Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : uparty kumpel! :@@@

aleckY
12-07-09, 17:38
Witam wszystkich!
Mam pewien problem z moim kumplem. Mianowicie, ma 15 lat, 162 cm wzrostu i waży 47 kg.
według kalkulatora BMI jest wychudzony, a on ciągle 'pakuje' na siłe, jak najwięcej żeby szybko 'przypakować'... denerwuje mnie to i postanowiłem mu pomóc... żeby się trochę ograniczył... Już zaczął się skarżyć na bóle w stawach i w mięśniach. Do tego ma chorobę płuc i nie zdrowo się odżywia, dużo pije alkoholu...
podam jeden przykład: jak robił A6W to 6 razy dziennie i bez przerw żeby szybko przypakować! ;@ jest dużo takich przykładów ale nie chcę ich tu wymieniać.
CHCIAŁBYM ŻEBYŚCIE SKOMENTOWALI JEGO POCZYNANIA, może jak zaawansowani w treningach mu to powiedzą to może zrozumie że ma jeszcze czas na trening.
z góry dzięki :)

SasukeSay
12-07-09, 17:42
Jest uparty ja na jego miejscu bym pakował jeżeli chce zostać bokserem a na pluca są lekarstwa jeżeli dobrze sie orientuje abule mu przejdom :D:neutral:

aleckY
12-07-09, 17:44
SasukeSay to właśnie ON!

PunXin
12-07-09, 17:51
NO JA tam nie wiem ale nie miejscu SasukeSia bym Pakował Bo ja pakuje 3 lata mam 18 i laski lecą jak Huj i tez chce być bokserem kasa i Wo gule laski

Sasukesai mam nadzieje ze kiedys się zmierzymy na ringu :)

aleckY
12-07-09, 17:54
daj sobie spokój, wszyscy się domyślą, że to Ty...
widać, że przed chwilką specjalnie zrobiłeś nowe konto, używasz tego swojego slangu i do tego z błędami...
widać, że wiesz że xle robisz i boisz się komentarzy na swój temat...

aleckY
12-07-09, 18:01
SasukaSay i PunXin to ta sama osoba, z resztą przecież to widać...
Jak ktoś chce się przekonać to wystarczy sprawdzić IP.

Tak ,ja się uczę... jak byś nie wiedział -.-'
nie rób sobie jaj facet, bo ja czekam na komentarze od 'prawdziwych' fomurowiczów...

metadon
12-07-09, 18:09
Wy sobie chyba jaja robicie...:whistle::yawn:

Anaboliczny Koks
12-07-09, 19:05
Ja bym ja jego miejscu ,albo nie razem jak lubicie pakowac to zapakujcie sie do walizki ;d

D3
12-07-09, 19:33
Ja bym ja jego miejscu ,albo nie razem jak lubicie pakowac to zapakujcie sie do walizki ;d

Sog duchowy clapclapclap

niewula
12-07-09, 20:01
wiesz co ci powiem po 1 to jakies zarty i najlepiej jak by sie tym mod zajol
a ty sie kolegom nie martw jego zycie i tyle.. kiedys sie o tym przekona

Symu
12-07-09, 21:09
Ale jeżeli ktoś chce to może i pakowac 4 godziny dziennie i po pol roku zobacy ze to nic nie daje. A jak daje to niech se tak pakuje xD

Jak ktos nie chce sluchac to nie wiem po co namawiac.

Temat za 2 godzinki poleci do smieci :)

pablo28
12-07-09, 21:44
ten Twój kolega to jakis idiota(bez urazy) , kto słyszał tak sie katowac
1. 15 lat=za młody na siłownie
2. 6 razy dziennie a6w- bez komentarza
3. przy tej wadze to niech lepiej burgery zacznie jesc i pompki w domu robi
jak bedzie tak dalej jechał to czekaja go kontuzje, i paradoksalnie miesnie zaczie zpalc

życze mu powodzenia

Anaboliczny Koks
12-07-09, 21:45
pablo

po 1 15lat za młody ? No co ty nie powiesz ...
po 2 zgodze sie
po 3 tak tak niech je burgery ,zastanów się co piszesz.

pablo28
12-07-09, 22:06
Anaboliczny Koksie
15 lat to wydaje mi sie ze zamłody zeby sie zucac na ciezary jeszcze rosnie, rozwija się. ja mam 17 a kregosłup mnie czasami napier...ze ledwo wstaje
3 tak tylko to napisałem, ale jakby tak zarł fast fody to sadło by sie na nim odłozyło, bo pisał ze chudy jest ten kolega

Anaboliczny Koks
12-07-09, 22:29
a to nie lepiej mase mięśniową zbudować ? 15 lat to nie jest za wcześnie !!!

Kilu
14-07-09, 18:29
Pablo jak cie boli kręgosłup to popracuj nad techniką, a od burgerów to raczej mięśni nie wychodujesz ;>

Wiechu
14-07-09, 18:32
Znam duzo osob co zaczynali od 15 lat i ja tez od 15 zaczynalem i jak madrze trenujesz i dobrze technicznie to nie widze zadnych przeszkod.

Damian st-ce
14-07-09, 19:55
Ja pier@#$e !!! - część użytkowników może poczyta słownik ?!

cbool
14-07-09, 20:24
pablo28 - KULTURYSTYKA to nie tylko ciężary.

Tomi!
15-07-09, 00:11
Że tak powiem, ten temat to kpina.

@co do 15stolatków ćwiczących - okej, ale jeśli wiedzą JAK!

YoDa
20-07-09, 19:06
ale szopka :P

ej kolego kolegi zapomniałeś dopisać że oprócz tego że chudy i uparty to jeszcze chory
niezłe rozdwojenia jaźni

riczard
23-07-09, 11:32
No ja może powtórzę text z co drugiego postu na tym forum: "w tym wieku to niech lepiej idzie na świerzym powietrzu w piłę (Piłę...?) pograć". Świeże powietrze + dużo ruchu wyrzeźbi go jak nic innego, a i łydki powoli urosną. W takim wieku tylko ogólnorozwojówka i technika powinny być ćwiczone wg mnie.

Co do tych brzuszków to powiem na przykładzie autopsji: mając kiedys tam;P lat około 18 podłapałem robote przy brukowaniu chodników na wakacje:D. Do pracy codziennie jeździłem i wracałem na rowerku (15km po naprawdę ostrych górkach - w sumie 30 dziennie) + intensywna robota fizyczna z nadgodzinami. EFEKT- do dzisiaj nie jeżdżę na rowerze (mam 25lat). Pojeżdzę chwilę i już nóżka booooli - przeciążyłem mięsień. I tak dobrze się skończyło, bo było podejrzenie uszkodzenia stawu kolanowego...Nie muszę dodawać, że noga wcale duża sie od tego jeżdżenia nie zrobiła...

Co do nadwagi - ja całe życie miałem nadwagę (jadałem jeden obiad na 3-5dni...). Od kiedy zacząłem przygodę ze sławną Panią Siłownię zacząłem normalnie żreć. Jak przychodzę do domu po treningu to zjadam podwójny obiad (dwie zupy, dwa drugie dania, i wypijam kolejny litr wody) i jakoś z nadwagi wyszedłem. Powiem też, że do ćwiczenia siły potrzebny jest fundament (czyli masaaa) i oczywiście dobra technika!!

Odnośnie tej techniki to jeszcze powiem, że od roku nie miałem praktycznie postępu w sztandze na barki. Ostatnio złapałem troszkę szerzej i... machałem jak szmatą.

Pogadaj z kolegą normalnie. Powiedz mu, że laski w tym wieku są tak samo głupie jak on, jeśli lecą na wychudzonego, wymizerowanego pozera. Niech ćwiczy jak trzeba a laski będą lecieć już na potężną bestię a nie szczura.

WOW trochę się rozpisałem, ale myślę, że bardzo ważne jest dobre nastawienie (szczególnie na początku) i realne wyobrażenie o sobie.

Pozdro dla wszystkich zaczynających!! Pamiętajcie, że nie każdy kiedyś zaczynał, a wy zaczęliście!!!!!!!!!! :)