Zobacz pełną wersję : kiedy zrobić przerwę?
Witam!
Mam 16 lat, ćwiczę od końca kwietnia regularnie, na początku jak "wariat" ćwiczyłem przez tydzień codziennie po 1,5h:yawn:, potem już wyluzowałem i ustało, że ćwiczę 4 razy w tygodniu.Czy opłaca robić się po tym okresie treningów jakąś przerwę na dłuższą regeneracje? Jeśli tak to ile czasu dać sobie wolnego?
Z góry dziękuje za podpowiedzi
Pozdro
jeżeli czujesz się przemęczony to tak mi tydzień przerwy wystarcza :rockon:
a po takim tygodniu przerwy siła spada czy cos? czujesz sie słabszy itp ? czy jest podobnie jak w ten czas co ćwiczysz?
Lebron16 poza tym że będziesz miał zakwasy będziesz się dużo lepiej czuł a siła nie spada
Przerwa jes potrzebna żeby sie roztrenować i odzwyczajić organizm od wysiłku, żeby znów mógł dobrze reagowac na bodzce.To tak jak z dymaniem jednej i tej samej dziewczyny po pewnym czasie ci się nudzi,więc dobrze jest zrobić sobie małą przerwe ,żeby znowu było ciekawie. Kumasz?Mała przerwa nie zaszkodzi? A może pomóc.
hehe, no chyba zrozumialem
bo ostatnio wydaje mi się, że nic mi nie idzie ani siła, ani nie widze żębym wyglądał "lepiej", poza tym opuściłem się w diecie i zszedłem z 4kg wagi, więc przez ten tydzień myślę 0 siłowni, dalej a6w + aeroby + dieta na redukcję tkanki tłuszczowej
co Wy na to? przez tydzień coś może dać? [ w a6w jestem juz po 1/4 i widzę poprawę]
Na redukcje tłuszczu to przewaznie około 2 tygodni i dobrze jest robić wtedy splita, partia dwa razy w tygodniu. Kiedy robisz oczywiście masę.