Zobacz pełną wersję : bezsennosc
witam ,
mam problem z spaniem (co wiaze sie takze z regeneracja), gdy mam dni nie trenningowe (2 razy w tygodniu) poprostu nie moge spac w nocy oO zasypiam o 1-2 nad ranem (normalnie to chodze spac ok.22 i wstaje o 6:30) a budze sie o7-8 i jestem cholernie zmeczony , chodz moge wiecej spac (poprostu tak jest ze jak sie obudze rano to juz nie usne i koniec), sen mam bardzo czuly cokolwiek sie stanie zaraz sie budze - a zawsze mialem twardy sen. Kiedys czytalem o jakims suplemencie ktory pomoglby na czuly sen(czy jakos takxd) lecz nei pamietam nazwy. Mogłby ktos polecic coś???
spróbuj bardziej się zmęczyć podczas dnia, ale nie przed samym pójściem do łóżka
ja proponuje zebys o niczym nie myslał jak zasypiasz:Dnaprawde działa a po co sie prochami faszerowac:)
pomysl sobie o jakichs dziewczynach przed spaniem to jak ci sie puzniej bedą sniły to niebedziesz chciał sie budzic xD..a tak na serio to to co juz mówili zmecz sie w dzien bardzien...ja np nigdy nie iałem problemu ze spniem jak nie spie to nie spie a jak usne to mnie nie mozna obudzic
pomysl sobie o jakichs dziewczynach przed spaniem to jak ci sie puzniej bedą sniły to niebedziesz chciał sie budzic xD..a tak na serio to to co juz mówili zmecz sie w dzien bardzien...ja np nigdy nie iałem problemu ze spniem jak nie spie to nie spie a jak usne to mnie nie mozna obudzic
Mam tak samo;) Jak mam budzik w telefonie to muszę go włączać na maxa bo tak to ani drgnę:P
eh probowalem aerobow 45 minut wczoraj rano(11:00-11:45) i nic nie dalo (rowerek , dzien beztrenningowy). Szybkość na rowerku wskazywala 35km/h wiec mysle ze nie bylo to za wolne itp... lecz w nocy znowu nie moglem usnac.
Dyskobol1993
21-07-09, 10:05
Na Noc zrób Aeroby .
Ja np. pobiegam sobie godzinkę dziennie i zasypiam jak niemowlę, a tez miałem dość duży kłopot ze spaniem, unikaj napojów energetycznych i pobudzających ( redbull czy kawa ). Powinno pomóc :D
moze sie obżerasz przed snem, moze przed samym snem za bardzo sie naswietlasz promieniowaniem przez monitor lub telewizor (tez kiedys czytalem ze jak siedzisz przed kompem w nocy i zaraz pozniej w idziesz spac to ciezko nieraz zasnąc) :)
chyba bede musial powrocic do codziennego biegania, dzis rano bylem na silowni i zaraz czuje sie lepiej , a tak jak nic nie robie(silownia) to taki ospaly jestem i zmeczony. Dzieki panowie za rady , wroce do biegania od poniedzialku nastepnego , jezeli nie pomoze to sie odezwe :].
P.S jakbym mogl dostalibyscie soga ^^.
Jak wiem, to codziennie bieganie jest nie wskazane:sick::sick: Też tak robiłem i kolana 5 dni przerwy musiały mieć;/ Z DOBRĄ ROZGRZEWKĄ!!clap
fallenursus
23-07-09, 02:12
^^^^^^jak stary ma rozum to gnoje sluchac! :twisted:
tylko nie lykaj melatoniny coddziennie bo sie przyzwyczaisz.
najlepiej jak masz klopoty ze spanie- dni nietreningowe.
witam ,
mam problem z spaniem (co wiaze sie takze z regeneracja), gdy mam dni nie trenningowe (2 razy w tygodniu) poprostu nie moge spac w nocy oO zasypiam o 1-2 nad ranem (normalnie to chodze spac ok.22 i wstaje o 6:30) a budze sie o7-8 i jestem cholernie zmeczony , chodz moge wiecej spac (poprostu tak jest ze jak sie obudze rano to juz nie usne i koniec), sen mam bardzo czuly cokolwiek sie stanie zaraz sie budze - a zawsze mialem twardy sen. Kiedys czytalem o jakims suplemencie ktory pomoglby na czuly sen(czy jakos takxd) lecz nei pamietam nazwy. Mogłby ktos polecic coś???
Idź do lekarza i poproś o receptę na lek, który się zwie "nasen". Miałem podobnie jak Ty tylko, że ja się przewracałem pierwsze 2-3h i dopiero po tym czasie zasypiałem. Lekarz polecił mi te tabletki to po ok. 30min po zażyciu już oczka same mi się klapały i spałem 10h jak niemowlę. Polecam brać od czasu do czasu np. 2x tylko w weekend albo w czasie gdy wiesz, że możesz sobie pozwolić na dłuższe spanie.
DemonWojny
23-07-09, 08:00
to ja sie odrazu spytam bo sam mam podobny problem, ze nie moge zasnac a jak sie obudze to sie przewracam i niekiedy na kompa musze isc mimo tego ze w dzien sie zmeczylem i wystarczajaca dotlenilem(na poczatku myslalem ze to jest przyczyna).
czy te tabletki(te co mowisz, Nerq) nie szkodza?
czy moze sie zdarzyc tak ze po nich zasne i sie juz nie obudze ??
Stary ciężko powiedzieć - nie jestem lekarzem i nie wiem czy Twoja sytuacja zdrowotna pozwala na ich branie i czy nie ma żadnych przeciwskazań. Z tego co pamiętam tabletki są tanie, więc kup je, przeczytaj ulotkę. Ewentualnie wyrzuciłeś w błoto kilkanaście złotych w co nie wierzę, bo nie wiem co byś musiał mieć, aby nie móc zażywać tych tabletek. Nie wydaje mi się również, że po tych tabletkach się nie zbudzisz.
co do spania to z niedzieli na poniedziałek spię jakieś 2 godzin zasypiam koło 3 a o 4 45 pobudka bo po prostu nie jestem zmęczony a od poniedziałku 9 godzin w robocie obowiązki w domu siłownia to po prostu nie da się nie usnąć też kiedyś cierpiałem na bezsenność jak chodziłem do szkoły (bo jak tu spać jak cały dzień się siedziało na dupie)