Zobacz pełną wersję : Odstające łopatki i garbienie się.
Witam a więc mam taki problem że odstają mi łopatki i troszkę się garbię. Mam 18lat, 187cm wzrostu i ważę 85 kg. Mam do was pytanie jakie ćwiczenia wykonywać żeby się łopatki schowały i przestać się garbić ? Liczę na obszerne wypowiedzi.
dzbanekzwd
16-07-09, 21:12
na łopatki to Ci nie pomogę, ale co do garbienia się to po prostu musisz starać się chodzić/siedzieć prosto. garbiąc się możesz sobie zrobić kuku przy wielu ćwiczeniach.
Przy ćwiczeniach cały czas pilnuje postawy, musze poprostu nawyknac do poprawnej postawy ale co z tymi lopatkami zrobic :/ :(
dzbanekzwd
16-07-09, 21:16
oj hyba tylko wiosłowanie tu pomoże, ale może jeszcze ktoś poradzi.
podciąganie na drążku za głowę, ściąganie drążka za głowę
Dzięki lovelas, mam nadzieje ze jeszcze ktos sie wypowie
hmmm miałem gdzies takie cwiczenia korekcyjne jak znajde to wrzuce tutaj.
z tego co pamiętam to możesz codziennie stawać przy prostej scianie, sciagasz łopatki, nie napiszasz pleców i tak stoisz:>
potem odchodzisz od sciany i starzasz sie utrzymac taka postawe, rób pare razy z 10 byłm robił. jest to cwiczenie na garbika. z czasem bedziesz trzymał taka postawe naturalnie.
Dzięki pablo jak byś mógł wrzuć te ćwiczenia, był bym wdzięczny.
Tak jak napisał lovelas podciąganie na drążku za kark, dodałbym do tego jeszcze wiosłowania i unoszenia ramion z hantlami do poziomu w opadzie(ćwiczenie baardziej na tyne aktony naramiennych ale też coś powinno pomóc)
Dzięki wielkie wszystkim za pomoc :)
też dziekuje, mam tą sama przypadłość
sog duchowy dla wszystkich :P
Street Fighter
17-07-09, 18:48
tez miałem taki problem :Dpowiedziałem kolegom ze jeśli zobaczą ze się garbie to z miejsca mogą mi przywalić lolka :D
na odstające łopatki nie ma jakis dobrych ćwiczeń porostu trzeba sie wyprostować i ściągnać łopatki :P
czekam na temat "Mam problemy w szkole"
odp: wyciskanie francuzem do czubka głowy i przysiady xD
O jak trafiłem na temat :) Mam ten sam problem i nie tylko... Ok 7 lat temu miałem wybity obojczyk i mój szpital dał ciała, lewy bark mocno ucieka mi w dól :( do tego odstające łopatki, no i garbie się w okolicach odcinka szyjnego kręgosłupa... masakra normalnie :( A i nie wiem czy to przez ta kontuzje z przed 7 lat, ale miesnie na plecach z prawej nie kontuziowanej strony rozwijaja sie o wiele lepiej, moze to dla tego ze prawa reka jest sprawiniejsza i w wiekszosci tylko jej uzywam :)