Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : bezsennosc

Aponax
19-07-09, 22:18
witam ,
mam problem z spaniem (co wiaze sie takze z regeneracja), gdy mam dni nie trenningowe (2 razy w tygodniu) poprostu nie moge spac w nocy oO zasypiam o 1-2 nad ranem (normalnie to chodze spac ok.22 i wstaje o 6:30) a budze sie o7-8 i jestem cholernie zmeczony , chodz moge wiecej spac (poprostu tak jest ze jak sie obudze rano to juz nie usne i koniec), sen mam bardzo czuly cokolwiek sie stanie zaraz sie budze - a zawsze mialem twardy sen. Kiedys czytalem o jakims suplemencie ktory pomoglby na czuly sen(czy jakos takxd) lecz nei pamietam nazwy. Mogłby ktos polecic coś???

pey
19-07-09, 22:50
spróbuj bardziej się zmęczyć podczas dnia, ale nie przed samym pójściem do łóżka

Micek185
19-07-09, 23:06
ja proponuje zebys o niczym nie myslał jak zasypiasz:Dnaprawde działa a po co sie prochami faszerowac:)

xxmłodyxx
20-07-09, 00:35
pomysl sobie o jakichs dziewczynach przed spaniem to jak ci sie puzniej bedą sniły to niebedziesz chciał sie budzic xD..a tak na serio to to co juz mówili zmecz sie w dzien bardzien...ja np nigdy nie iałem problemu ze spniem jak nie spie to nie spie a jak usne to mnie nie mozna obudzic

Yosho
20-07-09, 11:25
pomysl sobie o jakichs dziewczynach przed spaniem to jak ci sie puzniej bedą sniły to niebedziesz chciał sie budzic xD..a tak na serio to to co juz mówili zmecz sie w dzien bardzien...ja np nigdy nie iałem problemu ze spniem jak nie spie to nie spie a jak usne to mnie nie mozna obudzic

Mam tak samo;) Jak mam budzik w telefonie to muszę go włączać na maxa bo tak to ani drgnę:P

Aponax
21-07-09, 09:48
eh probowalem aerobow 45 minut wczoraj rano(11:00-11:45) i nic nie dalo (rowerek , dzien beztrenningowy). Szybkość na rowerku wskazywala 35km/h wiec mysle ze nie bylo to za wolne itp... lecz w nocy znowu nie moglem usnac.

Dyskobol1993
21-07-09, 10:05
Na Noc zrób Aeroby .

sl4by
21-07-09, 10:32
Ja np. pobiegam sobie godzinkę dziennie i zasypiam jak niemowlę, a tez miałem dość duży kłopot ze spaniem, unikaj napojów energetycznych i pobudzających ( redbull czy kawa ). Powinno pomóc :D

yaro09
21-07-09, 10:40
moze sie obżerasz przed snem, moze przed samym snem za bardzo sie naswietlasz promieniowaniem przez monitor lub telewizor (tez kiedys czytalem ze jak siedzisz przed kompem w nocy i zaraz pozniej w idziesz spac to ciezko nieraz zasnąc) :)

Aponax
21-07-09, 12:03
chyba bede musial powrocic do codziennego biegania, dzis rano bylem na silowni i zaraz czuje sie lepiej , a tak jak nic nie robie(silownia) to taki ospaly jestem i zmeczony. Dzieki panowie za rady , wroce do biegania od poniedzialku nastepnego , jezeli nie pomoze to sie odezwe :].
P.S jakbym mogl dostalibyscie soga ^^.

Yosho
22-07-09, 16:14
Jak wiem, to codziennie bieganie jest nie wskazane:sick::sick: Też tak robiłem i kolana 5 dni przerwy musiały mieć;/ Z DOBRĄ ROZGRZEWKĄ!!clap

fallenursus
23-07-09, 02:12
^^^^^^jak stary ma rozum to gnoje sluchac! :twisted:
tylko nie lykaj melatoniny coddziennie bo sie przyzwyczaisz.
najlepiej jak masz klopoty ze spanie- dni nietreningowe.

D3
23-07-09, 07:46
witam ,
mam problem z spaniem (co wiaze sie takze z regeneracja), gdy mam dni nie trenningowe (2 razy w tygodniu) poprostu nie moge spac w nocy oO zasypiam o 1-2 nad ranem (normalnie to chodze spac ok.22 i wstaje o 6:30) a budze sie o7-8 i jestem cholernie zmeczony , chodz moge wiecej spac (poprostu tak jest ze jak sie obudze rano to juz nie usne i koniec), sen mam bardzo czuly cokolwiek sie stanie zaraz sie budze - a zawsze mialem twardy sen. Kiedys czytalem o jakims suplemencie ktory pomoglby na czuly sen(czy jakos takxd) lecz nei pamietam nazwy. Mogłby ktos polecic coś???

Idź do lekarza i poproś o receptę na lek, który się zwie "nasen". Miałem podobnie jak Ty tylko, że ja się przewracałem pierwsze 2-3h i dopiero po tym czasie zasypiałem. Lekarz polecił mi te tabletki to po ok. 30min po zażyciu już oczka same mi się klapały i spałem 10h jak niemowlę. Polecam brać od czasu do czasu np. 2x tylko w weekend albo w czasie gdy wiesz, że możesz sobie pozwolić na dłuższe spanie.

DemonWojny
23-07-09, 08:00
to ja sie odrazu spytam bo sam mam podobny problem, ze nie moge zasnac a jak sie obudze to sie przewracam i niekiedy na kompa musze isc mimo tego ze w dzien sie zmeczylem i wystarczajaca dotlenilem(na poczatku myslalem ze to jest przyczyna).
czy te tabletki(te co mowisz, Nerq) nie szkodza?
czy moze sie zdarzyc tak ze po nich zasne i sie juz nie obudze ??

D3
23-07-09, 10:26
Stary ciężko powiedzieć - nie jestem lekarzem i nie wiem czy Twoja sytuacja zdrowotna pozwala na ich branie i czy nie ma żadnych przeciwskazań. Z tego co pamiętam tabletki są tanie, więc kup je, przeczytaj ulotkę. Ewentualnie wyrzuciłeś w błoto kilkanaście złotych w co nie wierzę, bo nie wiem co byś musiał mieć, aby nie móc zażywać tych tabletek. Nie wydaje mi się również, że po tych tabletkach się nie zbudzisz.

wojtas3
23-07-09, 13:42
co do spania to z niedzieli na poniedziałek spię jakieś 2 godzin zasypiam koło 3 a o 4 45 pobudka bo po prostu nie jestem zmęczony a od poniedziałku 9 godzin w robocie obowiązki w domu siłownia to po prostu nie da się nie usnąć też kiedyś cierpiałem na bezsenność jak chodziłem do szkoły (bo jak tu spać jak cały dzień się siedziało na dupie)