jak trening, a nawet bardziej. Jak nie będziesz jadł tyle ile potrzebujesz do budowy masy to nic ci nie urośnie :cry:
co ma lepiej brać Białko czy Kreatynę??
Jedno i drugie plus dextro albo za białko może gainer.
pzdr.
grzesiek k
27-12-06, 19:06
Doświadczenie mam liche.Powiem tak.Ćwiczę od 1 Gim a teraz jestem w 2.Ale to wyglądało tak 2miechy Ćwiczyłem potem długa przerwa potem 1miech ii przerwa aż do teraz.Teraz Ćwiczę od Soboty ale wźiąłem się do roboty na serio.Pisałem do takiego jednego i mówił że żadna dieta nie jest mi potrzebna tylko muszę jeść w mniejszych ilościach.To ja już sam nie kumam ODP
Powiem ci tak: masz dopiero 14 lat. Nie zabieraj sie za diete. Po prostu zdrowo sie odzywiaj co zapewne tez bedzie problemem patrzac na to co wiekszosc ludzi teraz wpieprza w siebie :P
grzesiek k, no to krete odpuść, jeszcze nie teraz. Co do diety to może P4l4d7n ma racje, bo w końcu jesteś jeszcze młody i masz szybki metabolizm, więc o tłuszcze za bardzo nie ,musisz się martwić. Ale odżywiaj się zdrowo bez zbędnych tłuszczy i nadmiernych słodyczy. Jedz pięć, sześć posiłków dziennie i masz diete.
Tylko musisz systematycznie ćwiczyć jeżeli chcesz mieć dobre efekty.
pzdr.
No 5-6 posilkow to podstawa ;). Ja uwazam ze za diete mozna sie zabrac w wieku 17 lat. Wczesniej trzeba po prostu uwazac na to co sie je i w jakich ilosciach i trzymac sie zasady: rano wegle, wieczorem bialko, po treningu pelnowartosciowy posilek.
grzesiek k
28-12-06, 17:15
A ten pełno wartościowy posiłek to znaczy co ?? bo nie rozumiem ?? a to białko to znaczy co ??
Sory za te bez sensu pytania ale jestem początkującym a wiecie jak to jest :cry:
Nie mam pojecia jak to wytlumaczyc :razz:
Nie wiesz co to jest bialko??
A ten pełno wartościowy posiłek to znaczy co
Ja np: wpiprzam płatki kukurydziane z mlekiem05% 100gr. płatek 400ml. mleka to jest jakieś 22gr. Białek 100gr. Węgli 4gr. tłuszczyku!!!
No i dobre, jak nie wiesz co zjeśc to polecam to (ja jem trzy razy dziennie ale traktuhe to jako dodatek)
Albo druga opcja pij duuużo mleka (min. 1litr.) to już 30gr. białek. A pije się najwygodniej---gryźdź nie trzeba hehhe.
Ja jako pelnowartosciowy posilek polecam ryz polany odrobina oliwy z oliwek + piers z kurczaka + salatka.
Ja jako pelnowartosciowy posilek polecam ryz polany odrobina oliwy z oliwek + piers z kurczaka + salatka.
No no odżywcze pełne białka węgli i do tego smaczne, ale nie zawsze ma się czas i ochote żeby pichcić.
pzdr.
Ja tam lubie cos sobie upichcic od czasu do czasu hwhw. W szczegolnosci eksperymenty kulinarne z jajkami i musli :mrgreen: .
grzesiek k
29-12-06, 13:42
Za ras :!: 0,5%mleko to jest zwykłe tak ??
Ja od dziś jem płatki Musli Ryż Piersi z kurczaka i pije dużo mleka,Mam nadzieje że dobrze będę robił tak ?? :grin:
No to widze P4l4d7n, że masz dużo czasu i chęci!!! mi się nie chce!
0,5%mleko to jest zwykłe tak
Zwykłe mleko to te białe chyba nie ??? :mrgreen: :mrgreen:
Na kartonie masz napisane jak byk ile % wystrczy poczytać!!!
A jedz dużo piersi z kury, ryż, musli, płatki kukyrydziane i dużo mleka, a masa ci napewno pujdzie. :mrgreen:
pzdr.
heh moze jemu chodzi o takie mleko prosto od krowy
to wtedy zalezy chyba co ta krowa je :lol: :lol:
a no własnie jak zmierzyc jakie mleko jest tłuste ?? ?? ?? ?? ?? ??
jak zmierzyc jakie mleko jest tłuste ?? ?? ?? ?? ?? ??
Na kartonie masz napisane jak byk ile % wystrczy poczytać!!!
pzdr.
ale poz tym napisem na kartonie -zakładając ze mleko jest prosto od krowy :wink: :wink:
A to nie wiem jak to sprawdzić ale chyba jest według mnie dosyć tłuste skoro z niego robją masło.
pzdr.
3% minimum od krowy jest nalepsze mleko i najtlustsze
grzesiek k
04-01-07, 19:04
TZN ze Od krowy jest najlepsze ??
Kociolcyk ty też wiesz o co chodzi :!: :lol: :mrgreen: :grin:
to tak jak z reklamy laciate najlepiej trzymac krowe w domu :grin:
I taniej wyjdzie :razz:
pzdr.
jasne ze wiem czego bym miał ne wiedziec-mam krowe a własciwie 2 (znaczy nie ja tylko tata)
tu sie nie ma czego bać :wink:
ja z tą krową do szkoły nie chodze tylko od niej pije mleko :lol: :lol:
a pozatym mleko od krowy jest zajebiste
nie to co ze sklepu :mrgreen:
ja tez bym chcial taka krowke.juz bym nie musial latac do slepu co sobote.tylko chyc wydoic i pic swieze.zajebista sprawa
No i człowieku możesz sobie robić twaróg, ser, a do tego masz serwatke hehe
Chyba też sobie kupie mućke.
pzdr
no kurde ja na tydzien kupuje najminiej 3l mleka.a tu darmo ui sieze.teraz kazdy cwiczacy powinien sobie kupc mucke.OSZCZEDNIE PRZYNAJMNIEJ
polecam :grin:
na ja oczywiscie mam śmietanę,twaróg,serwatke itd
no wiecie są tez uroki życia na wsi :grin:
ja na tydzien kupuje najminiej 3l mleka.a tu
To mało ja pije ok 8 litr. w tyg. i mnie też by się przydała krasula.
no wiecie są tez uroki życia na wsi
Ale więcej jest minusów!!!choć blisko na ryby mam.
Wiem.
pzdr.
Prezydent_1c
06-01-07, 14:13
Hehehe... Kurde jednak krowa to jest to !! ^^ Z krową odrazu człowiek lepiej masy nabiera ^^
grzesiek k
10-01-07, 16:22
No pewnie że tak.Ja co rano i co wieczór mam świeżutkie mleczko prosto od Krowy a jaki zajebisty jest ser mniam palce lizać :grin: Polecam wszystkim kupcie sobie krowę.Koło mnie mieszka pewien Handlarz Kociolcyk ty wiesz kto.Za 2 tyś wam sprzeda. :lol:
serek to chyba masz teraz gorzkawy troszke :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
no bo krówki sie nie chowaja juz na trawce :wink: :wink:
(dobra nie zbaczajmy z tematu bo to nie forum o rolnictwie :grin: )
grzesiek k
11-01-07, 12:29
A można tak zrobić że 2 miechy jechać na Białku a potem jakaś kreatynę ?? jakie bym miał efekty ??
no pewnie ze mozna....
a efekty to zależą od ciebie,diety,i treningu
:mrgreen:
vilumisiek
13-01-07, 22:23
Kórcze (...)
(...) pujdzie
:shock: :shock: :shock:
grzesiek k
26-01-07, 14:31
A mam do was jeszcze jedno pytanie.Czy każdemu Białko coś da ??
dać zawsze da, ale nie bierz bialka narazie, poszukaj go w diecie :)
A mam do was jeszcze jedno pytanie.Czy każdemu Białko coś da ??
da,da ale nie tylko to w puszce tylko w diecie tez go masz-mleko,sery,jajka,ryż
tak ze troche bez sensu pytanie :wink:
grzesiek k
28-01-07, 12:13
Mam śmieszne do was pytanie.Co się może stać gostkowi w wieku 16 lat jeśli zje 1kg mąki ziemniaczanej i 2 proszki do pieczenia razem to zmieszane ?? on myśli ze to Białko i cos mu to da
Odp :grin:
Mam śmieszne do was pytanie.Co się może stać gostkowi w wieku 16 lat jeśli zje 1kg mąki ziemniaczanej i 2 proszki do pieczenia razem to zmieszane ?? on myśli ze to Białko i cos mu to da
Odp :grin:
będziemy widziec jak to zje
swoją drogą to szczyt chamstwa zarabiając na białku wsypując do niego 1kg mączki ziemniaczanej :lol:
lol interes sie kreci widze...nie no to szczyt bezczelnosci dzieciakowi takie gowno wciskac...
grzesiek k
29-01-07, 18:59
Kociolcyk plus jeszcze 2 proszki do pieczeni :mrgreen:
i jescze 2 torebki cukru waniliowego :mrgreen:
(tak dla smaku)
hahaha
Ty ale on zobaczy podczas miesznia że to mąka cwaniaku!!
pzdr.
grzesiek k
02-02-07, 20:29
E :!: tylko nie cwaniaku :!: Bo to nie ja mu to sprzedałem
OK luz to tylko taka rada.
Ale jak łyknął to już nie ma co płakać :twisted:
pzdr.
sprzedali to debilowi w pudełku "sojavit" 750g z olmipu a że mączka cięzka to po zważeniu było 1kG ale pół pudełka :lol:
HAHAHAHA :mrgreen: :lol:
Ale łep, i powiedz mi że zapłacił więcej jak w sklepie to już wogle chyba pękne z beki.
pzdr.
Prezydent_1c
03-02-07, 12:55
LoL ludzie mają pomysły .... :lol: :lol:
grzesiek k
03-02-07, 13:40
Nie on nie zapłacił więcej niż w sklepie.On za to zapłacił 13zł ładny kretyn :shock:
No to droga mąka, ale mnie bybyło szkoda puszki mam bzika na tym punkcie :mrgreen:
pzdr.
No to droga mąka, ale mnie bybyło szkoda puszki mam bzika na tym punkcie :mrgreen:
pzdr.
kolekcjonujesz??
ja zamierzam tylko narazie nie mam jeszcze ani jednej :oops: :oops:
jakos mnie ciesza takie kolorowe opakowania po odrzywkach na półce :mrgreen:
Bo to jesty super, ja nie tylko zbieram puszki ale każde inne opakowania po suplach ale tylko tych które sam zżarłem :cool:
I nawet przy zakupie jak dana odżywka jest w worku to ją od razu eliminuje :twisted:
pzdr.
grzesiek k
03-02-07, 18:45
ja mam 4 opakowania jeszcze moje wiadro po Białku dojdzie to będzie 5 i jeszcze brata to będzie 6 ale tylko odłożę a nie postawie na półce :grin:
A to błąd u mnie leżą na półce w honorowym miejscu!! Razem z medalami i pucharem :idea:
No ale kazdy ma inne zboczenia :wink:
pzdr.
grzesiek k
04-02-07, 11:32
A to błąd u mnie leżą na półce w honorowym miejscu!! Razem z medalami i pucharem :idea:
No ale kazdy ma inne zboczenia :wink:
pzdr.
To za co masz medale i puchary bo jestem ciekawy :mrgreen:
E to nie za wyciskanie niestety :cry: :cry: hehe
Za zawody wędkarskie!! Spining!!
pzdr.
grzesiek k
04-02-07, 11:42
Spoko kiedyś dostaniesz na pewno za wyciskanie wszystko w swoim czasie :lol:
No jak zaczne starować w zawodach to może czemu nie :wink:
Ale koszulka by się przydała a na to kaski narazie nie mam, a poza tym jeszcze mało ciskam na klatke!!
pzdr.
grzesiek k
04-02-07, 14:34
koszulka ?? jaka koszulka ?? ile wyciskasz na klate ??
koszulka ?? jaka koszulka ?? ile wyciskasz na klate ??
patrz-profil
a koszulka to zdaje sie taka do wyciskania??
specjalna jaka??
No właśnie patrz profil, ale mogę już tu napisać bo sam nie lubie tam zaglądać 104.
Koszulka tak taka specjalna do wyciskania, ponoć może dać do 40kg. na klate ale to zależy od tego ile bezniej wyciszniesz.
Ale droga szmata bo za 340 najtańsza chyba.
pzdr.
grzesiek k
04-02-07, 18:27
No właśnie patrz profil, ale mogę już tu napisać bo sam nie lubie tam zaglądać 104.
Koszulka tak taka specjalna do wyciskania, ponoć może dać do 40kg. na klate ale to zależy od tego ile bezniej wyciszniesz.
Ale droga szmata bo za 340 najtańsza chyba.
pzdr.
Ja pierniczę ładnie droga ale jak jest taka dobra jak mówisz to się opłaca
Ja pierniczę ładnie droga ale jak jest taka dobra jak mówisz to się opłaca
opłaca się chyba jak jeździsz na zawody a tak to po co
to ta koszulka działa metoda jakiego ucisku czy co??
Nie wiem jakdziała bo nie wyciskałem w takiej koszulce, ale z tego co mi wiadomo to materiał i tyle no i może że dobrze przylega.
pzdr.
ona bardzo dobrze przylega
zresztą to mało powiedziane potrzeba z dwóch chłopa żeby ją na ciebie na ciągnąć
po jej założeniu ręce sam wyciągają się przed siebie
grzesiek k
05-02-07, 17:51
kurde to dobre :mrgreen: