Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Początkujący

jarvis
08-07-09, 13:27
Witam!

Chce zacząć ćwiczyć aby zwiększyć masę,zgubic niepotrzebny tłuszcz i wyrzeźbić sylwetke...ale najpierw masa...waże 70kg mam 179cm i 20 lat...chce minimum ważyć 75 na początek potem zaczne wyrzeźbiać ciało...co zrobić żeby przybrać na masie??

Ja staram się jeść jaja,tuńczyka,ryż,makarony,mięso,sery,produkty mleczne...dużo białka. I do tego chce brać Gain Bolic 6000 (kumpel który już ćwiczy z dobry rok też brał na mase)... np dziennie po 50g(1/2 podstawowej dawki wg opakowania) jako uzupełnienie co myślicie??

Jednocześnie zaczynam ćwiczenia:mam tylko hantle po 4 kg...na nich pracuje:klatka/biceps,plecy/triceps,nogi i brzuch...tak to chce żeby wyglądało...ale wolałbym siłke i chyba 2-3 razy w tyg bym chodził...zobaczymy...co mi poradzicie lub odradzicie??

Nie zamierzam być jak pudzian tylko masywna,wyrzeźbioną sylwetke.
Prosze o pomoc.

fallenursus
09-07-09, 01:07
stary, jestes wyzszy odemnie, i wazysz mniej....napewno chcesz rzezbic?:twisted: dojedz do 90kg przy twoim wzroscie.

polecam dzial dieta.

jarvis
09-07-09, 10:41
Nie no :P nie chce być taaaaaaki duży aż :P a 20 kg to sporo...chce poprostu przybrać na wadze z 5-10 kg i zrobić niezłą sylwetke a nie żeby tłuszczyk zakrywał mięśnie :P o to loto.