Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Początek Jest Ciężki ;/

LogiC-34
14-07-09, 02:03
Witam serdecznie ! Zacznę od tego , że ważę 105 kg i mam 196 cm wzrostu. Mam lekka nadwagę co wychodzi przez mój brzuch. Znajomi długi czas namawiali mnie na zakup sprzętu do ćwiczeń tłumacząc tym, że mam predyspozycje . Ale powróćmy do Tematu. Zacząłem ćwiczyć. Ćwiczę już 2 tygodnie i zastanawiam się jakie ćwiczenia powinienem wykonywać na samym początku? jak to powinno wyglądać ? Czy powinienem najpierw zająć się ogólnymi częściami ciała , czy od razu przejść do poszczególnych partii? Czy zażywać odżywki , po jakim czasie i jakie? Moja siłownia wygląda dość prymitywnie , gdyż jest to tylko ławeczka z gryfem prostym , łamanym i hantlami (nakład ogólny 140 kg) ,więc wiele ćwiczeń na tym nie wykonam, choć nie wiem do końca sam ile ćwiczeń można na tym wykonać ?. Bardzo Proszę o pomoc, ponieważ nie chcę ćwiczyć nieprawidłowo i nie to co powinienem ... Z góry dziękuję za udzielone informacje :happy:

dzbanekzwd
14-07-09, 07:16
przy takim sprzęcie można naprawde sporo ćwiczeń wykminić. ja mam to samo + wyciąg górny... napisz co robiłeś przez te dwa tygodnie jak ćwiczyłeś. suplementy narazie na bok. dieta na redukcje (dział: dieta). co do treningu jeszcze z 2 tygodnie możesz zrobić ogulnorozwojówke... następnie ułóż plan na redukcje (12-15 ruchów w serii, serii 3-4, na duże partie rób 3 ćwiczenia, na małe 2, przerwa między seriami nie dłużej niż minuta). masz tu pomocny link (http://www.kulturystyka.pl/atlas/)- zobacz co możesz wykonać na swoim sprzencie. a i jeszcze bez aerobów sie nie obejdzie.

Micek185
14-07-09, 16:06
sprzet masz dobry jak większość z nas czeka cie jeszcze z 2miechy ogólnorozwojówki,jedz dużo białka nie musisz dokładnie obliczac ale tak żebys czuł ze jestes najedzony bo prawdziwa dieta każdego odstrasza,

trenuj wszystkie grupy szczególnie nogi nie zapominaj o nich przedramiona tak samo choc zaraz bedzie 1500 pytań po co je trenowac nie słuchaj takich rad.
po 3 znajdz pprzez wyszukiwarkę "trening ogólnorozwojowy" "ogólnorozwojówka" i zobacz co możesz wykonac na swoim sprzęcie
potem wklej go tutaj poprawimy i skonsultujemy.rób aeroby po treningu siłowym najlepiej zrób trening ,odpocznij i możesz brac sie za aeroby,zero węgli na noc omijaj z daleka fastfoody,piwo itp.narazie to odstaw

. następnie ułóż plan na redukcje (12-15 ruchów w serii, serii 3-4, na duże partie rób 3 ćwiczenia, na małe 2, przerwa między seriami nie dłużej niż minuta). trening na redukcje rózni sie tym od masowego że jest więcej cwiczen izolowanych,mniej wielostawowych,zasada powt,12-15 nie sprawdzi sie np przy łydkach,przedramionach,(tu conajamniej 20powt.)nogach(czwórki dwójki tu robisz max 12 na dwójki nawet 8 bo to wystarczy zeby je poruszyć)jedynie z ramionami musisz dopasowac sam ilośc powt bo to szczególne mięsnie i należy stosowac tam własnie 12-15powt ale zalezy od osoby)

Czekamy na plan
pozdro