PDA

Zobacz pełną wersję : Mam pytanie?

paulo.19.
16-07-09, 18:17
rozpoczołem cykl na mase 5 tygodniowy ,ale mam co do niego wątpliwosci ,i właśnie mam takie pytanie? trenuje tym programem juz dwa tygodnie i chciałbym go zmienicna te 3 ostatnie tygodnie? Prosze o pomoc!

paulo.19.
16-07-09, 18:19
Czy to zły pomysłi lepiej dokończyćten cykl?

D3
16-07-09, 18:37
rozpoczołem cykl na mase 5 tygodniowy ,ale mam co do niego wątpliwosci ,i właśnie mam takie pytanie? trenuje tym programem juz dwa tygodnie i chciałbym go zmienicna te 3 ostatnie tygodnie? Prosze o pomoc!

Masy w 5 tygodni nie zrobisz. Poszukaj sobie planów na masę w podwieszonych albo poleć jakimś podstawowym FBW.

paulo.19.
16-07-09, 18:40
głównie mi chodzi o to czy moge teraz zmienićten program czy zrobićgojuzdo końca?

Micek185
16-07-09, 18:49
jesli dobrze ci idzie i widzisz efektuy to nie musisz nic zmieniac .plan zmienia sie wtedy gdy przestaje przynosić efekty.a jak jest u ciebie?może wklaej tu swój plan zobaczymy co i jak.
pozdro

paulo.19.
16-07-09, 19:32
1. dzień Nogi,biceps,łydki.

- przysiady ze sztangą na barkach 5 serie po 15,12,10.,8,6
- wyprosty nóg na masz. 4 serie po 8-12 pow.
- uginanie nóg na masz. 4 serie po 8-12 pow.
- uginanie ze sztangą 4 serie po 8-12 pow.
- uginanie ze sztangielkami(młotkowy) 4 serie po 8-12 pow
- spięcia na maszynie 3 serie po (25,15, )
-przedramie (podchwyt sztanga) 3 serie po 15-25pow.

2.dzień Klatka,plecy + brzuch.

- wyciskanie na prostej sztangielkami 4 serie po 12,10,8,6.
- wciskanie na skosiesztangielkami (1.góra,2.duł) 4 serie po 8-12 pow.
- (1.przenosy,2.rozpiętki skos góra) 4 serie po 8-12 pow.
- martwy ciąg 4 serie po 12,10,8.6.
- wiosłowanie w opadzie sztangą 4 serie po 8-12 pow.
- podciąganie na drążku 4 serie po 8-12 pow.

3.dzień barki,tricepsy+brzuch.

- wyciskanie sztangi z kliatki 3 serie po 12,10,8,8.
- podciąganie sztangi wzdłuz tułowia 3 serie po 8-12 pow.
- unoszenie sztangielek w opadzie 3 serie po 8-12 pow.
- szrugsy 3 serie po 8-12 pow.
- wyciskanie francuskie zza głowy 3 serie po 8-12 pow.
- prostowanie na wyciągu 3 serie po 8-12 pow.
- pąpki woparciu oławke 3 serie po 8-12 pow.

1,2 to treningi ,jeden robie góra z przenosami,a drugi dółz rozpietkami.

Ćwicze juz tym planem przez dłuższy czas ,ale zabardzo mi ręka nie idzie .Może to przez ten rozkład pierw biceps a na trzeci dzień plecy ,jak myślisz?

Micek185
17-07-09, 10:13
- przysiady ze sztangą na barkach 5 serie po 15,12,10.,8,6 tu zakres ruchoów powinien wynosić od 12-8

- uginanie nóg na masz. 4 serie po 8-12 pow. tutaj 10-8

- spięcia na maszynie 3 serie po (25,15, ) tu minimum 30 do 100!!!

-klatka
-wyciskanie sztangi płasko
wyciskanie sztangi na skosie głową w górę
-rozpietki (wszystko po 4esrie po 12-8 powt.
Tak rób

grupy mięśniowe połącz tak:
biceps+triceps(grupy antagonistyczne,więc jesli do tej pory trenowałes e oddzielnie to teraz bedziesz miał napewno efekty
nogi+ramiona
plecy+przedramina +kaptury

brzuch wedle uznania

trzymaj dietę bo bez tego masa ci nie pójdzie!pozmieniaj to co ci napisałem i daj tu jeszcze raz plan do sprawdzenia
pozdro

paulo.19.
17-07-09, 21:21
Pozostane już przy tym starym planie dokończe go i dopiero zmienię.Dlaczego mówisz że na nogi jest dobrze robić 12-8 pow, a nie od 15 w dół . Niektuży twierdzą ze ta grupa mięśniowa aby dobrze reagowała to właśnie trzeba robic około 15-8 pow.mam jeszcze pytanie co do tych powturzeń 12-8. Jak dobrze rozumiem to od 12 w dól robić? trenuje w ten sposub z co tydzien zwiekszam cieżar o jedno powturzenie, i minimalnie cięzar nieraz.Oczywiście tylko w ćwiczeniach izolowanych ,a w złożonych jade progresją i co tydzień zwiekszam cięzar o jakieś 5 kilo, wychodzi w ostatniej seri. Jakie jest twoje zdanie na ten temat?

Micek185
18-07-09, 11:03
czwórki i dwójki różnie reagują na liczbe obciążenia wiec lepeij jest to wypośrodkowac i miec pewność że dobrze poleciałeś trening,nogi to najwieksze miesnie w naszym ciele i dobrze jest podac im duży ciężar przez to nie rozwijasz tylko miesni nóg ale całego ciała.

mam jeszcze pytanie co do tych powturzeń 12-8. Jak dobrze rozumiem to od 12 w dól robić? tak

trenuje w ten sposub z co tydzien zwiekszam cieżar o jedno powturzenie, i minimalnie cięzar nieraz.Oczywiście tylko w ćwiczeniach izolowanych ,a w złożonych jade progresją i co tydzień zwiekszam cięzar o jakieś 5 kilo, wychodzi w ostatniej seri. Jakie jest twoje zdanie na ten temat? bardzo dobrze robisz ale staraj sie zachować ten sam zakres ruchów a zwiększaj obciążenie ,nie koniecznie musisz o całe 5kg ale zawsze naewt kg dużo daje.

Ps jednak bym radził zamienic na ten plan który ci napisałem,ale rób jak chcesz
pozdro