Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rzeźba

Svin
11-07-09, 23:26
Witam.
Mam pytanie...
Czytając posty na forum i z własnego doświadczenia dowiedziałem się że na rzeźbę musisz najpierw ćwiczyć na masę.
A jeśli nie wyglądam tak źle (najlepiej w klasie), i mam trochę mięśni (również najlepszy), TO CZY MOGĘ ĆWICZYĆ NA RZEŹBĘ ABY WYGLĄDAĆ JAK TACY AKROBACI ALBO LUDZIE KTÓRZY ĆWICZĄ GIMNASTYKĘ ŻEBY MIEĆ ŁADNIE WYRZEŹBIONĄ KLATKĘ, BRZUSZEK I RĘCE ?????

Proszę o odpowiedź ...

Ezachiel
12-07-09, 00:14
"najlepiej w klasie"
od kiedy klasa jest wyznacznikiem rzezby ? ;D

zadajesz pytanie nie znając nawet podstawowych pojęc którymi sie posługujesz...

"masa" po naszemu to nie duży brzuch i otyłość
mowiec "masa" mamy na myśli mase mięśniową

i to właśnie nią sie rzezbi!!
nie rzezbi sie tłuczszu na brzuchu!

i uwierz mi skoro nigdy nie ćwiczyłes jakos konkretnie to masy mięsniowej napewno nie masz

sadzac z Twojego postu masz nadwage, brzuch i ogolnie tłuszczyk

wiec zajmij sie spalaniem tego co zalega, zastosuj jakąs diete i rozglądaj sie za treningiem

Anaboliczny Koks
12-07-09, 09:03
to jakąś ciotowatą klasę masz jak jesteś najlepszy ;d

Svin
12-07-09, 09:16
Tłuszczu ja nie mam :P (może troszke - 57kg na 14 lat, 170cm to chyba nie dużo :D). A jak sie mieszka na wsi to mięśnie się ma :P:P:P (robi się po szkole fizycznie). Ale tak szczerze czy moge ćwiczyć na rzeźbę ???
(I wiem ocb z masą mięśniową)
A poza tym ćwiczę bieganie i pływam 3 razy w tyg...

Wyrzykov
12-07-09, 10:59
Oczywiście że możesz jak wyrzeźbisz swoją "masę" to będziesz największym kulturystą w szkole:twisted:
Nie wiem dlaczego tak wielu początkujących chce ćwiczyć na rzeźbę i wogule skąd oni znają takie słowo.
Zacznij ćwiczyć na masę jak każdy .

luo
12-07-09, 13:07
Tłuszczu ja nie mam :P (może troszke - 57kg na 14 lat, 170cm to chyba nie dużo :D). A jak sie mieszka na wsi to mięśnie się ma :P:P:P (robi się po szkole fizycznie). Ale tak szczerze czy moge ćwiczyć na rzeźbę ???
(I wiem ocb z masą mięśniową)
A poza tym ćwiczę bieganie i pływam 3 razy w tyg...

jak można ćwiczyć bieganie:twisted:, po prostu mówi się że biegasz. Robiąc aeroby (m.in. bieganie/pływanie) b.wolno nabiera się mięśni. Np. biegając wzmacniasz łydki/uda, pływając plecy/ramiona/nogi ale tego niemożna nawet porównać z normalnym treningiem na siłowni.
Zanim będziesz wyglądać jak "akrobata" to sporo wody upłynie:lol:, narazie ustaw sobie jakiś bardziej realny cel, np przepłynięcie 30 basenów w godzinę. Narazie jesteś młody, rośniesz, rozwijasz się więc nieradzę Ci zaczynać treningu na siłowego. Pomyśl o nim za 2-3 lata, a do tego czasu dalej biegaj czy pływaj, bo napewno wyjdzie Ci to na zdrowie;)
pozdr.

Anaboliczny Koks
12-07-09, 15:44
Jak akrobata? Zapisz się na akrobatyke.