PDA

Zobacz pełną wersję : Plan treningu do zweryfikowania

carg
17-07-09, 09:57
Witam
Mam 16 lat , cwicze juz ponad pół roku na siłowni najpierw cwiczyłem takie treningi ogólnorozwojowe.
Moja waga : 75 kg
Wzrost:180 cm
Dieta : Brak
Suplementacja : gainner
I mam pytanie co do planu treningowego . Chce cwiczc bardziej na mase i mam taki plan :
Poniedziałek ; plecy+ biceps+brzuch
Wtorek ; Klatka+triceps+brzuch
Środa wolna
Czwartek;nogi+przedramie+brzuch
Piątek;barki+kaptury+brzuch

czy taki plan ujdzie? prosze o opinie;]:smile:

Micek185
17-07-09, 11:02
dieta to podtawa bez niej nie zbudujesz masy gainer ci nie pomorze,
plan powinien wyglądac tak:
klatka+biceps
plecy+triceps
nogi+ramiona
kaptury dodaj albo do pleców albo nóg z ramionami jak ci wygodniej ja zalecam z plecami

to taki najprostszy split
brzuch rób max 3razy w tyg wiecej nie trzeba to taki sam miesien jak inne.musi miec czas na regeneracje.
trening najlepeij rób poniedziałek sroda piatek w weekend lub dni nie treningowe aeroby przy masie je tez trzeba robic 2 sesje w tyg powinny ci wystarczyc jesli masz mało tłuszczu to nawet jedna.
ułóz plan i wklej tutaj,tylko pamietaj masa to cwiczenia wielostawowe wiec zadnych bicepsów o kolano albo wyciskania hantli a za to martwy ciąg,przysiady drążek,wyciskanie leżac to podstawa
pozdro

vol81
17-07-09, 11:19
brzuszki i pompki sa dobre jako rozgrzewka zeby odpowiednio sie rozkrecić czy to przy aerobach czy na ćwiczeniach siłowych

carg
17-07-09, 15:23
acha rozumiem diete jakos ustale jeszcze. a ten bo ja chciałem tak 4 razy w tygodniu cwiczyc;]
a co było nie tak z tym moim planem ?;>

Micek185
17-07-09, 15:51
częsciej nie znaczy lepiej,ale skoro już tak chcesz ćwiczyć 4razy w tyg to wybierz sobie grupę która masz najsłabszą i cwicz w ten czwarty dzien tylko tą grupę,oczywiście już wtedy nie masz tego treningu w normalnym spisie.