Zobacz pełną wersję : Dwa pytania.
J.W
1.) Czy jedząc tak aby bilans kaloryczny wychodził na 0(dosłownie, uwzględniając wysyłek) jest opcja aby odkładała się tkanka tłuszczowa?, czy działa to na zasadzie ile kcal tyle -/+ tkanki?
2.) Czy ginekomastia w wieku dojrzewania ma szanse sama zniknąć?
Damian st-ce
13-07-09, 18:38
1. Tak, wtedy istnieje możliwość że odłoży Ci sie tłuszcz.
2. Jest szansa że zniknie...
A dokładniej jeśli chodzi o pierwszy przypadek?
1.Moim zdaniem sie nie odłoży ale przyrostow tez raczej nie bedzie...kcal na +=masa(mozliwe ze takze tluszczowa); kcal na-=redukcja
2.powinna zniknac.Gorzej jesli bedzie ponad pol roku albo rok...
Cycki mam już z 4 lata...| a może to tłuszcz, nie mam pojęcia. Jak sprawdzić gineko?
Gino--> lekarz
1. jest mozliwosc ze bedzie sie odkladal tluszcz. Glownie zalezy od jakosci jedzenia i treningow.
zCzymDoLudzi
14-07-09, 14:34
Najpewniej ? Idź do lekarza. Zawsze możesz wrzucić fotki i użyć google .
Dariusz Szukała Promotor zdrowia, specjalista ds. żywienia [/SIZE]]Pierwszymi niepokojącymi objawami mogącymi wskazywać na obecność niepożądanych zmian w obrębie klatki piersiowej jest nienaturalne powiększenie jednej lub obu piersi, zwiększenie i przebarwienie otoczki sutka oraz wzmożona wrażliwość sutka na dotyk. Jeżeli pod naciskiem palca wskazującego będziemy wyczuwać twarde zgrubienia ( wskazujące na obecność tkanki gruczołowej) możemy być pewni że jesteśmy na najlepszej drodze do ginekomastii. Przy jednostronnym rozroście piersi należy zwrócić uwagę czy nie nastąpiło także powiększenie węzłów pachowych, gdyż takie objawy mogą wskazywać na obecność raka. W przypadku pojawienia się symptomów ginekomastii należy także zwrócić uwagę na wygląd jąder. Jeżeli stwierdza się uczucie bezbolesnego, ciężkiego, nierównego i twardego jądra, nasuwa się podejrzenie jego nowotworu.
1. Sęk w tym że poza laboratorium masz małe szanse obliczyć dokładnie, ale idąc teoretycznie jedząc prawidłowo nie ma opcji że się rozłoży...
2. Jest jeszcze ginekomastia rzekoma spowodowana otyłością/nadwagą
Generalnie jeśli pojawiła się w wieku dojrzewania to sama zniknie, w V fazie.
ZCzymDoLudzi: Sęk w tym że nie mam takich symptomów jakie opisujesz, ale po prostu moja klatka wygląda nieco inaczej niż u kolegów z nadwagą. Jest szpiczasta ;/
zCzymDoLudzi
14-07-09, 20:30
Może po prostu tak u Ciebie odkłada się tłuszcz ? Mnie też to męczy ale wydaje mi się że to indywidualne przypadki tzn. jednym tłuszcz rozkłada się na całej klatce, lub tylko na brzuchu ( patrz. wrestler WWE "Umaga" on waży prawie 170 kg i jakoś nie ma wielkich cyców) a innym wokół sutków powodując właśnie takie wrażenie że to ginekomastia.
Ewentualnie możesz wstawić zdjęcia, ale najlepiej udać się do lekarza.
@Vys-89 (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=12792)
O co chodzi z tą V fazą ? Możesz rozwinąć ??
Jest to V faza dojrzewania charakteryzująca się min:
Zarostem na udach i brzuchu
Objętością jądra +25ml
Męską posturą
i zanikiem ginekomastii
http://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_Tannera