Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Początkujący

Cuooo
06-07-09, 11:29
Witam,
Mam 17 lat waże 84~ kg i mam 182~ cm wzrostu.
Już stosowałem diete redukcyjną w lutym, udało mi się zejść z 98~ do 84~ kg.
Teraz mam trochę wg. mnie trudniejszą rzecz do zrealizowania. Chcę spalić resztę tłuszczu ze mnie i poprawić sylwetkę . I teraz kilka pytać do zaawansowanych userów:

1. Czy mogę stosować jakies odżywki czy jakieś takie rzeczy do zrealizowania w/w planu? [spalenie lub na poprawę.]

2. Czy są ćwiczenia, które pomogą mi zrealizować drugą cześć mojego planu inne niż siłownia?

3. Jak siłownia to jakie ćwiczenia robić - nie znam nikogo niestety kto byłby mi w stanie pomóc :<

Ew. wszelkie inne pomocne informacje proszę zamieszczać tutaj,
z góry dziękuję i pozdrawiam Cuooo

Anaboliczny Koks
06-07-09, 11:33
1. Spalacze różnego rodzaju

2. Aeroby

3. Jak ćwiczysz normalnie to normalnie ćwicz swoim planem tylko dorzuć Aeroby

Cuooo
06-07-09, 11:51
ok :

1. Myślałem nad spalaczem tłuszczu, i wiele osób stwierdziło ze jestem za młody na to - może sie mylili? Jakiś konkrety polecasz?

2. Da mi coś połączenia A6W+pompki lub A6W+pompki+HIIT(Hiit co 2 dni reszta codziennie)

3. W ogóle nie mam pojęcia jak zrobić plan treningowy na siłowni i jak ćwiczyć efektywnie

Anaboliczny Koks
06-07-09, 12:07
1. Ja się na tym nie znam poczekaj ,aż przyjdą specjaliści od suplów ;)

2. Ale jak chcesz spalić tłuszcz to ja proponuje biegnie + a6w np. A HIIT dasz rade robić ? Tak samo zastanów się czy w a6w do końca dojdziesz bo to bardzo ciężkie. I dieta bo to najważniejsze nawet jak się będziesz katował ,a przyjdziesz do domu i się najesz słodyczy etc to Ci to nic nie da.

3.Poczytaj w działach podwieszonych i wybierz coś dla siebie ew. go zmodyfikuj i daj do oceny.

Cuooo
06-07-09, 14:04
Mogę połączyć na początek w domu A6w, pompki i HIIT np:

PN: HIIT, A6w + pompki
WT: A6w + pompki
ŚR: HIIT, A6w + pompki
CZ: A6w + pompki
PT: HIIT, A6w + pompki
SO,ND: A6w + pompki

To mi w ogóle coś da?
Co do reszty pytań nadal czekam na odpowiedź:)

Symu
06-07-09, 17:48
poczekaj ze spalaczem az dopracujesz diete, i trening bo ajk widac narazie go praktycznie nie masz;)

Polecam z supli BCAA okolotreningowo.

Co do samego treningu. Na silowni : zwykly split nawet bedzie ok. Co do tego co napisales wyzej. Po co te pompki jeszcze?? A6w odpusc, zwykle cwiczenia silowe beda ok.

Wrzuc na poczatek tygodniwo 2 sesje aerob i 2 sesje HIIT (po dobrze wykonanym HIIT bedziesz sie troche regenerowal) , potem mozesz zwiekszyc.