Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Odstające łopatki i garbienie się.

sl4by
16-07-09, 20:20
Witam a więc mam taki problem że odstają mi łopatki i troszkę się garbię. Mam 18lat, 187cm wzrostu i ważę 85 kg. Mam do was pytanie jakie ćwiczenia wykonywać żeby się łopatki schowały i przestać się garbić ? Liczę na obszerne wypowiedzi.

dzbanekzwd
16-07-09, 21:12
na łopatki to Ci nie pomogę, ale co do garbienia się to po prostu musisz starać się chodzić/siedzieć prosto. garbiąc się możesz sobie zrobić kuku przy wielu ćwiczeniach.

sl4by
16-07-09, 21:14
Przy ćwiczeniach cały czas pilnuje postawy, musze poprostu nawyknac do poprawnej postawy ale co z tymi lopatkami zrobic :/ :(

dzbanekzwd
16-07-09, 21:16
oj hyba tylko wiosłowanie tu pomoże, ale może jeszcze ktoś poradzi.

lovelas69
16-07-09, 21:32
podciąganie na drążku za głowę, ściąganie drążka za głowę

sl4by
16-07-09, 21:37
Dzięki lovelas, mam nadzieje ze jeszcze ktos sie wypowie

pablo28
16-07-09, 22:08
hmmm miałem gdzies takie cwiczenia korekcyjne jak znajde to wrzuce tutaj.
z tego co pamiętam to możesz codziennie stawać przy prostej scianie, sciagasz łopatki, nie napiszasz pleców i tak stoisz:>
potem odchodzisz od sciany i starzasz sie utrzymac taka postawe, rób pare razy z 10 byłm robił. jest to cwiczenie na garbika. z czasem bedziesz trzymał taka postawe naturalnie.

sl4by
17-07-09, 10:48
Dzięki pablo jak byś mógł wrzuć te ćwiczenia, był bym wdzięczny.

luo
17-07-09, 15:09
Tak jak napisał lovelas podciąganie na drążku za kark, dodałbym do tego jeszcze wiosłowania i unoszenia ramion z hantlami do poziomu w opadzie(ćwiczenie baardziej na tyne aktony naramiennych ale też coś powinno pomóc)

sl4by
17-07-09, 17:55
Dzięki wielkie wszystkim za pomoc :)

Tomi!
17-07-09, 18:17
też dziekuje, mam tą sama przypadłość

sog duchowy dla wszystkich :P

Street Fighter
17-07-09, 18:48
tez miałem taki problem :Dpowiedziałem kolegom ze jeśli zobaczą ze się garbie to z miejsca mogą mi przywalić lolka :D

na odstające łopatki nie ma jakis dobrych ćwiczeń porostu trzeba sie wyprostować i ściągnać łopatki :P

czekam na temat "Mam problemy w szkole"
odp: wyciskanie francuzem do czubka głowy i przysiady xD

M4T1
19-07-09, 18:09
O jak trafiłem na temat :) Mam ten sam problem i nie tylko... Ok 7 lat temu miałem wybity obojczyk i mój szpital dał ciała, lewy bark mocno ucieka mi w dól :( do tego odstające łopatki, no i garbie się w okolicach odcinka szyjnego kręgosłupa... masakra normalnie :( A i nie wiem czy to przez ta kontuzje z przed 7 lat, ale miesnie na plecach z prawej nie kontuziowanej strony rozwijaja sie o wiele lepiej, moze to dla tego ze prawa reka jest sprawiniejsza i w wiekszosci tylko jej uzywam :)