Zobacz pełną wersję : Spalacz czy L-Karnityna?
Anaboliczny Koks
08-07-09, 10:24
Co przy zrzucaniu tłuszczyku będzie lepsze dla 16latka jakiś spalacz czy L-Karnityna ?. Oczywiście w tabsach . Chodzi mi ,aby pomogło to mi spalić tłuszczyk z brzucha itd nie mam go nie wiadomo ile no ,ale jest i mięśni brzucha dobrze nie widać.
Co byście polecali ?
Bo czytałem ,że L-Karnityna nie jest za bardzo wskazana dla dzieci ,tylko czy 16 lat to jeszcze dziecko według nich ?.
Oczywiście 3x w tygodniu wykonuje aeroby + 1x na tydzien Tabate.
Z góry dzięki ,aha i cena ,żeby nie była wysoka i czy 1 opakowanie coś da ?.
Spalacze w wieku 16 lat odradzam. Podstawa to omega 3 no i poprzestalbym na czyms jak CLA, green tea czy wlansie l-carityna. Czy cos da??> podstawa to dieta i trening a l-carnityna tylko ma wspomagac.
Anaboliczny Koks
08-07-09, 17:26
no wiem wiem o to chodzi właśnie ,żeby wspomogło przyśpieszyło ,a możesz podać jakąś tania i dobra ?
MolderDist
08-07-09, 19:23
tania i sam biore to l-carnityna 600 z Activlabaa - jak weżmiesz 135 kaps to masz jeszcze taniej
16 lat spokojnie l-karnityne możesz brać. Nie wiedze również przeciwskazań do lekkich spalaczy typu fbody fire, tse itp. jeżlei nie masz nadciśnienia i problemy z układem krwionośnym to ok.
Posłuchaj kolegi wyżej bo ja szczerze mówiac nie wiem ktora najtansza ostatnio biore l-carnitine^3 z activlaba, tania nie jest ale dobra ;)
MolderDist
08-07-09, 19:26
o właśnie jak bierzesz to podziel się z opinia - czuć jakoś, że jest tam acetylo l-karnityna?
za tydzien podziele sie opinia bo mam przed soba troche intensywnego wysilku w tym tyg i mam nadzieje ze sie sprawdzi.
Anaboliczny Koks
08-07-09, 19:49
Molder ,a ile ta L Karnityne trzeba brac ? Caly czas ? I czujesz coś ? tzn schodzi Ci tłuszczyk z brzucha ?
Anaboliczny Koks
08-07-09, 20:00
http://allegro.pl/item679585335_vitalmax_l_karnityna_120_mega_caps_n ajmocniejsza.html zobaczcie to ? Z Wrocławia i dość tanio na ponad 2 miechy starczy i duża dawka.
Nigdy nie zejdzie Ci tłuszczyk tylko z brzucha.jeśli schodzi to z całego ciała na raz.Inaczej się nie da.
Ja obecnie biorę L-Karnytnę z TRECA ale tylko w dni aerobów po 4 tabsy przed aerobami.
Anaboliczny Koks
08-07-09, 20:06
Jaca 4tabsy hehe :P Nie za dużo ? :P
Tak jest napisane że trzeba brać 4 ale ja się zastanawiam czy nie brać 8 bo w końcu ważę 102kg.
Anaboliczny Koks
08-07-09, 20:12
aha to jakąś słaba ,że musisz ,aż tyle brać ,a widzisz jakieś efekty?
Na razie były tylko 2 sesje aerobowe wiec po gdzieś 2 tygodniach Ci odpowiem a link do tej karnityny:
http://www.allegro.pl/item676001834_nowosc_l_carnitine_green_tea_180_kap _dieta.html
Anaboliczny Koks
08-07-09, 20:19
hmm tam dobrze widze ze pisze 1200mg w 1 tabletce ? x 4 ? Za dużo coś.
Na opakowaniu jest napisane że w 4 kapsułkach 600mg l-karnytyny i 200mg zielonej herbaty.
Anaboliczny Koks
08-07-09, 20:27
no to allegro kłamie ,a w tej co ja podałem to w 1 tabsie masz 1000mg 690 jakoś czystej Karnityny ,a reszta innych gowien , w tym ,ze nie ma zielonej herbaty ,ale i tak codziennie pije
MolderDist
08-07-09, 23:39
Panowie czytajcie teraz uwaznie, bo nieźle Was robią w szczote :-D
Ta l-karnityna z Treca się nadaje do dupy, w 4 kapsułkach masz zaledwie 800 mg l-karnityny!!! Taka dawka nie ma prawa zadziałać!
Ważysz ponad 100 kg, dla Ciebie minimalna dawka powinna wynosić 3 g na porcje, z Treca musiałbyś łyknać tylko16 kapsułek! <o kurwa>
Anaboliczny koks i tak lepiej wychodzi z Activlaba - policz sobie, to nie jest trudne na kalkulatorze - weź 135 kapsułek l-carnityna 600 i policz ile Ci wychodzi karnttyny w opakowaniu, a w vitalmaxie co podałes masz tylko 120 kaps a l-karnityny tylko troszke więcej bo 680 mg, a w Activlabie masz jeszcze (małe bo małe) dodatki typu arginina i ornityna.
Dla Ciebie porcja powinna wynosić 2-3 g, na około 1-2 h przed wysiłkiem.
Co ja czuje? Otóż, około 20-30 minut mi się pedałuje na rowerze ciężej (areoby w terenie), a potem jest o dziwo lepiej, czyli moge prowadzić intensywniejszy i dłuższy wysiłek, a to ważne!
A jakby dojebać kawkę na 30 minut przed i do tego 8 tabsów albo więcej???
Ciekawe ile tabsów naraz musiałbym wziąśc i żeby nie było komplikacji???
fallenursus
09-07-09, 01:19
anaboliczny, przestan szukac latwizny wez sie za aeroby 2x dziennie i pozadna dietke i tak ci tluszczyk zleci ze sie niepozbierasz i nie uwierzych ze mozliwe.:twisted:
Anaboliczny Koks
09-07-09, 08:14
He łatwizny ? Codziennie przez Wakacje po 2h treningów KB ,nie sparingi tylko wytrzymałościowe do tego 3x Siłownia po tym 1h Aerobów ;>.
MolderDist
09-07-09, 16:59
Jaca - napisałem przecież, powinieneś wziąśc 16 kaps