PDA

Zobacz pełną wersję : a6w-liczba powtórzeń, etc

kamill016
22-07-09, 17:15
Zacznę więc od początku. Mam na imię Kamil. Mam 17 lat.
Jestem totalnym leniem, nie dbam o ciało i nie ćwiczę na siłowni ;/ Bardzo możliwe że dużą przeszkodą jest to że mieszkam na wsi ale mniejsza o to ;] Chciałbym chociaż przez te wakacje poprawić sylwetke ciała a chociaż swój brzuch by nie wstydzić się ściągnąć podkoszulka ^^ Zatem wybrałem takie ćwiczenie jak aerobiczna 6 Weidera. Wiem jak to mniej więcej wygląda (oglądałem filmiki, trochę poczytałem), tylko mam kłopot jak to rozplanować i ile powtórzeń ma każde ćwiczenie. Dziś chciałbym rozpocząć czyli 1 dzień (31 sierpień dzień 40) tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Nie wiem na jakim podłożu najlepiej ćwiczyć i o jakiej porze. Mógłby mi ktoś pomóc ?

Anaboliczny Koks
22-07-09, 17:26
no najlepiej to jakbys wszedl w dzial trening i do podwieszonego tematu a6w i ja bym proponowal na plaskim podlozu ...

Yosho
22-07-09, 18:34
Nie żebym Cię chciał podłamać na duchu czy coś, ale jeśli nigdy nie ćwiczyłeś brzucha to marne szanse, że dojdziesz chociaż do 20 dnia:silenced:

kamill016
22-07-09, 18:53
Chciałbym chociaż spróbować. Wkońcu musi być ten pierwszy raz, a skoro mówisz że teraz nie wytrzymam to może za drugim razem się uda ? :]
No chyba że macie jakieś inne pomysły, inne ćwiczenia, może jakieś wprowadzające. Nie chcę się rzucać na głeboką wodę, nie wiedząc co mnie czeka ^^

EDIT: To że ma być to płaskie podłoże to chyba bym się domyślił ^^. Chodzi mi raczej o jego rodzaj, czy tak bezpośrednio na panelach drewnianych, czy może koc podlożyć ?

Yosho
22-07-09, 18:58
Ja bym radził różne rodzaje brzuszków, do tego może wspięcia brzucha, scyzoryki itp:whistle:

kamill016
22-07-09, 20:23
Mógłbyś mi powiedzieć jakby to miało mniej więcej wyglądać? Jak dobrać te brzuszki do treningu codziennego. Ile dzienne robić serii takich ćwiczeń? Ile czasu nad tym spędzić ? O jakiej porze ? Może masz jakąś pomocną stronę, gdzie będę mógł zobaczyć jak wyglądają różne rodzaje takich brzuszek, które są najbardziej skuteczne. Jak sobie to rozplanować by idąc dzień po dniu zwiększać ilość takowych brzuszek pozostając w tym samym czasie treningu?