Zobacz pełną wersję : Problem z brzuchem
Moj problem polega na tym ze mam dosyc szerokie biodra w stosunku do barków, od paru miesięcy cwicze brzuch i niestety troche zbyt mocno rosna mi skosy, to znaczy te szerokie miesnie po bokach zaraz nad biodrami.
Jak moge cwiczyc zeby mi skosy nie rosly tylko sam przód?
Dolączam pare fotek robionych na szybko telefonem, niestety nie widac na nich dobrze tych skosow, ale naprawde za bardzo rosna i mi poszerzają i tak juz za szeroką talie :/
http://img194.imageshack.us/img194/2260/clipvpp.jpg
Ty człowieku nie narzekaj na ten brzuch tylko lepiej podaj plan jaki robiles ze masz taki zajebisty:).
napisz jaki trening stosowales na ten brzuch to sie rozkmini ktorych z cwiczen musisz unikac
Nie robie jakichś wydziwianych cwiczen, zadnych skrętów, zwyczajnie siadam na ławeczce skosnej opuszczam sie tak zeby tułów był poziomo nie dotykajac plecami ławki potem sie podnosze do pełnego wyprostowania. Cwicze tak jak by w zakresie 90 stopni od pionu do poziomu.
Kiedys próbowalem weidera, ale nie spodobal mi sie bo za duzo przy nim liczenia, poza tym nie lubie sie huśtac na tyłku, wole mocne stabilne podparcie.
Cwicze serie po 50 powtórzeń, szybko, dynamiczne, 3-6 serii w zaleznosci, czy mi sie chce, czy nie. Są jakies cwiczenia na spalanie miesni skosnych?
Anaboliczny Koks
17-07-09, 08:56
hmm i ile już tak ćwiczysz na tej ławeczce ? Bo mi się nie chce wierzyć ,że tylko to robisz ,wybacz ,ale według twierdzenia ABS2 te ławeczki to największe gówno ;d
Cwiczyc zaczołem w lutym, bedzie troche ponad 5 miesięcy. Moze laweczka nie jest za dobra do, ale mi sie cwiczy dobrze. Czasami zamiast zwyklej serii robie spinanie w pozycji poziomej, ale nie za czesto bo mnie bolą plecy od tego.
Cwicze codziennie, w soboty robie przerwe
Anaboliczny Koks
17-07-09, 09:47
Od tej ławeczki tak masz może ;d. Zmień ćwiczenia na brzuch ,ew zlap mase .
Problem nie polega na tym że dobierasz złe ćwiczenia tylko w tym że cwiczysz tylko jedną partię mięśni w efekcie ładnie idzie ci masa brzucha(bo skośne to mięśnie brucha)a reszta "stoi ci w miejscu"coś i sie wydaje ze robisz te cwiczenia codziennie.postaraj się robić bbrzuszki 2 razy w tyg to ci wystarczy przy tak niskim poziomie tłuszczu.jeśli chcesz zmniejszyć tą dysproporcje zrób jeszcze podciąganie na drążku nachwytem 3 razy max lub więcej jesli lecisz jakims treningiem domownika,poszerzając mięśnie pleców zmniejszysz ten efekt szerokich bioder,sam mam ten sam problem.co do cwiczen na skośne dobrze było by zrobić skłony tułowia z hantlem opuszczanym po linii nogi.
Ps ANABOLICZNY to twoim zdaniem na czym robi się brzuszki?im większy skos tym ciężej,im cieżej cwiczysz tym lepsze efekty,proste.
ogólnie msz ładnie rozbudowana talię,cwicz dalej ,
pozdro