Zobacz pełną wersję : 2 pytanka
1. Czy codzienne chodzenie na siłownie daje jakieś efekty uboczne? Chodzi mi tu o kontuzje, bądź zahamowanie wzrostu mięsni.
2. Czy przy układaniu rozkładu ćwiczeń są jakieś bariery? tzn. dokładnie chodzi mi o to czy można wszystkie partie mięśni ćwiczyć z innymi? np. biceps z tricepsem, plecy z klata?
Nie oczekuje jakiś długich wypowiedzi, po prostu chciał bym, otrzymać krótka i zwięzła odpowiedź.
fallenursus
15-07-09, 21:54
1.jesli masz dobrze ulozony plan akcji i diete to zadnych efektow ubocznych nie bedzie.
2.oczywiscie mozna cwiczyc pler/klata, bic/tric, nogi/barki. muj ulubiony split 3/1 :P intensywnosc taka ze aero wsumie zbyteczne chyba ze naprawde ci zalezy na duzym spadku wagi.
Anaboliczny Koks
15-07-09, 22:03
Fallen ,a z tego co ja wiem to się nie łączy pleców z klatką hmm ?
Anaboliczny Koks
15-07-09, 22:15
Nie mogłem już edytować.
Tzn można łączyć klate z plecami ,ale to wyższa szkoła jazdy i na pewno nie dla początkującego !!!.Niby mozna łączyć partie antagonistyczne, ale i klata i plecy są tzw "duzymi partiami" wiec nie bardzo
fallenursus
15-07-09, 23:15
e tam cajmerskie gadanie...pump gornej czesci ciala jest zaYebisty :)
polec splitem 3/1 to zobaczysz jakie fajne efekty sa. kazdy miesien ma wystarczajaco odpoczynku i robisz go 2x na tydzien
splitem 3/1 ? Co to takiego? Jeżeli mógł byś wytłumaczyć.
Na spadku wagi mi aż tak nie zależy, a jeżeli nie można łączyć tych partii, to czy plan, który za chwile przedstawię nie będzie się "gryzł" i czy mogę go bez obawy stosować?
Poniedziałek- Klata + Bic
Wtorek- Plecy + Tric
Środa- Kaptury + Brzuch + Bic lub tric (na przemian w pierwszym tygodniu 1 później 2)
Czwartek- Nogi + Klata
Piątek- Bic + Plecy + Kaptury
Sobota- Klata + Tric
Coś w tym rodzaju.
fallenursus
15-07-09, 23:19
1 dzien klata plery
2 dzien nogi bary
3 dzien lapy
4 odpoczynek
i spowrotem to samo.
brzuszki dozucasz kiedy uwazasz
6 tyg. max
popieram fallenursusa plecy +klatka gwarantowane dokrwienie całej "góry"
pozdro
1. Czy codzienne chodzenie na siłownie daje jakieś efekty uboczne? Chodzi mi tu o kontuzje, bądź zahamowanie wzrostu mięsni.
2. Czy przy układaniu rozkładu ćwiczeń są jakieś bariery? tzn. dokładnie chodzi mi o to czy można wszystkie partie mięśni ćwiczyć z innymi? np. biceps z tricepsem, plecy z klata?
Nie oczekuje jakiś długich wypowiedzi, po prostu chciał bym, otrzymać krótka i zwięzła odpowiedź.
1. Są zajebiste skutki uboczne, zwane regresją. Na żadnym planie nie ćwiczysz codziennie. A to co ile i ile zależy od planu. Polecam to:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?p=229423#post229423
2. Patrz link wyżej.